avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 746 soluții astăzi
Forum Activitate atti

Activitate atti

Răspuns la discuția tva intracomunitar
Va precizez ca nu sunt contabil,si nici jurist,dar am firma si fac importuri de peste 10 ani ( nu mijloace fixe -tractor- ci materiale , dar in fond nu cred ca difera ....)
TVA in Ungaria -dupa parerea mea - NU aveti de ce sa platiti , si NICI in Romania , . In schimb ,TREBUIE sa platiti, in cazul in care -eventual- veti vinde tractorul !
Pentru a evita eventualele probleme la cumparare, verificati pe site-ul UE ( Uniunii Europene) daca firma Dvs. se gaseste postat pe site (dupa codul Dvs. fiscal -cod unic ),pentru a da posibilitate vanzatorului sa se convinga ca Dvs. sunteti firma ` cu acte in regula` in UE. ( altfel el / vanzatorul ar putea avea probleme,la decontarea TVA-ului in tara lui )
cu respect :
atti
Răspuns la discuția goblen pierdut
Singura cale este de a acţiona în judecată.Ar mai fi o rezolvarea pe baza unei sesizări către poliţie.Nu cred că trebuie să vă faceţi probleme pentru faptul că pe bon nu era trecut modelul de goblen.Este o crasă neglijenţă în serviciu din partea angajaţilor atelierului şi trebuie să răspundă.

Va multumesc !
Răspuns la discuția goblen pierdut
Eu va sfatuiesc sa sesizati OPC- ul, daca nu reusiti sa- l recuperati sau sa ajungeti amiabil la o valoare de dezdaunare acceptata de amandoi.
Puteti introduce si actiune in instanta .

Va multumesc pentru raspuns !
Dar nu mi-ati spus ce rezultat as putea obtine cu sesizarea OPC-ului. Pe mester poate il amendeaza,dar cum ramane cu mine ? iar ce se intampla cu mine in cazul in care mi-ar da alt goblen ? cum sa-i demonstrez ca nu este cel cusut de mine ?
Mie nu-mi trebuie alt goblen !
In instanta de judecata mi-e frica ca se va pune iarasi problema de a demonstra ca al meu era altfel ( cazul in care ar vrea sa-mi `scota ochii` cu un alt goblen,de aceeasi marime ...! + se va pune (probabil iarasi problema evaluarii ... )
Ce sa fac ?
Va multumesc oricum pentru raspuns.

Va multumesc !
Asa ar fi `sunat` LOGIC si pentru mine,dar nefiind de specialitate,am apelat la acest forum,deoarece la cass nu prea au atata `rabdare` cu cei care se intereseaza ! ....
Va multumesc cu respect
Discuție goblen pierdut
Am dus un goblen la inramat.Surpriza: cand vreau sa-l ridic mi se comunica ca s-a pierdut.
Mi-au cerut scuze si mi-au oferit recompensa.Nu am acceptat,pentru ca eu am postat deja pe un site poza cu goblenul,si oricand poate sa-mi apara un cumparator.Nu pot sa neg, ca n-ar exista persoane care (fiind nevoiase) ar fi in stare sa coase un goblen identic pentru pretul (de fapt foarte mic) pe care mi l-au oferit in recompensa.
Eu le-am dat termen de 1 luna sa mi-l dea cusut (de fapt oricat s-ar stradui nu-l pot coase in acest timp (ar fi nevoie de 2-3 luni…)
Ajungand acasa m-am gandit sa fac totusi o plangere,dar nu stiu exact unde:
La protectia consumatorilor ? sau sa-i dau in judecata ?
Ce ma sfatuiti ?
Problema este,ca de la magazin am primit numai un bon stampilat cu dimensiunea goblenului (si tipul ramei alese),DAR pe bon nu scrie ce reprezinta acel goblen (peisaj,portret,etc.)
Ce ma fac daca ei cumpara de undeva un goblen de aceeasi dimensiune ?-si vor incerca sa mi-l dea in schimb ?
Cum sa dovedesc ca acela reprezinta altceva si nu este cel cusut de mine ?
Sa primesc recompensa oferita,sau sa fac plangeri. Ce ma sfatuiti ?

p.s valoarea unui asemenea goblen (cu cat se vinde pe site ) este de 800-1000 EUR , iar ei mi-au oferit doar 1.000 RON (cam cu cat ar coase o persoana nevoiasa un asemenea goblen)
Va multumesc

Va multumesc pentru raspuns !

Deoarece nu v-ati pronuntat ferm,din raspunsul Dvs. rezulta totusi (se subantelege) ca in cazul unui contract de munca cu timp partial `nu functioneaza` coasigurarea .
Am inteles bine ?
Va multumesc : cu respect

Va multumesc pentru interesul cu care urmariti acest subiect !
v-as mai adresa o intrebare IMPORTANTA pentru cauza mea :
INTREBARE :
Cazul in care datoriile PENTRU CARE s-a cerut deschiderea procedurii de insolventa simplificata au fost achitate INTEGRAL ,: Administratia Financiara poate veni cu pretentii la recurs cu datoriile noi acumulate – DUPA data formularii cererii privind deschiderea procedurii de insolventa - ( in cadrul ACELUIASI proces ) , sau trebuie sa initieze un proces nou ? (cazul in care datoriile ar depasi 30.000 RON – iar , ce se intampla in cazul in care datoriile noi acumulate ar fi mai mici decat 30.000 RON ? )

Mai simplu: achitand INTEGRAL datoriile pentru care s-a pronuntat sentinta : deschiderea procedurii de insolventa simplificata am sanse de ` scapare` la RECURS , sau se va tine seama si de datoriile (la buget) acumulate ulterior ?
`ulterior`-1 = datorii acumulate dupa depunerea cererii de insolventa
`ulterior`-2 = datorii acumulate dupa pronuntarea sentintei
Va multumesc !
Sa fie !
DAR medierea despre care vorbiti are sens in cazul unei sentinte deja pronuntate ?
In `plus` fiind vorba despre Administratia Financiara .... nu este usor ...
Va multumesc !
M-am interesat la CASS unde am primit urmatorul raspuns : sotia NU beneficiaza de statutul de coasigurat ! (cazul in care eu sunt angajat DOAR cu timp de lucru partial ....)
??? asa sa fie ?
Daca ea nu are loc de munca si nu este asigurata (coasigurata) dupa contractul meu de munca ( timp partial : 2 ore/zi) , cum poate obtine statutul de asigurat ? (sanatate)
Cetatean roman cu cetatenie dubla,domiciliat in Romania,pensionar,cu pensia primita din alta tara (UE).Neavand cupon de pensie (din Romania) nu are asigurare de sanatate.Cum trebuie sa procedeze (cerere,plati,etc.) ca sa primeasca statutul de asigurat (sanatate)
Are asigurare `automata ` (fiind pensionar) in tara de unde i-si primeste pensia + asigurare `universala` de prim ajutor (in UE)
DAR : avand domiciliul stabil in Romania,ar dori sa beneficieze de asigurare de sanatate (SI in Romania…) .
Intrebare:
Ce etape trebuie sa parcurga,si cat ar avea de platit ?