avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 883 soluții astăzi
Forum Activitate adinka

Activitate adinka

Buna ziua, stiti cumva in baza carui articol de lege cei care sunt pensionati anticipat nu pot obtine alte venituri (spre exemplu din PFA) pana la indeplinirea varstei pensie ?

Va multumesc
Discuție Medicina muncii
Medicina muncii, pentru activitate de birou - realizarea de studii de analiza financiara care este periodicitatea controlului de medicina muncii? este suficient sa fie facuta la angajare sau trebuie reinnoita periodic la 1-3-5 ani? Exista un act normativ ce are prevederi in acest domeniu? Va multumesc,
Răspuns la discuția Completare declaratia unica
la 1.5.Venit şi/sau câştig din investiţii
pentru ca reprezinta venit din investitii.
asociatii de proprietari:

Buna ziua, Referitor la listele cu platile aferente unei luni: acestea includ facturile emise pentru consumul din luna respectiva - fara a conta daca sunt achitate sau neachitate? sau numai facturile pentru luna respectiva achitate de asociatie? va multumesc
Buna ziua, Olx specifica foarte clar sa nu utilizati alte canale de comunicare (cum ar fi Whatapp) decat cel al aplicatiei OLX. In momentul in care ati decis sa ignorati sfaturile celor de la OLX v-ati asumat un risc. De ce credeti ca cumparatorii/vanzatorii evita canalul de comunicare pus gratuit la dispozitie de OLX? Mentionez ca nu am nici o legatura cu aceasta aplicatie, eu doar am vandut un produs prin intermediul ei si am fost asaltata de nenumarate persoane care doreau sa rezolvam tot prin whuapp.. De ce? daca OLX are gratuit comunicarea? si gratuit incasarea de bani?
Nu am vorbit cu nimeni la telefon. Am urmat instructiunile de pe site.
Buna ziua,

In debaraua mea se prelinge in mod constant apa curata de la apartamentul de deasupra sau de la tevile blocului situate deasupra. Nu are cum sa fie de la tevile de la mine din apartament pentru ca nu exista tevi acolo. Am luat legatura cu cei de la apartamentul de deasupra si nu doresc sa verifice spunand ca nu este de la ei. Nu le cunosc numele si as dori sa transmit atat lor cat si administratiei de bloc o notificare. Cum pot transmite notificarea celor de deasupra daca nu le cunosc numele si numarul apartamentului nu este pus pe usa? Va multumesc
Abonament cu plata recurenta - crestere TVA.

Buna ziua,
In luna septembrie 2023 mi-am facut un abonament cu plata lunara recurenta la un pret fix lunar. Acum am fost informata ca datorita cresterii tva de la 5% la 19% (sala de sport) pretul abonamentului lunar creste. Este corect?
Multumesc mult, dar nicaieri in paragrafele respective nu se vorbeste de contract sau comanda.. A fost o lege pentru intarirea disciplinei contractuale 469 /2002, dar e abrogata. Se pare ca acum este doar recomandat sa ai contract.
Buna ziua,

Stiti cumva ce norma legala precizeaza ca pentru a emite facturi este necesar un contract sau o comanda?

Va multumesc,
Buna ziua,

Pentru a putea sa incarci facturi in e-factura este necesara semnatura electronica?

Va multumesc si va doresc Sarbatori fericite!