Nu este irevocabila dar pana la finalizarea recursului,care poate dura un an daca se da dosarul spre rejudecare,am dreptul sa cer executarea acestei hotarari.Gresesc?
Hotararea este definitiva si executorie dar si cu drept de recurs.
Catre ce institutie ma pot adresa cu plangere penala pentru ca se pare ca doar asta mi-a mai ramas de facut?
Buna ziua.
In urma unui litigiu de munca,am obtinut in luna oct.2011 o hotarare judecatoreasca,definitiva si executorie,prin care se dispune repunerea partiilor in situatia anterioara intocmirii deciziei de concediere si plata unei despagubiri egale cu salariile indexate, majorate si reactualizate si celelalte drepturi de care as fi beneficiat.In urma acestei hotarari sa facut recurs de catre angajator (pentru reintegrare) iar eu am facut recurs pentru un alt punct al hotararii.
Ce pot face in situatia in care angajatorul nu a dorit sa ma reintegreze nici atunci cand am ajuns la ei cu un executor judecatoresc,motivand ca:
-asteapta terminarea recursului(primul termen fiind la 15.feb)
-postul ocupat de mine anterior a fost desfiintat cu toate ca in actele depuse de catre angajator la recurs exista un salariat incadrat pe postul meu,salariat care la data concedierii mele exista in aceasta firma dar ocupa alta functie
-drepturile banesti nu au fost calculate.
Executorul spune ca nu poate face nimic pana nu mi se face reintegrarea efectiva pentru a sti data exacta pana la care sa se calculeze drepturile banesti.
Cine are obligatia de a inapoia cuantumul somajului de care am beneficiat in urma concedierii;eu,din drepturile salariale pe care ar trebui sa mi le dea angajatorul sau angajatorul va opri cuantumul somajului din drepturile banesti?
Buna ziua.
In decizia de incetare a contractului individual de munca este specificata desfiintarea postului ocupat ca urmare a dificultatilor economico-financiare a reorganizarii aceasta ducand la concediere in baza art 65(1).
In urma unui proces in care am contestat aceasta decizie,instanta a dispus reintegrarea mea pe postul detinut inaintea emiterii deciziei de concediere datorita faptului ca firma nu a depus in instanta actele ce au stat la baza emiterii deciziei de concediere,nefacand astfel dovada dificultati economice sau a reorganizarii iar din raportul de expertiza facut sa constatat ca firma a mers pe profit si nu pe pierdere.
Firma a facut recurs la aceasta hotarare motivand ca "instanta trebuia sa puna in discutia partilor necesitatea administrarii de probe pe acest capat de actiune",probe pe care intelege sa le depuna in instanta de recurs fara organigrama insa,ca aceasta nu exista cum nu a existat nici la momentul concedierii.
In proces,la primele doua termene avocatul meu a cerut ca firma sa depuna organigrama iar instanta a dispus ca firma sa depuna actele ce au stat la baza intocmirii deciziei de concediere.Acest lucru nu inseamna ca instanta a pus in discutie administrarea de probe pe acest capat de actiune?
La momentul concedierii mele mai existau 4 salariatii ce aveau ca functie aceeasi functie ca a mea.Acum in recurs specifica ca desfiintarea locurilor de munca sa facut in functie de vechime si de aptitudinile profesionale ale fiecarui salariat insa nu a fost "desfiintat" decat postul acupat de mine cu toate ca si la vechime si la aptitudinii profesionale eram mai avansata ca ceilalti.
Acest criteriu nu trebuia cumva specificat si in decizia de incetare a contractului?
Concedierea a avut loc cu doi ani in urma.La acea data exista un angajat cu o anumita functie iar acum acelasi angajat apare cu functia pe care o ocupam eu.
Art.65 nu exclude posibilitatea angajatorului de a dispune concedierea salariatului pe baza selectiei in functie de competenta,dar fara desfiintarea postului acestuia?
Desfiintarea locului de munca mai este efectiva daca acesta mai apare in structura angajatorului,in organigrama sau in statul de functii sau daca sa reanfiintat acest post si a fost ocupat de un salariat existent la concedierea mea?
De acord cu dvs insa cred ca instanta cunoste legea mai bine decat oricine.Am citit in CCM si am primit si de aici raspunsuri referitoare,de exemplu,la calcularea orelor suplimentare.La calcularea acestora se aplica un procent de 100% lucru pe care expertul nu la facut iar instanta a fost de acord.Nu a reiesit un calcul corect al orelor suplimentare nici din documentatia depusa la dosar,nici din expertiza.Intr-un cuvant,conform Hotararii nu se aplica nici un procent la calcularea orelor suplimentare.
Buna ziua.
Am adresat pe acest forum mai multe intrebari la care mi s-au dat raspunsuri argumentate cu art.din lege,dar total diferite de ceea ce a dispus instanta intr-un proces pe care l-am avut,de aceea nu stiu ce sa mai fac si incotro sa o mai iau...
Va rog sa ma mai ajutati cu cateva raspunsuri referitoare la hotararea instantei.
1.Este corecta incetarea cim in ultima zi de preaviz?(ex.preaviz 14.09.2009-12.10.2009 iar incetarea cim in 12.10.2009)
2.La un capat de cerere al actiunii am cerut recalcularea orelor suplimentare pe ultimi 3 ani specificand ca acestea ne-au fost calculate fara adausul de 100%/ora.In expertiza efectuata sa facut acelasi calcul al orelor suplimentare adica fara a se adauga acel procent de 100%/ora.Doar pe 3 luni,din 3 ani,expertul a gasit o diferenta de salariu.Cu toate aceste instanta a considerat expertiza corecta iar in hotarare nu a dispus obligarea paratei la acea diferenta de salarii motivand ca prin cererea de chemare in judecata nu am solicitat astfel de diferente salariale.Ce pot sa mai inteleg de aici?Am cerut recalcularea insa trebuia sa cer diferente?
3.Tot in expertiza sa calculat si sporul de vechime de care trebuia sa beneficiez.Sa ajuns la o suma la care sa aplicat indicele de inflatie insa instanta a dispus plata de catre parata a sumei la care nu este aplicat indicele de inflatie.Este corect acest lucru?
4.In acordarea cheltuielilor de judecata intra doar onorariul avocatului sau si plata expertizei?Mi-a fost acordat doar onorariul avocatului.
Doresc sa fac recurs si as vrea sa stiu si parerea voastra referitor la cele relatate mai sus deoarece am mai multa incredere in voi decat in Completul de Judecata ce a dispus aceasta hotarare.
In hotarare sa dispus repunerea partilor in situatia anterioara emiterii deciziei.
Hotararea fiind definitiva si executorie,cu drept de recurs in termen de 10 zile,o execut si fac si recurs sau fac doar recurs?
Buna ziua.
Doresc sa fac recurs la Curtea de Apel in urma unei Hotarari Judecatoresti si nu stiu daca trebuie sa execut acea hotarare si sa fac recurs sau se face recurs fara a se executa hotararea?