avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 893 soluții astăzi
Forum Activitate cristinacdt

Activitate cristinacdt

Buna ziua si va multumesc pentru raspunsul prompt. Am uitat sa mentionez ca noi suntem o tanara familie care nu poate avea copiii din motive medicale si am aflat de acest copil nedorit.
Sa inteleg ca autoritatea tutelara nu are legatura cu Directia pt Protectia Copilului?
Va rog sa imi dati mai multe detalii. Pana acum, nu stiam de autoritatea tutelara
Va multumesc
Buna ziua,
Situatie: doamna casatorita, cu un copil, pleaca de acasa, cunoaste un alt barbat (acesta nu stie ca e casatorita si are un copil), cu care face un copil. Ulterior, pleaca si nu mai e de gasit, lasandu-l pe cel din urma cu copilul. Dar copilul este pe numele primului barbat. Nici unul din cei doi nu vrea copilul: primul ca nu e al lui, al doilea pt ca nu are cu ce sa il intretina.
Mama nu este de gasit si este data in urmarire. Copilul risca sa ajunga la casa de copii.
Intrebare: cum pot infia acest copil? se poate la notariat, cu semnatura "tatalui" care apare pe certificat? sau cum se procedeaza? Daca se ajunge la Protectia copilului, nu mai sunt sperante; stim cu totii ca e aproape imposibil sa infiezi un copil apeland la Protectia copilului
si inca ceva: la refuzul de a semna pt PV, au trecut martor pe sotia celui care a chemat de fapt politia. Se poate? Este corect, avand in vedere ca e sotia lui?
cum pot dovedi cand am primit PV, ca pe el scrie numai data intocmirii, adica exact in urma cu 2 saptamani?? oare au facut intentionat, ca sa nu mai am posibilitate sa fac contestatie??
O persoana, care a cumparat casa langa casa noastra, ne hartuieste fara incetare. Dupa ce s-a mutat, a dat jos gardul vechi, din lemn, care era pe hotar si a construit un altul, din ciment, dar nu a mai respectat linia vechiului gard, ci l-a facut la noi in curte , practic. Nu are semnatura ca ii dam voie sa faca acest lucru. Mai mult, ne-a luat si din spatele curtii o bucata de teren. N-am facut scandal, ca am vazut dupa ce nu mai era nimic de facut, concret. Acum, isi mai dorea omul o bucata de teren din curtea noastra, dar nu i-am dat, bineinteles. Voia sa o cumpere. In urma refuzului nostru, a inceput o hartuire psihica de nedescris: nu avem voie sa batem un cui, ca se ridica peste gard: "Ce faceti??"; nu avem voie sa ascultam un anume gen de muzica, ca nu ii place lui; a trimis persoane dubioase , cica de la Consiliul local peste noi, ca nu ii convine ca avem langa gard, la noi in curte, un cotet de pasari, dar care functioneaza ca altceva, ca nici pasari nu mai avem, nici caine, ca il deranjau...Si tot asa, am primit si amenda de la poltie pt o cearta pe care a provocat-o intentionat...
Ce e de facut cu un asemenea om?
Ne-am gandit, in cele din urma, sa facem plangere la politie. Nu am facut pana acum, pt ca nu suntem "procesomani", dar asa nu se mai poate
Va rog niste sfaturi
Poti sa te trezesti cu o amenda acasa, fara sa stii macar ca cineva a intentionat sa iti faca proces-verbal (dar sa primesti si un proces-verbal semnat de nu stiu ce agent constatator odata cu amenda)? Intr-adevar, a avut loc o cearta intre vecini noaptea, cel care a initiat-o a chemat doi agenti sa fie prin zona chiar inainte de declansarea propriu-zisa a conflictului, iar cand situatia s-a incins, cei doi "agenti", neputand sa intre in curte - poarta era incuiata si femeia tinea saraca si de clanta, sa nu intre agentii (nu inteleg de ce sa intre peste o femeie in varsta cu forta!!!), au dat cu spray paralizant peste gard (care le fusese dat de catre celalalt vecin)! Si au fugit.
Este posibil asa ceva?
Si, dupa ce ca nu esti vinovat, te si trezesti cu o amenda adusa de politie, cum ca ai avut un comportament violent.
Mentionez ca se intampla intr-un oras mai mic, dar totusi...cine a constatat? cei care venisera sa dea cu spray paralizant si au fugit? e adevarat ca dupa 2 zile au venit 3 politisti sa o intrebe pe "contravenienta"- doamna in varsta- cum o cheama si daca s-a impacat cu vecinul. Asta e "constatare"? Ei doar voiau sa stie cum o cheama ca sa ii faca procesul-verbal, dar nu au mentionat asa ceva. Si s-au comportat foarte frumos, chiar au compatimit-o. Nu mi se pare normal ca persoana sa plateasca amenda, din moment ce nu a costatat nimeni nimic, ci sa mearga la sectia de politie unde s-a emis amenda si sa ceara lamuriri, sa-l cunoasca pe "agentul constatator" eventual.
Ce sa faca?
Va rog sfaturi urgent!!
si inca o intrebare: e o problema daca nu am anuntat pierderea locului de munca codebitor?
rog raspuns urgent
multumesc
Multumesc mult pentru raspuns.
M-am gandit sa intreb, inainte de a duce formularul la banca. Ma gandeam ca poate le trece prin cap sa ceara alt codebitor, sau o garantie suplimentara, sau te miri ce. Nu stii la ce sa te astepti din partea lor. Noi am avut credite la banci si in trecut, si am platit intotdeauna inainte de scadenta, si asta timp de 7-8 ani. Ma gandesc ca si acest lucru conteaza.
Am un credit ipotecar si mi s-a cerut actualizarea datelor personale. Codebitor este sotul meu, care temporar nu are loc de munca, si mi se cer si datele lui. Credeti ca este o problema daca temporar nu are loc de munca, atata timp cat de 2.5 ani ne platim rata inainte de scadenta in fiecare luna, si nu avem probleme in a plati in continuare? Nu stiu ce parere va avea banca, dar sper sa nu ne faca probleme din aceasta cauza. Rog un raspuns urgent. Multumesc
Am un PFA pe traduceri din oct 2009 si nu am facut nici macar o factura de atunci. Ce pot face, deoarece nu cred ca voi avea activitate nici de acum incolo? Se poate suspenda? Sau e mai bine sa il inchid?
Va rog un raspuns urgent.