Buna ziua,
Am un dosar de executare sila referitor la un credit bancar, problema e ca suma datorata este gresita. Am cerut bancii sa recalculeze suma conform unei decizii judecatoresti prin care se eliminau mai multe comisioane si dobanzi din contractul de credit. Pana sa primesc acest raspuns executorul a inceput actiunea de executare silita pe toata suma, desi banca a decis ca imi va returna suma castigata anterior in instanta.
Ce se poate face in acest caz?
Anul trecut am avut semnat, pe persoana fizica, un contract de presatare servicii cu un tert din UK.
Contractul a fost furnizat de un consultant IT din UK, care avea legatura cu firma Arobs Transilvania Software - Cluj Napoca.
Valoarea contractului fiind de 40 Lire UK/ pe ora, fiind semnat pe o perioada de 3 luni.
Dupa 2 luni am intrerupt amiabil contractul fiindca ei din aceasta suma imi dadeau la negru doar 6 Lire/ora.
Este vreo posibilitate legala de a-mi recupera aceasta paguba, in jur de 320 ore x 40 Lire = 12.800 Lire ?
Cu respect,
Robert
Am niste intrebari cu privire la serviciile oferite de SC RDS RCS SRL
Mai exact am cumparat un SIM prepaid in valoare de 4 Euro (22.47 RON) pe care l-am incarcat cu inca 3 Euro pentru a-mi activa serviciul de internet la valoarea de 5 Euro.
Acest SIM a fost furat la o spalatorie din oras, si am dorit sa il schimb, dar mi s-a cerut in schimb suma de 5 Euro, dar neavand aceasta suma atunci am ramas si fara cartela si banii investiti, din moment ce le-am cerut sa o dezactiveze pana am acesti bani in acest scop, dar in schimb am primit un numar de contact ca sa sun la Bucuresti sa imi dezactiveze de la Bucuresti, nu am inteles de ce mai au sucursale din moment doar ce incaseaza bani.
Am incercat sa sun acolo pana am ramas fara toate minutele nationale Orange... doar ca sa imi dezactiveze cartela in care am investit 7 Euro, aiurea, in plus mi s-a cerut si CI de identitate pentru a achizitona acest produs, sub ce temei legal ? Pe chitanta scrie ABONATUL ROBERT DAMOC, eu fiind utilizator de prepaid nicidecum abonat!
Dupa ce am facut o plangere la RDS si OPC ei mi-au dezactivat cartela, iar acum refuza sa mi-o activeze.
As dori sa sa stiu daca:
1. Imi pot recupera donatia facuta RDS RCS ?
2. Verificarea temeiului legal prin care se pretinde legitimarea pentru achizitionarea cartelei PREPAID?
3. Se poate face despagubirea mea pentru timpul irosit pentru a mi se asigura un serviciu prost.
Am iesit din firma dar m-au tepuit fiindca nu au platit banii ceruti de mine, insistand sa mi dea la negru...
Acum au luat si au clonat site-ul mi-au folosit tema si toate pozele facute de mine, care ma ajuta sa ii pot actiona in instanta?
Buna,
Desi pare hilar am probleme cu sotia care din cauza gelozie imi violeaza constant conturile de email, facebook, etc. Orice retea sociala.
In plus desi i-am soluticitat sa nu ma mai sune niciodata ea continua sa ma sune si sa imi dea cel putin 50 de SMS-uri pe zi #-o si foarte multe apeluri de control.
Eu vreau sa divortez si m-am mutat separat dar ea continua sa ma hartuiasca.
Ce pot face din punct de vedere legal?
Multumesc,
Robert
Multumesc pentru raspunsuri incerc sa le pun in aplicare.
Eu ma gandeam sa le vand/cedez printr-un contrat, prin care cel care le preia sa imi asigure un 5% din profit pe urmatorii 5-10 ani.
E o idee rea?
