avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 556 soluții astăzi
Forum Activitate maneki

Activitate maneki

Răspuns la discuția declaratie falsa in acte
si daca lor nu le pasa de consecinte si vor sa declare fals in continuare, eu merg mai departe sau refuz semnarea?
daca semnez ce consecinte poate avea asupra mea acest lucru? eu pot spune ca nu stiam...
Buna ziua,

urmeaza sa inchei astazi un contract de vanzare cumparare si vanzatorii tb sa declare pe proprie rasp conf art 292 cod penal, ca imobilul pe care mi-l vand este sediu social al firmei lor, dar fara desf de activ.
Acestia doresc sa mentina sediul in continuare acolo, si ca sa nu fie nevoiti sa facem si alte doc (sa-l radieze de la Reg Com, si apoi sa facem un act intre noi de comodat sau cum se numeste) vor de la bun inceput sa nu declare ca e sediu social. Ce argumente sa le aduc sa declare adevarul? Ce urmari nefericite poate avea aceasta declaratie falsa a lor, asupra lor cat si a mea?
Va multumesc!
A mai intervenit ceva in situatia de care v-am spus. Eu cumpar locuinta (care este declarata sediu social pt o firma) prin credit prima casa. Asta inseamna ca locuinta este ipotecata in favoarea statului pe toata durata creditului si se specifica in contract ca nu am voie sa instrainesz locuinta pe o perioada de 5 ani sau sa o grevez de sarcini pe toata durata creditului. Nu prea stiu ce inseamna grevare de sarcini.Aici am nevoie de ajutorul dvs. Am voie sa inchei acel contract de comodat cu fostii proprietari pt a-si pastra sediul la mine in apart, sau asta se considera grevare de sarcini si incalc legea? Si totodata dc la un moment dat as dori sa inchiriez apart, se considera grevare de sarcini?

Multumesc mult!
Răspuns la discuția tichete cadou paste 2012
adolfina pop a scris:



In situatia adoptarii variantei prudente, acordarea tichetelor cadou nu se merita avand in vedere ca acestea vor intra in baza de calcul a impozitului pe venit spre deosebire de cadourile in bani sau in natura acordate pentru copiii minori ai salariatilor in limita a 150 lei, care in temeiul art. 55 alin. (4) lit. a) din Codul fiscal nu sunt venituri salariale si nu se impoziteaza, nefiind supuse nici contributiilor sociale obligatorii potrivit art. 296 indice 15 lit. b) din Codul fiscal.





Buna ziua,
Daca se acorda cadou in bani in valoare de 150 lei, pentru fiecare salariat (in cazul in care acestia nu au copii) se impoziteaza suma? Va intreb asta, pentru ca vad mai sus mentiunea ca suma de 150 lei se acorda copiilor minori ai salariatilor, si nu salariatilor.

Multumesc!
tudorvaleriu a scris:

1. Pentru mama care a nascut incepand cu 01.01.2011 si au optat pentru CCC pana la 1 an, stimulentul de insertie de 500 lei lunar, pana implineste copilul 2 ani, se acorda daca mama reia activitatea inainte de a implini copilul 1 an (OUG 111/2010)

2. Pentru mama care a nascut inainte de 01.01.2011 si reia activitatea inainte de a implini copilul 2 ani se acorda un stimulent de 100 lei lunar pana va implini copilul 2 ani (OUG 148/2005)


pentru cazul de la punctul 1, este mentionat undeva cu cat timp inainte de data la care implineste copilul 1 an, trebuie sa revina mama la serviciu? se poate intoarce mai devreme si cu 2-3 saptamani de acea data?

multumesc mult!
buna ziua,

am si eu o intrebare, va rog. stimulentul de insertie este valabil si pentru mamele care au nascut anul trecut si se afla inca in CIC? sau se aplica tot pentru mamele care au nascut/nasc dupa data de 1 martie 2012?
multumesc frumos!
multumesc frumos!
Buna ziua,

Urmeaza sa achizitionez o locuinta. Proprietarii actuali, au o firma si sediul social este trecut la adresa apartamentului pe care-l voi cumpara eu. M-au rugat ca si dupa ce cumpar sa le permit sa aiba sediul firmei la adresa respectiva. Am inteles ca doar vor primi cateva plicuri la cutia de scrisori, in rest nu au nevoie fizic de acest spatiu.
Va rog sa-mi spuneti daca este legal sa facem asta, ce drepturi asupra spatiului ar avea ei si ce probleme juridice as putea avea eu ca si proprietar al spatiului respectiv?

Multumesc frumos!
marius_geanina a scris:

eu am apelat la o firma de proiectare in constructii, am platit vreo 70lei si a venit proiectantul si mi-a facut un releveu. acest releveu il depuneti la dosarul de credit si un exemplar la evaluator.

nu este necesar sa modificati nimic la cartea funciara, pt ca suprafata utila/ desfasurata este aceeasi. daca este afectata structura de rezistenta va va spune proiectantul, atunci veti avea mai multe dureri de cap.

mergeti la proiectant si vorbiti cu el, apoi cu banca. evaluatorul doar constata existenta in fapt a situatiei si apreciaza pretul.


dvs. ati mai fost si la oficiu de cadastru cu noul releveu? banuiesc ca asa se face, sau a fost suficienta stampila proiectantului?
ma tem ca daca trebuie sa ajung si la oficiul de cadastru va dura f mult si se anuleaza tranzactia
plus ca pentru oficiu de cadastru sunt necesare autorizatia de modificare pereti si receptia lucrarii, iar proprietarul nu are aceste documente

va rog, cine are cunostinte despre situatia prezentata sa ma indrume ce sa fac.

multumesc mult!

multumesc frumos! o sa contactez maine o firma de acest gen, sper sa se rezolve situatia cu bine :)
o seara frumoasa!