avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1185 soluții astăzi
Forum Activitate misselly

Activitate misselly

Buna ziua!Am primit zilele trecute o somatie scrisa de la Agentia Nationala de Administrare Fiscala-serviciul de colectare si executare silita-persoane fizice-pe numele tatalui meu in care scria ca figureaza in evidenta fiscala cu suma de 4371 lei(impozit venituri din profesii libere) pentru care s-a inceput executarea silita in temeiul titlului executoriu emis de AFP sctor 1.Problema este ca tatal meu a decedat in martie 2007!!!Tot ce stiu este ca avea un Birou Individual de Arhitectura si atat!Nu stiu ce venituri a declarat ca are,nu stiu ce s-a intamplat cu acel birou,nu stiu daca mai avea si alte venituri:hm: Cand a murit,nu a lasat niciun testament,deci am ramas in ceatza.Mentionez ca sunt unicul mostenitor si ca nu am efectuat succesiunea dupa moartea tatalui meu,in concluzie cele 2 proprietati (2 apartamente) despre care stiam eu ca "fizic" exista sunt tot pe numele lui dar sunt locuite de mine.Intrebarea mea este ce ar trebui sa fac in situatia de fata?Va trebui sa platesc eu aceea suma sau va trebui doar sa fac dovada ca a decedat si acele obligatii se vor stinge?In cazul in care nu pot plati,va fi executat silit...e absurd deoarece a decedat de 2 ani...dar totusi acele proprietati sunt pe numele lui.Ce ar trebui sa fac?Va multumesc anticipat
Buna ziua!As avea marea rugaminte sa ma ajutati si pe mine cu cazul mamei mele.Mai intai o sa va prezint toate datele pe care le detin:mama a lucrat din 1981 pana in 1993 la Institutul de Proiectare pentru Constructii Industriale,Bucuresti.In 1993 s-a pensionat pe caz de boala,ultimul diagnostic fiind psihoza schizo-afectiva.De-a lungul anilor starea ei de sanatate s-a deteriorat considerabil drept pt care in oct.2006 am internat-o intr-un centru de batrani,mentionez ca in prezent mama are varsta de 47 de ani.Pana in martie 2007,pensia a fost ridicata de tatal meu care a decedat la data respectiva. In prezent ,pensia mamei mele este sistata.Am mers la Casa de Pensii si cei de acolo mi-au spus ca este sistata din septembrie 2007 deoarece nu a mai fost ridicata.Este posibil asa ceva??Despre mine pot sa va spun ca am 23 de ani,lucrez part-time pt 600 ron, am un apartament inchiriat cu 300 euro si am pensie de urmas de 330 ron.Pentru mama platesc 1500 ron/luna la acel centru.Problema este ca mama nu are un certificat de handicapat,care sa ateste ca nu este in deplinatatea facultatilor mintale,astfel incat ea este considerata pentru societate o persoana absolut normala,plateste impozite,abonamente de telefonie si cablu(de fapt toate astea sunt platite de mine) si tot ce mai este nevoie...pentru a obtine acel certificat am inteles ca trebuie sa o duc la o comisie,ca trebuie sa ma prezint la tribunal in fata unui judecator caruia sa-i dovedesc cu acte ca imi permit sa o ingrijesc si astfel sa ma numeasca tutorele ei...dar cei de la Casa de Pensii mi-au spus ca este putin probabil sa ma numeasca pe mine si ca cel mai probabil o sa numeasca un asistent social,iar eu nu vreau asta:( Cam asta este toata povestea...rugamintea mea este sa-mi spuneti ce trebuie sa fac,care sunt drepturile mele,care sunt drepturile mamei!?!Este mult prea multa birocratie la mijloc care ma depaseste,de aceea doresc sa stiu care sunt pasii pe care trebuie sa-i urmez.Intrebarile mele sunt: 1.cum pot eu sa ridic pensia mamei? 2. daca obtin acel certificat,ea va mai primi inca o pensie ...de handicapat? 3.este adevarat ca trebuie sa urmez procedura aceea cu instanta si cu judecatorul,si cu tutorele?Doresc sa stiu toate astea pentru ca mi-ar fi mult mai usor sa ma descurc cu banii,pana la urma este pensia ei,este un drept al ei...dar cel mai important lucru pentru mine,este sa reusesc sa o aduc in Bucuresti,deoarece acel centru la care este acum se afla la 150 km de Bucuresti,fapt ce ma impiedica sa o vad mai des...toate centrele din Bucuresti au refuzat sa o primeasca deoarece au spus ca nu au personal calificat pt boala ei!:( Din cate intelesesem de la anumite persoane,cei de la primaria sectorului,trebuiau sa o repartizeze unui anumit centru din sectorul respectiv,dar se pare ca nu e adevarat.Va rog din suflet sa ma ajutati pentru ca nu mai stiu ce sa fac si cui sa ma adresez,peste tot primesc doar usi trantite in nas!Va multumesc anticipat!
Buna seara!In urma cu cateva minute am primit o "veste" nu tocmai placuta de la Politia Rutiera,drept pentru care as avea nevoie de cateva sfaturi de la Dvs. Pe scurt,toata povestea:pe data de 10 august eram in concediu la Costinesti...ma aflam cu masina (luata in leasing) pe o strada ingusta cu masini parcate de-o parte si de alta.Pe sensul opus,la apox. 20 de metri in fata mea era stationata o alta masina in care se aflau cativa tineri.Cand am ajuns,unul in dreptul celuilat,mi-am dat seama ca nu aveam suficient loc sa trec si de aceea am decis sa dau cu spatele si sa ma intorc.Cum spatiul dintre masina mea si masina lui era doar de aprox.10 cm,intr-un moment de neatentie,am virat f usor volanul si i-am atins portiera(portiera soferului) cu aripa masinii mele.Avariile au fost destul de usoare,tinand cont ca el era stationat iar eu nu aveam nici 5km/h :-).Am coborat,am discutat si am cazut de comun acord sa-i dau asigurarea mea,dar cum si eu si el eram din Bucuresti,am stabilit sa ne vedem dupa ce ne intoarcem de la mare,mai exact pe 13 august(a zis el ca ne putem vedea).Am facut schimb de numere de telefon si asta a fost...am ajuns in Bucuresti si nimic...pana acum cateva zile,cand am gasit un apel pe telefon de la el.Nu l-am sunat inapoi,gandindu-ma ca a trecut destul de mult timp de la "incident"-accident si ca nu se mai poate face nimic...Dar iata ca am primit acceasta recomandata de la politie!Care sunt intrebarile mele:exista vreun termen anume in care el trebuia sa se adreseze politiei,ce ar fi putut el sa reclame si cum ma pot apara eu?Ce sanctiuni ia politia in astfel de cazuri,se poate ajunge si la actionarea in judecata de catre "pagubit"?
Totusi nu reusesc sa inteleg de ce a asteptat atata timp,au trecut aproape 2 luni,ma tem ca nu cumva ,intre timp,masina lui sa fi suferit si alte avarii si acum sa vrea sa profite de asigurarea mea.Pot sa contest in vreun fel "intarzierea" lui?Sunt cam multe intrebari,stiu :-) ...sper doar sa primesc cateva sfaturi care sa ma salveze!Multumesc anticipat!
Buna ziua!Revin si eu cu o problema de data ceva mai serioasa...este vorba despre o mostenire.Exista o familie formata din bunic A,bunica B,tata C (copilul lui A si B),mama D (nora lui A si B) si copilul E (nepotul lui A si B).Toate proprietatile familiei erau ale lui A,care a decedat in urma cu 3 luni.In mod normal ar fi trebuit sa se faca succesiunea pentru C,insa si B si C au decedat in ultimele saptamani.Au mai ramas decat D si E.Intrebarea mea este ce demersuri ar trebui sa faca acestia pentru a obtine actele de proprietate,pe care inca figureaza numele lui A.O alta intrebare ar fi daca actele de succesiune sunt gratuite in cazul acesta.Stiam ca succesiunea in cazul tata-fiu nu costa nimic daca este facuta in primele 6 luni de la decesul tatalui.Dar in cazul acesta, bunic-nepot?Si de asemenea,cum se face impartirea mostenirii intre D si E?E cam complicata situatia,sper ca am explicat cat de cat clar ...Multumesc anticipat!

