avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 573 soluții astăzi
Forum Activitate uzzi098

Activitate uzzi098

in cazul in care intr-un proces cu vatamare corporala in urma unui accident rutier intervine fondul pt protectia victimelor strazii si partea vatamata va primi banii de la fpvs,m-ar interesa cum isi vor recupera banii cei de la fpvs de la mine,eu fiind persoana vinovata de accident?care sunt procedurile?mentionez ca nu am absolut nici un bun pe care sa-l pot valorifica,nu detin nici o proprietate,sunt un simplu angajat pe un salariu de 600 de lei!
astazi am avut al doilea termen de judecata si aceea amenda juridica de 5000 de lei a fost anulata in urma contestatiei pe care am facut-o.
si nu e chiar asa de anormal sa nu cunosc domiciliul prietenei mele cu care sunt de 2 ani de zile,pur si simplu m-am blocat si am avut emotii,eram pt prima data intr-o sala de tribunal si m-am pierdut cu firea.Daca am avut un accident cu vatamare corporala din culpa asta nu inseamna ca trebuie sa fiu tratat ca pe un infractor.
va multumesc pt mesaj
ajutati-ma si pe mine ca nu inteleg ceva,acum 2 ani am lovit pe trecerea de pieton o fata.masina pe care o conduceam era a prietenei mele care avea un act de comodat pe ea,actul de comodat era facut intre prietena mea si o cunostinta de-a ei care este cetatean spaniol,deci masina avea numere de spania.
astazi am avut prima infatisare la tribunal si am cateva intrebari pt dvs:
-avocat nu mi-am angajat pt ca nu imi permite situatia financiara,nu ar fii trebuit sa mi se acorde un avocat din oficiu?
-judecatorul mi-a pus cateva intrbari la care am fost putin confuz si am primit o amenda maxima in valoare de 5000 de lei conf art 198 sau199 nu prea ma pricep
ma intrebat a cui era masina pe care o conduceam,i-am raspuns ca a prietenei mele,m-a intrebat cum o cheama,i-am spus numele ei,dupa care m-a intrebat pe ce strada sta,iar eu i-a spus ca nu stiu numele strazii,m-a intrebat de cat timp suntem impreuna,i-am raspuns ca de 2 ani,iar el m-a intrebat cum se face ca de 2 ani de zile nu cunosc strada pe care locuieste prietena mea.I-am spus ca masina de fapt nu este a ei,ea avand doar un act de comodat pe ea cu o cunostinta de-a ei,dupa care m-a intrebat cum il cheama pe cetateanul spaniol si unde sta iar eu i-am raspuns ca nu stiu pt ca il stiu doar din vedere,atunci el s-a enervat si a zis ca o sa o citeze si pe prietena mea,si ca eu o sa primesc o amenda de 5000 de lei,cu drept de contestatie.
intrebarile care mi-au fost puse mi s-au parut aiurea,ce e asa de anormal sa nu cunosti strada iubitei tale,ea locuieste intr-un oras,eu in alt oras.
de ce nu m-i s-a desemnat avocat din oficiu?pot sa-mi angajez eu unul acum sau e prea tarziu,m-i se va aproba contestatia pe care o sa o fac la amenda pe care am luat-o doar pt ca nu stiam cum se numeste strada iubitei mele si i s-a parut dumnealui ca mint?
m-as intelege oricand cu victima si i-as da toti banii din lume daca i-as avea si mi i-ar cere...dar cum sa te intelegi cu cineva care vrea bani si tu nu ai de unde sa ii dai????si atunci cum ramane cu mine?e 100 % sigur ca voi primi pedeapsa cu suspendare tinand cont ca nici avocat nu am
am accidentat o fata pe trecerea de pieton.masina pe care o conduceam era a prietenei mele si avea nr de inmatriculare de spania,prietena mea nu era propietara masinii,avea doar un act de comodat pe numele ei.spuneti-mi daca gresesc sau nu?victima o sa-mi ceara daune materiale si morale,asiguratorul auto poate fii obligat sa plateasca daunele materiale si morale sau nu are nici o legatura,repet masina era imatrciculata in spania si nici macar nu eram eu proprietarul masinii,doar prietena mea avand un contract de comodat pe ea?
din expert tehnica arezulta ca viteza autoturismului in momentele premergatoare si la impactul cu victima,a avut valoarea: v=44,87 km/h(12,46 m/s)
concluzii:conducatorul auto putea evita producerea accid rutier daca ar fii acordat priorit de trecere pietonului afat in traversarea carosabilului prin loc special amenajat,marcat cu marcaj vizibil trecere pietoni,presemnalizat si semnalizat corespunzator.
victima nu putea evita producerea accidentului,aceasta angajandu-se in traversarea carosabilului prin loc special amenajat,marcat cu marcaj vizibil trecere pietoni,presemnalizat si semnalizat corespunzator,in conditiile in care autovehiculul aflat pe banda nr 1 a oprit regulamenar pentru a-i acorda prioritate de trecere.
in luna aprilie a anului 2009 am lovit o fata pe trecerea de pieton.
ma aflam pe banda a 2a de mers,circulam cu 50-55 de km pe ora,cand m-am apropiat de trecerea de pieton am observat pe banda 1 a sensului meu de mers in fata trecerii de pietoni o dubita care stationa cu luminile de avarie aprinse,am redus putin pana la 40-45 de km pe ora,am considerat ca nu este nici un pericol si am trecut mai departe:( dar surpriza neplacuta:din fata dubitei mi-a sarit o fata in fata pe care am lovit-o cu partea dreapta a masinii,fata a fost saltata pe capota si apoi a cazut in spatele masinii.Victima a avut ceva fracturi,a primit 110-120 de zile de ingrijiri medicale.Eram incepator,aveam permisul cam de o luna de zile.Din expertiza auto a reiesit ca circulam cu 42 de km/h.Momentan dosarul meu este la procuror si va fii trimis mai departe la tribunal.Sunt vinovat,recunosc fapta si o regret dar cred ca putina vina are si victima pt ca nu s-a asigurat cand a trecut de dubita care mi-a luat vizibilitatea.As dori sa-mi da-ti niste sfaturi va rog.Ce se va intampla cu mine?Voi primi o condamnare sau voi primi cu suspendare si cam pe ce perioada va fii?Cam la ce sume s-ar putea ridica daunele morale si materiale?As dori sa-mi angajez si un avocat dar nu am posibilitatea financiara,pot primi unul din oficiu si daca da ce trebuie sa fac?Am un salariu de 650 de lei pe luna si cine stie cat vor fii daunele?nu am nici un bun pe numele meu,cum o sa achit eu toate daunele?daca nu am posibilitatea sa platesc o sa primesc pedeapsa cu executare?
Va multumesc
salut
din pacate si eu am avut un accident de circulatie anul trecut in aprilie,sunt incadrat la art 184,alin 2 si4,am lovit o fata pe trecerea de pieton,a avut 110-120 de zile de spitalizare.la mine inca nu a ajuns doasarul la tribunal,abia a plecat de la procuror.mi-as dori sa ma ajuti si pe mine cu niste sfaturi.iti multumesc mult de tot.id-ul meu de mess este uzzi098
Răspuns la discuția accident trecere pieton
caut si eu un un expert consilier pt a ma ajuta cu expertiza tehnica.sunt din prahova.Cam cati bani costa unul?
Răspuns la discuția accident trecere pieton
sa inteleg ca exista cale de impacare sau nu?multumesc