avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 853 soluții astăzi
Forum Activitate whoever

Activitate whoever

Va multumesc. Referitor la hotararea TB , nu este cu drept de apel ? Este considerata definitiva si irevocabila?
Buna ziua,
De problemele cu STB-ul stie toata lumea. Protestul a fost spontan, generat mai mult de soferi. Au inceput cercetarile disciplinare si incercarea de a scoate ,,talpa'' tap ispasitor. Vreau sa ajut pe cineva, un sofer care lucreaza de 18 ani , fara incidente. Omul este corect si sincer si spune ca nu a vrut sa iasa pe traseu intr-o incercare disperata de a rezolva problemele ce sunt de ceva timp, si va rog sa ma credeti, ca nu e vorba de salariu.
Propuse spre cercetare- absente nemotivate....a fost in autobaza in tot acest timp de dimineata pana seara. Se pot considera absente nemotivate?
- refuzul nejustificat de a pleca pe traseu
- neindeplinirea sarcinilor
Va rog, cateva idei, recomandari?
Multumesc anticipat.
Buna ziua,
Teren achizitionat in 2010 neinregistrat in contabilitate, declarat, platit impozite , pana in prezent. Eroarea s-a constatat acum, la vanzarea terenului. Achizitia a fost de la persoana fizica. Care este varianta corecta de inregistrare si corectare a erorii?
Multumesc!
Răspuns la discuția Avans comert
Va multumesc frumos pentru raspuns. Ce fac daca am comenzi neridicate, au anuntat ca renunta dar nu au venit sa le restitui avansul? Am 4 comenzi de 6 luni si le-am solicitat telefonic sa vina sa inchidem comanda, dar nu vor, spun ca nu au timp, ca or sa vada, etc . Pot inchide aceste avansuri?
Discuție Avans comert
In cazul unei cofetarii ce primeste avans de la clienti pentru comenzile de torturi- produsele sunt personalizate- de foarte multe ori, clientii cer restituirea avansului, incasat cu bon fiscal, deoarece vor sa anuleze comanda. Sunt obligata sa restitui acest avans? In cat timp pot inchide un avans, daca nu este utilizat de client: nu a ridicat comanda si nu a luat, ulterior, alte produse de suma respectiva?
Imi doresc atat pentru mine, cat si pt clienti ca lucrurile sa fie cat mai corecte. Dar uneori, nu ii inteleg si tinand cont de faptul ca toate avansurile sunt incasate prin casa de marcat, este mai dificil de anulat. Am avut clienti care au facut comanda, si pana sa iasa afara s-au razgandit si au cerut banii.... Solutii?
Va multumesc !
Buna ziua.
Am primit o cerere de chemare in judecata pentru plata lipsei de folosinta a locuintei pe o perioada de 7 luni, considerand ca exista o fapta ilicita, ca am produs un prejudiciu material si ca ma fac vinovata de toate aceste fapte. Am nevoie de sfaturile dvs, va rog. Situatia reala este urmatoarea:
- am lucrat in MAI din 1882 pana in iulie 2017. Sunt din Bucuresti, motiv pt care mi-a fost refuzat ajutorul pt chirie pana in 2010 cand am primit o locuinta de interventie.
- am 5 copii si am fost nevoita sa efectuez amenajari in locuinta , motiv pt care am facut CAR si credit
- cu data de 10 iulie 2017 am iesit la pensie. Dosarul si-a urmat cursul normal, instiintarea deciziei de pensionare cu notificarea de evacuare venind abia in decembrie.
- in acest timp, am facut toate demersurile pe care le puteam face, memorii, etc pentru a gasi o solutie., am facut rapoarte de amanare a evacuarii, avand in vedere ca eram in decembrie de sarbatori, cu 5 copii,Nu am avut si nu am nicio proprietate
- am reusit sa gasesc un apartament cu chirie si pe 31 ianuarie m-am mutat.
In tot acest timp, in raspunsurile lor negative, nu s-a specificat de cat obligativitatea platii chiriei, conform ctr fara alte pretentii pe care le ridica acum in tribunal, respectiv contravaloarea chiriei pe care o dau ei unui alt angajat.
Nu am refuzat evacuarea, doar am considerat la momentul respectiv, ca trebuie sa incerc si sa elimin orice posibilitate cat de mica de a rezolva aceasta problema f grea.
Va rog sa ma sfatuiti, cum sa ma apar?
Răspuns la discuția Sanctiune disciplinara
Multumesc !
Buna seara,
In cazul in care postul ocupat este de casier pariuri sportive, exista legiferat faptul ca trebuie sa inventariezi gestiunea la inceputul programului, motiv pt care angajatorul te obliga sa ajungi cu 30 minute mai devreme , timp care nu este pontat.? Mai mult, intarzierea, in aceste 30 minute, este sanctionata disciplinar cu reducerea salariului pe 3 luni cu 10%. Cecetarea s-a facut in lipsa, deoarece invitatia a fost primita impreuna cu decizia de sanctionare, ulterior datei cercetarii disciplinare.
Cum sunt incadrate de lege operatiile de inchidere, destul de numeroase, intocmirea registrului de casa si tot ce tine de finalizarea zilei? Ma refer ca timp, este sau nu in programul de lucru?
Va multumesc!

O zi buna 4all...
Răspuns la discuția Recuperare debit asigurari
Nu am intrat de ceva timp....am recitit si m-am gandit ca poate este util pentru cei in situatia mea sa scriu cateva randuri. In ianuarie acest an, am primit sentinta definitiva si am avut castig de cauza. M-au ajutat foarte mult indrumarile si discutiile de pe acest forum. Este foarte important in acest gen de procese sa se poata demonstra daca ai facut ceea ce trebuie sau ai avut neglijente. In cazul meu am dovedit cu martori si acte ca nu mi-am neglijat obligatiile, ca analiza si despagubirile nu sunt reale, la nivelul pietii , ca totul a fost pur si simplu un accident, fara culpa mea.
Pentru cei ce se afla in aceeasi situatie, mult noroc si nu scapati nici cel mai mic detaliu.
O zi buna tuturor!