Este foarte bine ca ati sesizt si instanta! Daca va uitati cu atentie la dispozitiile art 278 indice 1 alin 2, veti observa ca termenul legal in care puteti sesiza instanta curge de la data la care primul procuror trebuia sa raspunda; cu alte cuvinte de la data de 8 aprilie cand ati depus plangerea, aveati un termen de 20 de zile in care trebuia sa primiti raspunsul, iar dupa expirarea acestui termen (indiferent daca s-a raspuns sau nu) aveati un alt termen de 20 de zile de a depune plangere in instanta! Sunt multe cazuri in care asteptand rapunsul primului procuror, se pierde de fapt termenul legal in care se poate sesiza instanta!
Acum nu va ramane decat sa va concentrati pe instanta; daca raspunde intre timp si prim-procurorul si va multumeste solutia, puteti renunta la plangerea in instanta!
Succes!
Av. Claudiu Sorin Feteanu
Din punctul meu de vedere, persoana care a luat banii in scopul de a interveni pe langa functionarul de la firma se face vinovata de savarsirea infractiunii de trafic de influenta. Persoana care a dat banii intra sub incidenta art 6 prim din Legea 78/2000 si anume cumpararea de influenta (nu este vb de dare de mita in cazul sau). In cazul cumpararii de influenta opereaza o cauza de nepedepsire (ce profita persoanei ce a dat banii), in condtitiile in care acea persoana denunta fapta catre autoritati, mai inainte ca acestea sa fi fost seziate in alt mod despre fapta.
Bine, aceste aspecte sunt pur teoretice. Pentru a putea demara o astfel de actiune trebuie studiate temeinic toate aspectele. Ar fi bine sa va consultati mai intai cu un avocat in acest sens.
Succes!
Av. Clauidu Sorin Feteanu
Nici sa nu va ganditi sa nu va prezentati la instanta! Va duceti la primul termen si solicitai amanarea cauzei pentru a va angaja un aparator ales. Daca este primul termen de judecata instanta va va acorda acest termen fara discutii! Intre timp aveti posibilitatea sa va ganditi bine daca va angajati avocat sau ramaneti cu cel din oficiu; decizia va apartine, dar este de retinut ca, de regula, intre cele doua tipuri de aparare sunt diferente majore!
Asa cum aratau si colegii mei, fiind un dosar destul de complex, nu se poate intui de pe acum (in lipsa datelor concrete), care va fi solutia finala; poate fi achitarea, o pedeapsa cu suspendarea sau chiar una cu executare, in functie de mai mlulte criterii!
Succes!
Av. Claudiu Sorin Feteanu
Nu este rau ca s-a amant procesul. Aveti posibilitatea sa va angajati un avocat ales, dar, daca nu va permiteti acest lucru veti ramane cu cel din oficiu; instanta nu va va mai acorda un alt termen pentru a va angaja avocat ales. Poate era bine sa luati un numar de telefon al avocatului din oficiu pentru a mai tine legatura cu dumnealui si pentru a vedea daca a avut timp sa studieze temeinic dosarul!
Mult succes!
Av. Claudiu Sorin Feteanu
Din pacate situatia dvs este destul de "incalcita". Desi nu ati specificat daca ati facut sau nu si partajul, din relatare deduc totusi ca doar ati divorat, fara sa anexati si o cerere de partaj, ori in aceste conditii nu ati iesit inca din starea de coproprietate asupra bunurilor dobandite in timpul casatoriei (inclusiv masina). In aceste circumstante acordul dvs in ceea ce priveste instrainarea autoturismului era mi mult decat necesar!
Aratati aceste aspecte si in cadrul dosarului penal despre care ati vorbit. Daca nu va multumesc raspunsurile evazive primite din partea organelor de politie, sfatul meu ar fi, ca pe viitor sa solicitati raspunsuri prin cereri scrise si inregistrate, deoarece in acest mod ii responsabilizati putin si veti primi raspunsuri mai coerente:) Daca nici aceasta metoda nu da roade, impreuna cu raspunsurile scrise va prezentati in audienta la procuror.
Succes!
Av. Claudiu Sorin Feteanu
Nu am vazut ultima dvs completare si am scris cam acelasi lucru:D Scuze!
Av. Claudiu Sorin Feteanu
Art 186 C.p.p. arata modul de calcul al termenelor si nu reiese de nicaieri (nici din acest articol nici din alta parte) ca ar fi vorba de zile lucratoare. In sprijinul acestei interpretari vin si dispozitiile aceluiasi articol care, la punctul 4 arata ca: "Daca ultima zi a unui termen cade intr-o zi nelucratoare, termenul expira la sfarsitul primei zile lucratoare ce urmeaza". Practic este singura situatie (stric si limitativ prevazuta de lege) in care se tine seama de felul unei zile (lucratoare/nelucratoare), in conditiile in care vorbim despre ultima zi a unui termen; per a contrario, restul zilelor ce intra in componenta unui termen procedural sunt calendaristice nu lucratoare!
Av. Claudiu Sorin Feteanu
Intre denunt si plangere sunt diferente; in cazul dvs este vorba despre o plangere penala cata vreme aceasta provine de la entitatea pagubita (a se vedea art 222 si 223 C.p.p). Nu voi intra in detalii acum; ceea ce este cu adevarat important, este urmarea pe care ar putea sa o produca sesizarea parchetului in privinta dvs! Mai mult ca sigur se va deschide un dosar penal, se vor administra probe si veti fi citata la organele judiciare! Asta nu inseamna ca sunteti deja condamnata! Faptul ca ati aflat din timp despre aceasta situatie, este deja un plus in favoarea dvs! Va angajati de urgenta avocat si incercati sa combateti cat mai eficient toate acuzatiile, pentru a nu avea o surpriza neplacuta in final!
Mult succes!
Av. Claudiu Sorin Feteanu
Termen de incercare = pedeapsa suspendata (conditionat sau sub supraveghere). Ori, in aceste conditii ce mai doriti sa suspendati???
Poate detaliati putin problema pentru a intelege ce va nemultumeste si ce doriti mai exact!
Av. Claudiu Sorin Feteanu
Trebuia sa mergeti insotita de un avocat! Din pacate organele de politie au obiceiul de a aplica defectuos legea procesual - penala. Ei se prevaleaza de faptul ca se fac acte premergatoare, iar in acest stadiu nu sunt atribuite calitati precise, drepturi sau obligatii clare; din pacate, ce ati declarat poate fi folosit impotriva dvs! Pe viitor ar fi bine sa va luati toate masurile de precautie!
Av. Claudiu Sorin Feteanu