avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1488 soluții astăzi
Forum Activitate danaen

Activitate danaen

Vă mulţumesc!
In urma plăţii salariului aferent lunii trecute, au fost suspendate verbal drepturile prevăzute de CCM, cu toate că aceşti bani sunt ţinuţi în casierie şi sunt trecute pe statul de plată, nu le-am primit. Aş vrea să ştiu ce se poate face în această situaţie? Nu a fost nimic comunicat în scris.
Menţionez faptul că mai am 15 zile până nasc, nu mi-am luat prenatal, şi consider că este un abuz din partea angajatorului acest comportament şi aceste măsuri verbale.
Aş vrea să ştiu dacă acest lucru este legal. şi dacă sancţiunea se aplică pentru salariile drepturile retroactive ( pentru salariul pentru luna anterioară).
Va multumesc!

Există obligativitatea ca tu ca persoana responsabila cu completarea REVISAL sa detii calificare/specializare/perfecţionare în domeniul resurselor umane şi cunoştinţe de operare a calculatorului la nivel de utilizator. Sau pur si simplu angajatorul iti da dispozitie cu completarea REVISALULUI..si atat.

buna ziua

as vrea sa stiu daca inspectorii itm - relatii munca pot da amenda pe persoana responsabila cu completarea registrului revisal.


[Mesaj editat - Vă rog să nu mai scrieţi exclusiv cu majuscule, nu este regulamentar]
2 ani vechime pe postul de consilier primar - facultate - Administratie publica terminata - constituie vechimea minima necesara in specialitatea studiilor pentru a te inscrie la concurs pentru secretar UAT?
Se mai acorda indemnizatie de conducere unei persoana incadrate pe postul de Sef Birou, daca serviciul pe care l-a condus s-a desfiintat prin HCL si in prezent se afla in preaviz?
Sunt consilier personal al unui primar dintr-o comuna. Angajare pe durata mandatului primarului. Am carte de munca, pe care o completeaza Consiliul Judetean in conditiile protocolului incheiat si este la zi completata. Contractul individual de munca exista in posesia mea si a angajatorului dar, nu este inregistrat la ITM. Vreau sa stiu daca beneficiez de somaj in conditiile in care sunt concediat, in iulie termin masterul la stat, buget, zi. In cazul acesta ma incadrez cu cele 60 de zile pentru absolventii de facultate care beneficiaza de somaj dupa terminarea facultatii?
Raportul de prepusenie.
As vrea sa stiu care este termenul de introducere a actiunii la instanta de contencios administrativ, si cum ar trebui sa procedez.
Am primit amenda de la ITM pentru lipsa contractelor individuale de munca la personalul contractual. Acestea au fost incheiate in anul 2006, dar din cauza reorganizarii arhivei, au fost ratacite si nu le gasesc. Persoanele vizate, au profitat de acest lucru si au sesizat ITM-ul. ITM-ul nu mi-a acordat nici o prezumtie de nevinovatie si mi-a dat amenda in valoare de 6000 de lei. Am contestat procesul verbal emis de catre ITM la autoritatea emitenta, dar raspunsul a fost negativ. Persoana care a fost insarcinata cu incheierea contractelor individuale anul 2006 s-a transferat, dar ma asigura de respectarea legii si de existenta contractelor. As vrea sa stiu care este termenul de introducere a actiunii la instanta de contencios administrativ, si cum ar trebui sa procedez.
Va multumesc!
Discuție divort
Matusa mea si sotul ei, muncesc in Spania de 5 ani. Nu au bunuri comune, dar au un baietel de 14 ani, care este tot in Spania. Au hotarat de comun acord sa divorteze. Care este procedura, pentru a nu mai veni in tara?