avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 637 soluții astăzi
Forum Activitate MorcovelSquareHead

Activitate MorcovelSquareHead

Da. Actiune in instanta! Angajati-va un avocat!B-)
1. Mihai GRIGORE--findca este seful meu!:DSi seful intotdeauna are dreptate!
2. Themis-- fiindca da lectii la toti pe drept civil
3. Legally --fiindca este cea mai tare consultant femeie....si eu fiind femeie normal ca am slabiciuni!:)
[EDITAT] Vecinul spune ca cel care l-a inundat a recunoscut ca din vina lui este defectiunea!
Dle Grigore, jos palaria!
=D>
legalmgm a scris:

top dan a scris:
Pot fi promovate simultan ambele cai extraordinare de atac in mod teoretic deoarece motivele pentru care se cere reformarea hotaririi definitive sunt diferite, insa practic nu se pot solutiona concomitent deoarece dosarul care cuporinde solutia a carei retractare se cere va fi atasat numai unui dintre dosare cel in contestatie sau cel de revizuire

Buna ziua,

Fara a intra in discutie pe fondul ei, apropo de "atasarea" dosarelor, pot sa va relatez un caz de "antologie de practica judiciara in Romania":
- Intr-un litigiu, Reclamantul fotocopiaza (efectiv) actiunea introductiva cu acelasi Parat si o depune de 2 ori la aceiasi instanta.
Cf. "Legii" instanta primeste cele 2 actiuni si, in mod aleatoriu, formeaza 2 dosare identice ca si continut si parti.
Pentru a le judeca, completurile de judecata "s-au aspteptat unul pe altul" pana, pe rand, s-au atasat la fiecare dintre dosare pe rol (la interval de cca.2 luni) dosarele precedente (solutionate).
P.S.
In bun spirit romanesc (românesc si/sau romanesc) bineinteles ca in final instantele a dat 2 solutii diferite in cele 2 dosare identice.

Cu stima,

Ce relatati dvs se incadreaza la capitolul "povesti nemuritoare africane"!
Daca nu puteti sa dati exemplul concret este o jignire adusa judecatorilor romani! Pentru unul care dati consultanta intr-o cutie postala este nerelevanta povestea!
Evitati sa mai jigniti justitia romaneasca . Buna -rea , functioneaza! Iar chestia cu 2 hotarari diferite in bun spirit romanesc ma face sa cred ca sunteti magrebian !Sau va este rusine cu Romania?:hammer:
Solutia eu o vad simpla de tot, asa cum v-au spus Ioana si Mihai : mergeti la notar si dezbateti succesiunea. Atunci va veti edifica asupra tuturor aspectelor!
=D>
Răspuns la discuția Vanzare imobil de doua ori
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Intotdeauna puteti sa fiti inselat! De aceea este preferabil sa faceti actele la un notar "neutru" fiindca acesta nu va trece cu vederea eventualele greseli , erori sau omisiuni! Si va va atrage atentia asupra aspectelor care i se par neclare sau incorecte!
Răspuns la discuția CERTIFICAT DE TRADUCATOR
cazacioc a scris:

Va multumesc d-le Marcov.
Mesajul dvs. contine informatiile din site-ul MJ.
Autorizarea MJ se da in conditiile Legii nr. 178/1997, pentru autorizarea şi plata interpreţilor şi traducătorilor folosiţi de Consiliul Superior al Magistraturii, de Ministerul Justiţiei, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Direcţia Naţională Anticorupţie, de organele de urmărire penală, de instanţele judecătoreşti, de birourile notarilor publici, de avocaţi şi de executori judecătoreşti, cu modificările şi completările ulterioare.

Intrebarea mea era daca eu ca traducator autorizat de MCC in domeniul tehnic ( sunt inginer), pentru a profesa activitatea de traducator in domeniul tehnic am nevoie si de autorizarea MJ.

Am dat exemplul firmelor care angajeaza traducatori, dar cer ca acestia sa fie autorizati de MJ si aceasta solicitare din partea lor ma nedumereste

Asa sunt unii "experti" ...folosesc copy-paste cand nu stiu sa raspunda!
Raspunsul este foarte clar: traducator autorizat de catre MJ se cauta de catre firmele care au nevoie de traducerile respective in instanta! Nu este o conditie obligatorie!