avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 535 soluții astăzi
Forum Activitate ioananecula

Activitate ioananecula

Răspuns la discuția despre executare silita
motivele contestatiei fiind nelegalitatea titlului executoriu pentru ca nu este dezbatuta succesiunea si dovada anexarii anexei 24 de unde reiese ca sunt mai multi mostenitori.
Am primit de la primarie o somatie si un titlu executoriu ca sa platesc o creanta a unei matusi care a decedat. In urma decesului sunt mai multi mostenitori, iar titlu executoriu mi-a fost trimis doar mie. Este legal acest aspect din moment ce nu sa dezbatut succesiunea . VA MULTUMESC ANTICIPAT:
Sunt functionar public cu statut special(penitenciare) si lucrez 12/24 si 12/48 program operativ si asi dori sa imi specificati si mie care este repausul saptaminal in cazul meu asa cum prevede codul muncii.
Răspuns la discuția Mostenire
Da nu am cerut dezbaterea succesiunii deoarece implica niste costuri, rudele mele nu vor sa se implice financiar, in anexa 24 sunt trecute si ele si daca merg la notar cit si la instanta reclamantul plateste toate taxele necesare iar ele nu vor sa plateasca dar vor drepturi, dar succesiunea nu se poate invoca ca fiind si o acceptare tacita si atunci tot eu trebuie sa platesc, ce pot face mai exact!
Discuție Mostenire
buna seara, am urmatoarea situatie si anume, matusa mea a decedat in anul 2012 ianuarie si are trei mostenitori de frati, nu a avut copii,eu am luat anexa 24 de la primarie ca sa facem succesiunea, in 2013 tot ianuarie eu am mers la notar si am acceptat expres succesiunea in termenul de un an conf noului cod civil, celelalte parti nu vor sa mearga la notar pe motiv ca nu au bani si nici nu au vreo dovada ca accepta succesiunea.ce pot face in acest sens pentru ca nici eu nu este drept sa platesc actele notariale si ele sa devina proprietari.
Răspuns la discuția Succesiune- unica mostenitoare
nu este unicul copil, eu sunt singura si asi fi vrut sa optez in cedarea drepturilor mele in favoarea ei, se poate asa ceva....si daca da ,cum?
Buna seara.Doresc sa stiu si eu ce pot face in urmatoarea spetza si anume. Mama mea a decedat, sunt unica fica si vreau sa las toate bunurile mamei mele la fica mea, fara a mai face succesiunea pentru mine si apoi sa fac altel de acte ficei mele, ci sa renunt la drepturile mele succesorale pentru fica mea. Daca aveti bunavointa de a-mi raspunde sugerati-mi si calea pe care sa o urmez. Multumesc anticipat!
Discuție mostenire
Am urmatoarea situatie.In anul 1945 a murit bunicul meu si avea 4 copii.copii au impartit terenul intravilan si extravilan intre ei si l-au lucrat pina cind sa trecut tot terenul la CAP.Fiecare a trecut partile de teren ce le detinea ca dupa ce sa pus in aplicare legea 18/1992 sa ceara fiecare terenul ce il detinea. Imparteala care sa facut 1945 nu a fost egala intre frati, rasculindu-se acum un frate care are mai mult teren decit ceilalti ca vrea dezbaterea succesorala dupa bunicul.Mentionez ca bunicul nu a mai trecut nimic la CAP si nu a avut ce sa mai ceara dupa legea 18.Va rog sa imi raspundeti daca poate sa ne mai rascoleasca prin instante si in premiza faptului ca din 1992-1993 nu a manifestat nici un interes in acest sens.
Am o situatie foarte delicata in sensul ca:in anul 1986 tatal meu X a ramas mostenitor deplin in urma decesului ambilor parinti si au renuntat la succesiune toti ceilalti 4 frati pentru un teren intravilan si casa. Tatal meu are la rindul sau 2 copii.Bunicul mai avea la primarie terenul extravilan in suprafata de 2ha si 3000 mp. In anul 1993 cind s-a facut reconstituirea dreptului de proprietate dupa legea 18 acest lucru l-a facut unchiul meu si pe titlu s-a trecut doar el fara a mai trece si pe ceilalti copii. Dupa ce sa pus in posesie terenul,fiecare din cei 4 copii am muncit cite o parte din terenul extravilan.Din 2006 de cind s-a introdus impozitul pe suprafata, iar fiecare am platit impozit pe suprafetele ce le-am lucrat.Tot in anul 2006 sotia unchiului meu a mers in instanta si au desbatut succesiunea ca si cum ar fi fost mostenirea doar a ei dar pina in prezent noi ceilalti am muncit locurile si am platit impozit. Atunci sa emis o hotarire judecatoreasca si am verificat la dosar, nu sa cerut verificarea evidenteloor succesorale iar eu vreau sa cer anularea acelei hotariri pentru viciu de consimptamint si dol.Acum este un dosar in instanta unde matusa mea vrea sa vinda o suprafata de teren extavilan si terenul intravilan+ casa(pe care este cm din 1986) sorei mele doar eu am aflat si vreau sa intervin in nume propriu invocind dreptul de uzucapiune. de 30 ani pentru intravilan si casa si de 10 ani pentru extravilan .Ce pot face mai bine si mai corect?VA MULTUMESC ANTICIPAT.
Răspuns la discuția interpretare art.281 ind.3 cpc
Eu am inteles din motivarea la alin 1 ca nu ar trebui sa fiu obligata la plata cheltuielilor de judecata privind indreptarea erorii materiale, indiferent de solutia pronuntata fie ca se admit sau nu, in cazul meu sa admis.
la hotarirea somatiei de plata care este irevocabila nu se face referire la cheltuieli de judecata ci sau admis printr-o cerere separata privind indreptarea erorii materiale unde am fost obligata la plata unor cheltuieli de judecata pe care le-am atacat cu recurs, recursul a fost respins ca indmisibil si sau respins si cheltuielile de judecata cerute pentru recurs iar pentru fond am primit motivarea de la alin 1 din partea instantei de la tribunal si am inteles ca si pentru fond nu asi putea fi obligata la plata acestora, textul nefacind distinctie in functie de solutia pronuntata.