Buna ziua,
Domnul Claudiu Lascoschi a ridicat o speta in 2008 cu privire la scaderea arestului efectuat la domiciliu (in Italia )din pedeapsa finala.La acel moment rezultatul a fost ca in Romania nu se scade din pedeapsa finala, perioada petrecuta in arest la domiciliu in Italia.
Vroiam sa stiu daca in acest moment s-a reglementat aceasta situatie, in sensul ca pedeapsa executata la domiciliu se scada din pedeapsa finala?
Buna ziua,
conform art 143 alin (2) din legea 85/2006(legea insolventei) Constituie infracţiunea de bancrută frauduloasă şi se sancţionează cu închisoare de la 6 luni la 5 ani
fapta persoanei care:
a) falsifică, sustrage sau distruge evidenţele debitorului ori ascunde o parte din activul averii acestuia;
Conform codului penal pentru o infractiune care se pedepseste cu un maxim de 5 ani, timpul de prescriptie a raspunderii penale este de 5 ani sau 7 ani si 6 luni prescriptie extinctiva.
Avand in vedere cele mentionate mai sus ma intereseaza momentul din care se calculeaza scurgerea termenului de prescriptie?
Din momentul in care s-au distrus actele(pe care nu stiu cine-l poate stabili)? din momentul in care s-a declarat falimentul societatii? sau care este momentul exact din care incepe scurgerea termenului de prescriptie?
Multumesc pentru clarificare.
Totusi, va rog sa-mi explicati in clar ce se-ntampla daca dupa ce este condamnat, in timp ce-si ispaseste pedeapsa de 3 ani primita pe 8-11-2009, se descopera fapta comisa pe 23-10-2006 timp de 4 ani este judecat dupa care primeste condamnare de 4 ani cu executare?
In conditiile acestea, persoana X este in libertatea pt ca deja si-a ispasit pedeapsa de 3 ani..ce se-ntampla?O sa fie arestat si inchis pentru a ispasi inca 1 an(diferenta intre noua pedeapsa si pedeapsa deja ispasita?) sau care este procedura?
Doamna Legally nu inteleg urmatoarea propozitie:
"Daca s-au mai comis fapte dupa condamnarea cel putin a uneia dintre fapte, avem stare de recidiva. Lucrurile sta diferit in privinta acestor aspecte."
Daca faptele au fost comise in 03.03.2006, a doua fapta 10.06.2006 si a treia 23.10.2006 este condamnat in 08.11 2009 pentru fapta din 10.06.2006 ce inseamna din punctul dvstra de vedere savarsirea unei fapte dupa condamnare? adica se considera fapta comisa dupa condamnare fapta savarsita in 23.10.2006 sau faptele care vor fi comise dupa data de 08.11.2009 se vor considera fapte comise dupa condamnare care duc la starea speciala de recidiva?
Buna dimineata,
doresc sa ma lamureasca cineva ce se-ntampla in urmatoarele cazuri:
Caz 1: Persoana X comite 3 fapte penale diferite la date diferite,prima fapta 03.03.2006, a doua fapta 10.06.2006 si a treia 23.10.2006.
Incepe ancheta pentru fapta cu nr 2 din data de 10.06.2006, persoana este condamnata la N ani cu executare, moment in care se descopera si prima fapta, se judeca si primeste iar condamnare cu executare de M ani.
Ce se-ntampla in acest caz daca M>N, urmeaza sa ispaseasca numarul de ani primiti pentru fapta din 03.03.2006 sau la anii N se adauga M ani?
Caz 2:Fapta 3 (23.10.2006)este descoperita in timp ce persoana X este in libertate conditionata, incepe procesul, se judeca..etc.In cazul in care va fi gasit vinovat si condamnat la P ani,ce se-ntampla?
Multumesc si apreciez efortul dvstra de a ma lamuri!
Buna seara,
persoana X in varsta de 32 de ani trece printr-o drama.Are un copil de 2 ani in intretinere, sotia a decedat iar el este condamnat dupa 4 ani de proces la 3 ani cu executare.
Ce se va intampla cu acest copil?exista vreo posibilitate sa i se intrerupa pedeapsa pentru a creste copilul?
Mentionez ca este o persoana perfect integrata in societate(2 facultati facute la stat, loc de munca intr-o pozitie de conducere, situatie economica buna-2 case,masina,conturi decente..etc)
va inselati amarnic daca aveti impresia ca prin cesionare scapati 100% de responsabilitati.Persoana care preia societatea poate dupa 5 zile sa faca plangere ca a fost inselata sau organele abilitate pot demonstra foarte usor ca prejudiciul a fost infaptuit inainte de cesionare si ca scopul cesionarii firmei a fost strict sa scape de responsabilitati si se va cere atragerea raspunderii(chiar penala) fata de fostul administrator.
Buna ziua,
tanarul X care studiaza la drept si doreste sa ajunga avocat, are probleme cu legea si este obligat in anul 3 sa intrerupa facultatea fiind condamnat la inchisoare 3 ani cu executare.Dupa aceasta perioada doreste sa contunuie studiile..
Mai are vreo sansa sa profeseze ca avocat avand in vedere condamnarea primita sau din cauza pedepsei ispasite nu mai poate profesa niciodata in acest domeniu?
Gyovani...eu nu inteleg un lucru si paote ma lamuresti.
A a fost condamnat la 3 ani cu executare, pe baza marturiei lui B(ca din cate inteleg tu habar nu ai cum s-a petrecut fapta).In conditiile in care A nu a dat nici o declaratie cum de pedepsele au fost date doar pe marturia lui B(poate chiar B a gandit spargerea ca din cate spui, el a facut copie dupa cheie, dupa care A care probabil s-a speriat si la presiunea lui B a plecat din tara a ajuns sa fie condamnat pentru o fapta care nu se stie daca el a comis-o).Ce vreau sa spun este ca acest caz pare "rupt din alt film" si as dori sa te intreb care au fost motivatiile care au stat la baza deciziilor de 3 ani cu suspendare pt tine, 3 ani executare pt A si 1000 ron amenda pt B??
Fa recurs, ai explicatia mai sus de ce trebuie sa faci recurs(nu poti sa-ti ingreunezi situatia actuala)
Pai tocmai asta e ideea, ca persoana habar nu are de proces fiind plecat in alta tara!Cand se va intoare peste 2-3 ani sa-si faca omul sarbatorile se trezeste arestat pentru ca are o condamnare de care habar nu are!(data doar pe marturiile mincinoase a doua persoane care s-au inteles sa dea vina pe el).Si mai mult de atat nici nu mai are posibilitatea de rejudecare..