avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 971 soluții astăzi
Forum Activitate distroe

Activitate distroe

Buna ziua, va raspund in calitate de arhitect cu drept de semnatura si experienta de peste 5 ani.

Conform normativelor romanesti in vigoare, distanta minima este de 5m, masurata intre partea din fata a locului de parcare a dumneavoastra si locul de vizavi. Daca in realitate distanta este mai mica, puteti trage la raspundere pe proiectantul cladirii in cazul in care acesta a semnat cu constructorul un proces verbal de receptie. Daca nu exista o astfel de receptie, este vina constructorului ca nu a respectat proiectul.

Este scris in normativele de specialitate:
- P 132 - 93 [ link extern ]
- NP 24 - 97 [ link extern ]

Va stau la dispozitie pe mesaj privat.
Verificati in primul rand la primarie DACA s-a eliberat autorizatie de construire. Numai primaria poate elibera aceasta autorizatie, si chiar daca vi se raspunde o aberatie de genul "s-a eliberat de la judet..." tot cu avizul primariei locale s-ar fi eliberat.
Ceilalti useri de pe forum au dat sfaturi pertinente ce e de facut dupa verificare,nu are rost sa-i repet.
Greseala consta ca trecerea s-a facut fara avizul proprietarului - a dumneavoastra. In orice caz, dreptul era SA FITI ANUNTAT. In conditiile codului civil, nu va puteati opune trecerii retelei respective si trebuie sa intelegeti asta. Puteati sa fiti despagubit - asta da
Răspuns la discuția sansa de a costrui o casa
Buna ziua. In plus, in functie de Regulamentul Local de Urbanism ( anexat PUG localitate) puteti fi obligat sa construiti in regim insiruit ( deschidere la strada 9 m).
Cum spunea si Doina_Manuela, solicitati consultanta unei firme de arhitectura si apoi cereti certificat de urbanism.
Buna ziua. Sunt in prezent angajat la o societate comerciala, si in conditiile in care am contract de munca pe perioada nedeterminata si perspective rezonabile de a-mi pastra locul de munca, as dori sa fac o asigurare impotriva riscului de somaj in beneficiul bancii unde am un credit de nevoi personale fara ipoteca.
Am contactat banca, aceasta are divizie de asigurari,dar nu si produsul acesta in portofoliu. Am stabilit cu ei un acord de principiu,in cazul in care un alt asigurator e dispus incheie polita in beneficiul lor. Exista posibilitati de a lua o astfel de polita de pe piata asigurarilor?
Incerc sa pun intrebarea mai clar. Intarzierea la plata a fost pentru o suma mica, din cauza unei greseli care a plasat banii in alt cont. Am pentru aceasta toate documentele doveditoare,inclusiv chitantele de plata.
Intrebarea este daca am vreo sansa de a primi un credit ( cu ipoteca) pe termen lung, daca atasez documentele care arata ca incidentul de plata s-a produs fara stirea noastra.
Multumesc.
Am aflat ca am fost raportati in Centrala Riscurilor Bancare FARA ANUNT PREALABIL, deoarece am figurat cu o intarziere de aproape 90 de zile la o banca unde aveam un credit fara ipoteca. In acest moment aplicam pentru un credit cu ipoteca, si banca ne refuza,deci la verificarea in biroul de credite eram "curati", ceea ce pentru noi e foarte grav,deoarece nu ne ajung banii pentru rate. Mentionam ca NU am fost anuntati,nici prin telefon,nici prin mail,nici sms, iar intarzierea a fost din cauza unei greseli de plata - banii erau pusi in cont, dar nu in moneda potrivita.
Inainte de raportarea in Centrala Riscurilor este obligatorie anuntarea clientului? Am vrea sa mergem mai departe pe orice cale,deoarece e singura varianta si suntem intr-o situatie destul de disperata.
Multumim pentru orice ajutor, D.
Buna seara,
Situatia a luat o turnura cu totul neasteptata.
Raportarea a fost facuta de catre o alta banca la care am avut un credit anterior, pe care l-am refinantat prin creditul actual ( interesant este ca banca de acum ar fi acceptat la momentul respectiv atat refinantarea, cat si faptul ca eram deja raportati in birou).
Raportarea, in conditiile acestea, s-ar fi facut tot FARA instiintarea noastra in vreun fel. De asemenea, am citit cum ca daca se ramburseaza anticipat, integral, contravaloarea principalului catre institutia care raporteaza, aceasta ar fi obligata sa ne stearga din birou - ceea ce nu s-a intamplat. Este corecta aceasta informatie?
Multumesc!
Buna seara.
Am mai studiat problema si am luat legatura cu un avocat. Dupa toate aparentele, banca nu a avertizat in niciun fel asupra faptului ca am fi restantieri, prin nicio cale.
Intreb acum,legat de Autoritatea de Protectia Datelor, are posibilitatea legala de a sterge din biroul de credite? Pentru ca in momentul acesta, banca are de castigat, si ma tem ca o amenda din partea Autoritatii ( care poate nu depaseste 1000-2000 RON) e preferabila unui act prin care sa isi recunoasca greseala de procedura.
Multumesc si o seara buna,
DS
Inteleg ca banca nu are nicio vina.Totusi nu am primit nicio instiintare cum ca as fi fost postati in Biroul de Credite, fie prin posta, mail sau telefon.
E normal ca banca sa anunte discret Biroul de Credite, fara nicio instiintare catre titular? Din postul anterior "
O reglementare din martie 2008 privind regulamentul de functionare a Biroului de creditare Bancile si societatile de credit pot transmite date Biroului de Credit doar dupa ce instiinteaza in prealabil, in scris, telefonic, prin SMS sau e-mail cu privire la intarzierea la plata si transmiterea datelor cu cel putin 15 zile calendaristice inainte de data transmiterii."
inteleg ca e vorba de o dispozitie contrara legii.
Buna ziua. Avem un credit de nevoi personale fara ipoteca, in euro, la care am achitat rata luna de luna fara intarzieri mai mari de cateva zile. La una din plati am achitat partial in euro, iar diferenta am achitat-o peste o saptamana la O ALTA FILIALA a bancii decat cea unde am deschis contul , platind in LEI ( creditul este in euro). Cei din banca nu mi-au cerut sa schimb in euro.
Dupa 90 de zile am fost instiintat de banca ca am restanta in valoare, normal, de diferenta platita in lei, suma care era la momentul respectiv binemersi in contul curent de plata al ratei, dar care nu s-a tras deoarece nu era in euro, si a ramas TOT TIMPUL in contul curent. Plata restantei ( plus penalizari) s-a efectuat "manual" dupa discutii la banca la data sesizarii, insa la momentul respectiv eram deja raportati ca datori
Acum suntem foarte suparati fiindca nu putem face refinantare ( nici la alta banca), deoarece figuram cu acea restanta de 90 de zile, desi s-a platit totul la termen. Avem chitante pentru fiecare plata, inclusiv cea in lei.
Am vrea un sfat cum sa procedam, multumim.