Buna,
Sunt asociat la o firma unde detin 10%. Firma e infiintata in 2012 si nu are profit, implicit datorii.
Cum as putea iesi din actionariat?
Cu respect
Dupa legea muncii am inteles ca nu se poate.
Dupa ce am cotizat timp de 6 ani de zile (plecand cu un salar peste 3.000 de RON) si apoi am fost nevoit sa plec (prin demisie) era normal sa fi primit indemnizatie de somaj.
As avea vreo sansa sa obtin acest lucru in instanta romaneasca sau europeana?
Am vrut sa fac o vizita si eu la muzeul Satului Roman, parcul Herastrau si ce mai era de vizitat in Bucuresti, impreuna cu familia ca sa avem niste amitiri placute din Bucuresti in afara de caini maidanezi, aglomeratie, snobism si alte minunatii prezente in capitala.
Am cautat si eu ca tot omul intrarea in parcul Herastrau si bineinteles din lipsa semnalizarilor nu am gasit-o, in schimb am gasit intrarea in fata Oraselului Copilului (langa Ministerul Culturii) dar acolo nefiind amenjat nici un loc de parcare am parcat pe aleea de acess sper locul de joaca impreuna cu un lot de masini de Bucuresti parcate acolo, ca sa nu incurc pietonii sau circulatia am parcat-o langa un copac, la fel cum erau parcate alte 4-5 masini, dupa ce am cautat in prelabil idicatoare care sa imi interzica acest lucru.
Dupa vizita din parcul Herastrau si putin prin muzeul Satului am revenit spre locul unde imi parcasem masina, dar surpiza mea masina nu mai era acolo. In schimb erau in jur de 5 politisti comunitari care coordonau ridicarea masiniilor stationate pe alee pe motiv ca au parcat pe spatiul verde.
Stupefiat de cele vazute la fata locului am cerut mai lamuriri, mi s-a comunicat ca am parcat pe spatiu verde si ca imi pot recupera masina de pe Aleea Matelotilor numarul 31, fara a mi se spune nimic altceva.
Am luat un taxi si am plecat dupa platforma care plecase de 5 minute, bineinteles traficul la ora aceea era infernal deci am ajuns cam intr-o jumatate de ora (cca. 1km de mers).
Ajuns pe Aleea Matelotilor acolo era "parcata" masina mea impreuna cu alte 60-100 de masini. La intrare era o firma privata de paza care tria persoanele care intrau astfel in cat sa intre doar posesorul masini, cred ca de tema de nu a avea conflicte. Dupa ce am stat l-a coada in cutia de plastic improvizata in aceea "parcare" mi s-a intocmit un proces verbal prin care am primit "AVERTISMNET" cum ca am incalcat HCL S1 416/2008 anexa 5, si sa fiu multumit ca am scapat doar cu avertisment, amenda fiind cuprinsa intre 250 si 560 RON.
Rasufland usurat ca am scapat doar cu avertisment m-am indreptat spre ghiseu ca sa achit "serviciile" oferite. Acolo mi s-a comunicat ca am de plata doar 868 RON, bineinteles ca eu nu avem atatia bani la mine am fost nevoit sa imi sun toate cunostiintele din Bucuresti, noroc ca am, sa ma imprumute cu aceasta suma de bani, ca altfel nu puteam sa imi ridic masina. Acesta tarif este "promotional" m-a informat doamna de la ghiseu caci daca o mai las masina trebuie sa mai achit 248 RON / 24 de ore.
Problema mea este daca pot/are rost sa atac in instanta aceasta masinaria de facut bani, nu pentru cetatean (20% revin primariei) ci pentru interesul unor persoane private care si-au reprofilat activitatea din transport marfa la ridicari masini.
Tin sa precizez ca eu locuiesc in Targu Mures, si nu cred ca pot fac traseul Targu Mures - Bucuresti din mai multe motive.
Ma poate ajuta cineva cu solutii in legatura cu aceasta problema?