Multumesc pentru raspunsuri!Revin cu cateva date suplimentare:Bunicul A a decedat primul acum 3 luni,fiind urmat de sotia lui B,acum cateva saptamani decedand si C. Mentionez ca C a dorit sa faca succesiunea dar s-a imbolnavit subit,moartea survenind la cateva zile,astfel toate actele de proprietate au ramas in stare initiala,adica pe numele lui A. E este major si este unicul fiu al lui C,cum de altfel si C a fost unicul copil al lui A. Multumesc inca o data!
Buna ziua!Am si eu o problema care in utima vreme mi-a cam dat batai de cap...pe scurt...mi-am facut un abonament la o companie de telefonie mobila pe o perioada de 2 ani...cu apox.6 luni inainte de finalizarea contractului nu am mai achitat facturile din cauza unor probleme cu banii.In contract se stipuleaza ca in cazul rezilierii contractului trebuie sa le platesc daune in valoare de 10000 euro.:O De cand nu am mai platit facturile si pana in prezent primesc acasa notificari prin care sunt anuntata k trebuie sa platesc cateva zeci de milioane in cateva zile:-(...bani pe care nu am de unde sa-i dau.Intrebarea mea este:ce mi se poate intampla,ma pot actiona in judecata ?Mentionez k nu am in proprietate decat o masina...se poate pune sechestru pe ea?Va rog frumos daca puteti sa ma ajutati cu un raspuns...stiu ca nu este o chestiune atat de grava precum celelalte de pe forum ,vreau doar sa stiu ce mi se poate intampla.Multumesc!