avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 524 soluții astăzi
Forum Activitate cori80

Activitate cori80

Buna ziua! Am lucrat part time 50% timp de 6 ani intro firmă care s-a inchis in 26 ianuarie. Azi cand am fost sa depun actele se somaj cu toate anexele completate se pare ca in ultimele 24 luni apar cu un stagiu de cotizare de 11 luni si 12 zile . Deoarece in luna Decembrie a fost cateva zile se somaj tehnic din motive neimputabile mie. Va rog daca puteti sa imi spuneti daca as putea face ceva pentru a putea beneficia de indemnizatia de somaj sau trebuie sa ma consolez ca nu se poate. Va mulțumesc pentru eventualele raspunsuri!
Stagiul de cotizare pentru indemnizatia de somaj este cel de pe toata durata in care ai fost incadrat in campul muncii ? Sau doar pentru ultimul loc de munca ? Mulțumesc!
Buna seara! Somaj tehnic
Firma la care lucrez va inchide . Nu se stie cand dar nu mai au obiectul muncii iar pe noi angajatii ne-a pus in somaj tehnic. Întrebarea mea este . Daca beneficiez nu stiu exact pe cata durata de somaj tehnic la incheierea contactului mai am dreptul la somaj indemnizat sau nu?
Mulțumesc! Atat voiam sa stiu!]

Cornel Vasile a scris:

Nu sunteți obligata sa acceptați incetarea c.i.m. cu art 55 lit.b.C.mun.



Mulțumesc pentru răspuns!
Deci in principiu sunt obligata sa accept cealalta firma altfel firma ma concediaza fara drept la somaj?
Eu nu mai vreau nimic de la firma asta doar sa imi inchida contractul cu un art care imi da dreptul la somaj.
Eu am depus cv-uri in alta parte in speranta ca imi gasesc eu ceva timpul foarte scurt deoarece au anuntat tarziu de aceea ma gandeam ca daca nu accept pana gasesc ceva pe placul meu pentru a avea continuitate sa beneficiez de somaj.
Deci nu am cum sa le spun ca din punct de vedere legal trebuie sa beneficiez de somaj? Si sunt fortata sa semnez desfacerea contractului cu art 55 lit b si nu cu un art care da dreptul la somaj ?

Dorin Voicilas a scris:

Nu prea aveți ce face. Acceptați să va duceți la cealaltă firmă. Chestiunea cu șomajul, vă rog să rețineți că atunci când rămâneți fără serviciu, puteți beneficia de șomaj.

Buna seara! Pe data de 17 noiembrie am fost anuntati verbal ca firma la care lucram nu mai are obiectul activitatii de pe data de 30 noiembrie si acest obiect il preia alta firma. Subtem constransi sa plecam catre cealalta firma cu incheiere contract pe dat 30 noiembrie cu art 55 lit b si sa incepem un nou. contract nedeterminat cu 3 luni per proba.
O parte din angajati au acceptat sa treaca la cealalta firma . O parte nu printre care si eu. Acum suntem constrânși sa ne dam demisia fara a beneficia de șomaj. Sustin sus si tare ca ei ne-au oferit loc de munca alternativ pe care noi l-am refuzat . Dupa 6 ani de munca in aceiasi firma.
Avem noi ca si angajati drepturi ? Putem sa aplicam o lege care sa ne tuteleze?
Multumesc pentru raspunsuri
Mulțumesc! Acum ma macina ca am semnat un document prin care dau consimtamantul de a furniza celeilalte firme datele mele in vederea demarari procesului de angajare. Este acel acord de tratament al datelor. Sper sa nu ma trezesc angajata deja la cealalta firma. Avand in vedere ca au spus ca prima data trebuie sa ne sune ca sa stabilim obligatiuni si angajamente.
Am fost informata ca acest act este doar pentru a putea fi contactata .

Cornel Vasile a scris:

Intr-adevar, daca firma se închide ar trebui sa fie închise cu art.65 C.mun.

Mulțumesc! Într-adevar ccm nu include salarii compensatorii. Deci trebuie sa fim atenti la articolul cu care se desface contractul de munca .
Buna ziua! Ieri am primit o veste urata cum ca firma la care lucrez de 5 ani se inchide pe data de 30 noiembrie. Paseaza toti angajatii la o alta firma care face acelasi lucru. In mare parte nu vrem sa acceptam dar nu stim ce lege ne tuteleaza . Care sunt drepturile. Art 65 am vazut ca da dreptul la salarii compensatorii. Dar daca mergem la noul loc de munca pierdem drepturile. Dar daca nu mergem ce drepturi avem . Va mulțumesc!
Buna ziua! Mama mea care a ramas vaduva se recasatoreste . Noi suntem 3 copii. Întrebarea mea este daca sotul care este de cetatenie Italiana are drepturi la casa din România? Tin sa mentionez ca ulterior am aflat ca are si datorii catre statul italian cu impozite si alte amenzi neplătite. Căsătoria va avea loc in Italia. Exista pericolul sa puna sechestru pe casa . Daca are si el ceva drepturi la casa din Ro.?