avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1093 soluții astăzi
Forum Activitate mondena_2005

Activitate mondena_2005

Bună ziua,
Vă rog să îmi spuneți dacă consiliul locdal poate hotărî, prin instrumentele legale pe care le are, dacă poate vinde un teren (vanzare directă sau pret de pornire licitație) PESTE prețul de evaluare ANEVAR.
In cazul oricărui răspuns vă rog să faceți și trimiterea la legea care reglemenează acest aspect.
Multumesc
Mona Calciu
Chiriasii ANL au suportat financiar bransamentul si instalatia de gaz la blocul ANL. Facturile si chitantele sunt pe persoana fizica, adica pe numele chiriasilor.
Ce solutii are primaria, Consiliul Local ca sa compenseze aceste costuri cu plata chiriei?
1. un act aditional la contract de preluare de catre UAT a retelei si bransamentului?
2. refacerea facturilor pe numele primariei de catre firma care a realizat lucrarile?
Va rog mult indicati-mi macar ce lege sa studiez sau indicati-mi niste precedente.
Mona Calciu
Consiliul local a concesionat serviciul de salubritate catre o societate. Dca nu toti utilizatorii isi platesc contravaloarea serviciului de salubrizare, ce paote face consiliul local? Poate constitui o taxa? Care e temeiul legal?
Conform regulamentului de functionarea a invatamantului preuniversitas si statutului personalului didactic, mediile nu pot fi incheiate decat de profesorul clasei, in caz ca nu o face directorul il poate sanctiona. Deci ne putem folosi de nesupunerea civila, nefiind in greva ca sa justificam neincheierea mediilor?
1.As vrea sa stiu daca exista cale legala e a ataca in instanta ordonanta privind reducerile salariilor si a pensiilor si daca jusititia din Romania nu ne da dreptate ce putem face mai departe?
2. Exista numeroase hotarari judecatoresti definitive si irevicabile privind plata unor drepturi salariale si care nu s-au pus in aplicare mai ales dupa ce guvernul a adoptat diferite ordonanate care sa permita acest lucru. Nu ar trebui ca oamenii legii, asociatia magistratilor si alte organizatii sa faca ceva pt. ca eu cred ca e ilegal
3. Invocarea sigurantei nationale in ordonanta de reduceri pare sa nu fie legala. Ce putem face noi, bugetarii, ce vor face magistratii, cum putem si unde putem reclama curtea constitutionala?
4. V/ati gandit sa incercam o miscare populara, de sprijin, pe internet privind respectarea legilor in Romania? Eu cred ca e un moment bun.
Multumesc
Sunt consilier local si in baza legii trebuie sa punem in discutie organigrama si statul de functii a primariei urmand sa aprobam sau nu proiectul de hotarare initiat de primar. Este stiut faptul ca multe primarii nu au un buget care sa le permita sa mai suporte o organigrama largita.
Asa ca in sedinta de informare am cerut primarului sa ne spuna ce economii se fac la buget daca noua organigrama ar fi aprobata- primarul nu are o astfel de analiza finaciara.
Apoi am cerut sa aflam care sunt criteriile de restructurare- ce sanctiuni, incompatibilitati au cei care pleaca si ce calitati profesionale au cei care raman. Ni s-au prezentat doua rapoarte generale si neclare pentru politia comunitara si serviciul taxe si impozite.
Intrebarea mea: cum se face examinarea functionarilor publici, dar si a celorlalte categorii in cazul unei restructurari?
Cum se argumenteaza dimensionarea unor servicii?
Nota: Se stie ca primarul face o epurare politica.
Va rog orientati-ma catre suportul legislativ pt a fi cat mai bine informat. Multumesc