Am hotarirea definitiva pentru divort. Este inregistrata acolo in USA de catre instanta respectiva si totul este legal. Eu am toate copiile de rigoare. Imi trebuie doar declaratia ei ca vrea sa-si pastreze numele de casatorie, adica numele meu de familie. Si, pentru asta vreau sa stiu daca, in afara de simpla ei declaratie in fata notarului public din USA mai trebuie ceva ca sa inregistrez divortul in Romania.
Multumesc pentru raspunsul prompt. Este neaparata nevoie de apostila sau doar de autentificarea notarului public ? Mi s-a spus de catre un avocat de-acolo ca doar declaratia notarizata e suficienta...
Oricum mi-ati ridicat un semn de intrebare si va multumesc.
Sotia a ramas in USA iar eu sint in Romania. Divortul a fost pronuntat in USA iar ea doreste sa pastreze numele de familie curent, adica numele meu de familie. Eu am nevoie de o declaratie notarizata a ei prin care sa ateste ca vrea sa pastreze numele curent pentru o perioada indefinita. Am nevoie de aceasta declaratie notarizata pentru a inregistra divortul aici in Romania.
Intrebarea mea este, exista un formular romanesc anume pentru asta sau este suficienta doar o simpla declaratie a ei precum sa doreste pastrarea a numelui si semnata in fata notarului din USA care apoi va fi tradusa si notarizata aici in Romania ?
buna dimineata si multumesc tuturor pentru raspunsuri !
avocatul respectiv reprezinta cealalta parte intr-un proces de divort, deci nu-i pot da nici un fel de procura... intre timp am aflat, si asta poate fi de folos celorlalti care sint in situatii similare, ca la consulatul US se poate notariza semnatura... acest serviciu notarial se numeste "Acknowledgement of Execution" si este exact ce doream eu...
Am niste documente primite de la un avocat din USA si trebuie sa le semnez la notar si sa le trimit inapoi. Numai ca acesta mi-a spus ca nu poate semna documente in limbi straine si solutia ar fi sa fac niste traduceri in romana mai intii si dupa aceea el imi da un alt act legal prin care se spune ca eu sint care a semnat pe documentul original in engleza.
Intrebarea mea este: exista notari sau alte persoane cu drept de autentificarea semnaturii care sa certifice semnatura mea pe documentul original in engleza ? Exista o alta cale de a avea semnatura mea autentificata pe actul original? Cumva Ambasada USA din Bucuresti poate legaliza semnatura mea pe actul original?
Mai am o intrebare: este posibil ca eu sa trimit documentele de aici din tara in strainatate, la celalalt partener ca sa le semneze in fata unui notar sau avocat si sa mi le trimita inapoi iar apoi casatoria se desface pe baza semnaturilor?
Mai am o intrebare: este posibil ca eu sa trimit documentele de aici din tara in strainatate, la celalalt partener ca sa le semneze in fata unui notar sau avocat si sa mi le trimita inapoi iar apoi casatoria se desface pe baza semnaturilor?
Va rog frumos sa ma lamuriti daca unul din parteneri are domiciliul in strainatate iar celelalt in Romania, iar actiunea de divort este deschisa in Romania, partenerul din strainatate are NEAPARAT nevoie de un mandatar aici? mai exista si alta cale?