avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 797 soluții astăzi
Forum Activitate nininini

Activitate nininini

Răspuns la discuția recuperare suma datorata
mai exact ce trebuie sa fac?
Buna ziua,

Am si eu de recuperat un avans dat pentru o comanda care nu -sa mai livrat.Exista contract si facturi de avans.Firma respectiva ma tot amana ca-mi plateste azi ba ca maine ba ca poimanine si asa au trecut 4 luni!
Cum pot sa imi iau banii mai repede?

Multumesc!
in contract este mentionata data livrarii care a trecut de 4 luni.Fiind neatent nu se mentioneaza nimic de inapoierea avansului
Buna ziua,

Am si probleme cu o firma la care am platit avans pentru marfa.Marfa nu a fost livrat la timp mai bine spus nu a fost livrata deloc si le-am cerut sa-mi inapoieze avansul dat.De 3 luni ma chinui sa iau banii si nu reusesc.Ce sa fac?
Carpatica in continuare este nepasatoare.M-am decis sa fac o reclamatie la OPC si la Politia Economica.In accident au fost trei masini,vinovatul si 2 pagubiti,la unul din pagubiti i s-a acceptat plata despagubirii iar mie nu.

RUSINE!
indicati un link pentru art.720 cod pr. civila.

Sa inteleg ca acea notificare pe care am trimis-o la Carpatica nu reprezinta concilierea.Va trebui sa ma intalnesc fata in fata cu ei si sa se intocmeasca un proces verbal si apoi sa-i trimit in judecata(daca nu rezolvam problema).
Primul raspuns scris a fost :Conform expertizei tehnice nu sunteti despagubit.Doar acesta a fost raspunsul lor.Am trimis o notificare trimisa prin posta cu confirmare si am cerut sa revizuiasca dosarul.Raspunsul telefonic a fost la fel,negativ.CSA am sesizat.
Din cate am citit eu legea ii obliga sa-mi justifice neplata daunei dar ei in continuare refuza.
Revin cu date noi despre problema mea cu Carpatica.
Dupa ce le-am trimis o notificare prin care i-am rugat sa revizuiasca dosarul de dauna acestia refuza in continuare sa-mi plateasca dauna.
Ce sa fac eu cu aceasta firma?Ce sa fac eu cu angajatii aceaia care te trateaza ca pe un nimic?
As vrea sa stiu cum se face o expertiza.Nu trebuiesc vazute masinile in cauza?Poate pozele facute nu sunt justificative.Conditiile in s-a produs acidentul sunt scrise in procesul verbal de la Politie.Politia a fost la fata locului a constatat si scris procesul.Nu vad ce neconcordante ar putea fii.
Oricum eu incerc rezolvarea pe cale amiabila si nu am chef sa ajung in instanta.Dar daca este nevoie o voi face fara nici o discutie.
Cred ca ar trebui facut un protest impotriva Carpatica,poate asa se sesizeaza CSA si nu le mai da voie sa incheie RCA.
Carpatica mi-a trimis o hartie prin care spune ca se refuza plata daunei in urma expertizei tehnice.Alte explicatii nu vor sa-mi dea.Maine voi merge sa cer explicatii.Prin lege ei sunt obligati sa-mi justifice neplata daunei.