avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 768 soluții astăzi
Forum Activitate zizi_laura

Activitate zizi_laura

Buna ziua,

Am un SRL platitor de TVA iar veniturile din Adsense vreau sa le incasez pe firma.

Cei de la Google spun asa: Deși este posibil să fiți plătit în moneda locală, toate plățile sunt efectuate de Google Ireland, o companie supusă legislației irlandeze, în conformitate cu termenii contractului dvs. cu Google. Serviciile furnizate sunt supuse mecanismului de taxare inversă, prin urmare plata TVA va reveni destinatarului facturii, Google Ireland, conform articolului 196 din Directiva Consiliului 2006/112/CE.


As dori sa stiu cum se intocmeste factura pt veniturile acestea, trebuie sa trec si TVA pe factura sau nu trebuie? De asemenea ar trebui sa mai fac si alti pasi pt a fi totul in regula?

Multumesc
Buna ziua,

Eu si sotul meu ne-am hotarat sa luam prin Prima Casa un apartament (TVA 5%0, iar in cand am semnat precontractul s-a stabilit pretul apartamentului la cursul euro de atunci (1 euro = 4.43 lei). Atunci nu stiam sigur daca ne permitem sau nu sa ne luam si parcare, dar recent ne-am hotarat sa cumparam si parcarea. Constructorul a zis ca vom semna un act aditional la precontract ca sa o includem, doar ca pretul apartamentului se va recalcula la cursul euro din data la care vom semna actul aditional. Din cate am inteles vom face actul aditional ca sa putem lua parcarea cu TVA de 5%. Acum, intrebarea mea este, trebuie neaparat sa se recalculeze pretul apartamentului doar pt vrem sa cumparam si parcarea? Suntem putin ingrijorati avand in vedere ca euro a crescut destul in ultima perioada si as dori sa stiu daca putem evita cumva recalcularea valorii apartamentului.

Multumesc anticipat
Răspuns la discuția Impozit programatori
Nu veti beneficia de scutirea de impozit pentru ca aveti masterul in domeniul informaticii ... Scutirea de la impozitul pe venit prevazuta de Ordinul nr.748/2004 se acordă doar dacă următoarele condiţii sunt îndeplinite în mod cumulat:
- au diploma de absolvire a unei forme de învăţământ superior de lungă durată, eliberată de o instituţie de învăţământ superior acreditată, având înscrisă una dintre specializările: Automatică, Calculatoare, Informatică, Matematică, Cibernetică, Electronică;

- angajatorul trebuie să obţină un venit anual de cel puţin echivalentul în lei a 10.000 dolari S.U.A., în urma activităţii de creare de programe pentru calculator destinate vânzării pe bază de contract, pentru fiecare angajat.

Citeste mai mult: www.avocatnet.ro/content/for...


Am inteles, ma gandeam ca studii superioare de lunga durata se refera si la master, dar se pare ca nu este asa. Va multumesc mult pentru raspuns.
Răspuns la discuția Impozit programatori
Buna ziua,
As dori sa stiu daca pot beneficia de scutirea de impozit daca am ca studii superioare in domeniul informaticii doar masterul, licenta avand-o pe domeniul contabilitatii.
Va multumesc
Buna ziua, as avea o intrebare. Daca se promoveaza un produs prin trimiterea unui email catre o baza de date de email-uri, mai poate fi considerat SPAM daca cel care promoveaza produsul se semneaza si mentioneaza Legea 365/2002 privind Comertul Electronic? Si daca da, care sunt consecintele?
Multumesc anticipat
Buna seara,
Am o problema pe care nu o inteleg si as fi foarte fericita daca m-ar putea lamuri cineva. Problema este urmatoarea:
500 de actiuni s-au vandut in conditii de 50% cash si 50% plata peste un an fara dobanda. Conform definitiei valorii de piata cat va considera evaluatorul valoarea unei actiuni stiind ca costul capitalului este de 20%?(sau capitalizarea cred, ca nu inteleg ce a scris cel de la care am problema).
Daca ar putea cineva sa ma ajute as fi foarte recunoscatoare.
Va multumesc anticipat.
Deci e bine cum am calculat mai sus pt exemplul dat, nu?
Adica mai am o intrebare. CASS nu se calculeaza cu cota de 5,5% din (20.000-10.000) ?
Am inteles acum. Multumesc mult pt raspuns si pt promptitudine :D
As dori daca ar putea cineva sa faca un exemplu ca pt prosti :D cu cifre,despre cum se calculeaza exact impozitul pe venit, sa zicem in cazul unei persoane care realizeaza o lucrare monumentala, cu tot cu asigurarile sociale. Sa presupunem ca acesta obtine un venit de 20.000 lei in luna martie 2009. TVA-ul nu ma intereseaza. Din codul fiscal nu imi dau seama exact cum este cu cota de 10% si cea de 16%.

Va multumesc anticipat!