avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1796 soluții astăzi
Forum Activitate acivic

Activitate acivic

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Sesizare la barou și la președintele judecătoriei, spre știință avocatul "tepar". Eu așa am procedat, e drept am avut chitanțele emise de avocat (care ne-a restituit suma de 1600 lei până la urmă). Succes.
Ajutor financiar pentru pensionari în funcție de cuantumul pensiei.
Pe talonul de plată din luna ianuarie 2023, pensie limită de vârstă, nu apare suma de 300 lei, eu având pensia acum, după majorarea cu 12,5% > 2821 lei - 82 lei impozit = 2739 lei (mă încadrez între 2001-3000 lei > 600 lei pe anul 2023). Ce trebuie să fac pentru a primi această sumă (1/2) acum și cealaltă jumătate în octombrie 2023 ? Mulțumesc anticipat.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Va scriu din experienta mea, caz similar. Am trimis o notificare oficiala, întocmita si expediata de un executor judecatoresc, prin care le-am pus în vedere ca în data de ..... expira contractul de închiriere dupa care, în termen de 5 zile, sunt obligati sa elibereze apartamentul (3 camere). In a 6-a zi am intrat în apartament, eu, sotul meu si fratele meu si am ramas acolo, întruna din camere. Familia, (fosta chiriasa), a fost socata si mi-a spus ca nu se poate sa locuim acolo împreuna cu ei (aveau si 2 copii). Raspunsul meu a fost ca ei locuiesc cu noi si nu invers, noi fiind proprietarii, în timp ce ei stau acolo ilegal. In ziua urmatoare s-au mutat (a durat 2 zile) deci am rezolvat destul de rapid. Fara scandal sau alte probleme grave. Succes.
Răspuns la discuția contract de arenda
Multumesc pentru raspunsuri. Firma este in insolventa,in instanta, de mai mult de un an.Contractul mi-a expirat si aceeasi firma in insolventa,cu exact aceeasi denumire,mi-a trimis un nou contract.Eu am refuzat sa semnez acest contract insa directorul actual,care e acelasi dinaintea declararii insolventii,a promis ca va achita arenda in luna noiembrie a.c. pentru perioada anterioara (2016-2017) ceea ce nu cred.M-am inscris la masa credala (pozitia 37....) si pana nu se termina procesul nu cred ca se va rezolva ceva Minte ca sa ma faca sa semnez noul contract.Mi-a spus telefonic ca firma este in reorganizare,dar nu cred ca o firma poate fi in insolventa si in reorganizare in acelasi timp.Inca o data multumesc pentru timpul acordat.
Vå rog un råspuns concret. Se poate încheia un (nou-cel vechi a expirat) contract de arendå pentru o suprafatå de teren extravilan cu o firmå aflatå în insolventå ( cu dosar în instantå pentru intrarea în insolventå cerutå de niste creditori, persoane juridice ). Este vorba de R-AGRO SA FALCIU, judetul Vaslui.
Remunerarea presedintelui, cenzorului si bineinteles a administratorului implica o raspundere mai mare pentru fiecare in parte si mi se pare normal ca orice munca sa fie platita, normal cu sume diferite in functie de responsabilitati. Cati dintre dvs., cei care mentionati ca presedintele nu trebuie platit a-ti indeplini o functie, cu destula raspundere, fara plata. Si nu, eu nu sunt presedinte de As.Prop., asta-i parerea mea.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Am intalnit persoane care s-au simtit lezate cand punandu-mi un contract in fata pentru a-l semna eu am cerut ca mai intai trebuie sa citesc ceea ce urmeaza sa semnez. "Doamna,dar nu aveti incredere in mine?" Raspunsul meu a fost simplu:NU. Fiti atenti ce semnati, cei din jur,unii, se bazeaza pe nestiinta, neatentia si nebagarea de seama a persoanelor contactate de acestia pentru a pacali, normal in favoarea lor.
Sesizarea noastra a fost trimisa catre: Barou,Tribunalul Constanta si, spre
stiinta, avocatei. In procesul nostru
avocata a fost de vina pentru-ca nu a cerut "cu cheltuieli de judecata", am verificat documentul depus de dumneaei la dosar. Cu toate ca verbal ne-a asigurat ca a cerut aceste cheltuieli, de fapt ne-a mintit.
Procesul s-a terminat,am castigat la fond si am pierdut la apel,fara motivatie.Totusi banii,1600 lei, i-am recuperat de la avocata care nu-i ceruse in instanta.Deci se poate.
Multumesc pentru completare. As dori sa mentionez ca pe terasa unei scari (sunt 6 in total) avem montata o antena Digi care plateste chirie doar acelei scari, bani din care se fac diverse reparatii la nivelul acelei scari, evidenta tininduse normal pe venituri si cheltuieli. La nivel de asociatie nu avem niciun venit pe total asociatie (restul celor 5 scari). Aceasta chirie, la care am facut referire mai sus, este socotita venit si trebuie sa platim impozit sau ne incadram in CF art.15.1, litera c ? De altfel are scara respectiva ce sa faca cu ei, reparatii subsol, gaze pe casa scarii, etc.