avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 758 soluții astăzi
Forum Activitate Cabinet individual de Avocatura

Activitate Cabinet individual de Avocatura

Răspuns la discuția transcriere masina
puteti sa va precizati actiunea la primul termen de judecata in fata judecatorului si sa cereti si cheltuieli de judecata
multumesc mult de tot pentru rapunsurile date.
Răspuns la discuția transcriere masina
pentru promovarea actiunii in instanta trebuie sa achitati o taxa judiciara de timbru la Primarie si sa o depuneti la dosarul cauzei. puteti mai departe sa ve reprezentati si singur.
asa este, a fost tolerat. totusi cum ar putea fi formulata o aparare in fata instantei de judecata in favoarea acestuia?
in speta, debitorul a incheiat un contract de credit cu buletinul in 2005 pentru suma de 8.000 lei, din care a achitat vreo doua rate, dupa care si-a insusit banii si nu a mai platit nici rate nici dobanzi pana in prezent.
acum banca a imputernicit o societate de recuperare credite pentru a obtine si aceste sume care in prezent se ridica la aprox 12.500 lei plus penalitati de intarziere.
ce se poate face in aceasta situatie, intrucat debitorul este amenintat cu executarea silita asupra bunurilor sale mobile si imobile?
se poate incerca o intelegere cu societatea de recuperare in vederea esalonarii creditului restant pe mai multe luni?#-o
Răspuns la discuția Divort
1. este foarte important cum a fost facuta donatia. daca a fost facuta in timpul casatoriei voastre sau inainte de aceasta; apoi daca donatari (primitori) sunt ambii soti sau numai unul dintre ei. daca donatari sunt ambii soti si donatia este facuta in timpul casatoriei, sau anterior casatoriei in vederea incheierii acesteia atunci este considerata bun comun dobandit in timpul casatoriei si va putea fi partajata.
daca donatar este numai unul dintre soti, atunci pot fi supuse impartelii eventualele imbunatatiri aduse locuintei in timpul casatoriei din bani comuni.
2. nu se poate fara sa platiti pensie alimentara. chiar si daca nu ati avea nici un venit, aceasta se calculeaza la venitul minim pe economie si sunteti obligat sa o platiti, deoarece la cresterea si educarea copiilor pana la majorat sunt obligati ambii parinti, chiar daca in urma divortului acestia sunt incredintati numai catre unul din parinti.
in iunie 2009 s-a pronuntat divortul prin acordul partilor.
sotia este proprietar tabular al casei care era ultimul domiciliul comun al sotilor. sotul nu are locuinta proprie si in momentul de fata este parat intr-o actiune de evacuare intentata de sotie.
exista vreo posibilitate in aceasta situatie ca sotul sa obtina o suprafata locativa in imobilul care a constituit ultimul domiciliu comun al fostilor soti?
mentionez ca sotul este evacuat pentru ca este consumator de bauturi alcoolice si are un comportament agresiv.
va multumesc.
Răspuns la discuția traducator/avocat
multumesc mult de tot pentru raspuns
este compatibila profesia de avocat cu cea de traducator autorizat?
Răspuns la discuția transcriere masina
trebuie sa va adresati judecatoriei, de la locul unde era inregistrat autovehiculul vandut la data instrainarii, cu o cerere de chemare in judecata in contradictoriu cu persoana careia i-ati vandut masina.
prin aceasta cerere solicitati sa se pronunte o hotarare judecatoreasca care sa tina loc de act de radiere + cheltuieli de judecata.
dupa ce obtineti aceasta hotarare judecatoreasca, va prezentati cu ea la politie si radiati masina de pe numele dumneavoastra, urmand a fi inscrisa pe numele cumparatorului.
daca mai aveti contractul de vanzare-cumparare a masinii este bine sa-l atasati la dosarul cauzei.
succes!