avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 901 soluții astăzi
Forum Activitate bodo gabriella

Activitate bodo gabriella

doresc sa ma interesez daca parintii unui minor ce lucreaza in strainatate si nu platesc CAS in Romania acel copil nu are dreptul la Card European de Sanatate pentru a putea calatori in UE in vacanta??Motivul sa fie ca nu sunt parintii in evidenta CAS??Mentionez ca eu ca mama am card dar nu mi-au activat la dr de familie pe acest motiv.E legal????
astia sunt functionarii de la noi din oras. Va multumesc mult pentru lamurire.
O zi frumoasa
tocmai de accea doresc lamuriri pentru ca nu stiece sa faca sa recunoasca copilul. Cei de la noi de la starea civila i-au pometit ceva de judecatorie etc??
Va rog mult sa ma lamuriti saii pot spune, eu zic ca e un caz fericit ca doreste sa recunoasca copilasul .Mie personal m-i se pare foarte drept atata timp cat este copilul lui. Sa isi faca datoria de tata, si o face asa cum stie el mai bine.
buna ziua,
ma interesez pentru un prieten care are urmatoarea problema. In urma unei relatii cu o fata , aceasta a ramas insarcinata si acum prietenul meu are o fetita de 7 luni.Isi face datoria de tata.Merge de 2 ori pe luna la fetita si se intereseaza de ea. Fetita este crescuta de bunica materna, mama fiind plecat la munca in strainatate. La nasterea fetitei nu a fost trecut tatal in certificatul de nastere al fetitei. Dorim sa stim care sunt pasii de urmat pentru ca acesta sa fie trecut in certificatul de nastere al fetitei, ce acte sunt necesare?? Nici unul din bunici nu au nimic impotriva tatalui.
Mentionez ca cei 2 nu sunt casatoriti inca.
Va multumim
Daca s-a deteriorat fisa fiscala pe 2012 (am varsat cafea de fisa nu maie folosibila)de unde as putea cere o alta copie in afara de angajator?? de la finantele din oras se poate?? Cererea banuiesc ca trebuie una trebuie depusa personal sau o pot depune eu pentru sotul meu??
Răspuns la discuția mostenire dupa bunica
bunicul sotului meu este decedat de 11 ani. Partea lui a dat-o uneia dintre fete cu contract de vanzare-cumparare ceilalti nefiind despagubiti pt partea tatalui. Pamantul de care este acum vorba a fost mostenit de bunica sotului de la parintii ei(doar partea ei) surorile ei au primit si ele partea lor inapoi.
buna dimineata,
doresc sa ma interesez urmatoarele:
bunica sotului meu a decedat saptamana trecuta, una din matusile lui a depus actele pt succesiunea dupa bunica. Bunica a avut 9 copii dar multi nu mai sunt in viata. Referitor la succesiune , este vb de pamant de vreo 1,5-1,6 hectare care se impart la nr de copii. Sotul meu nu are tata(fiind decedat din 1986) asa ca el mosteneste partea tatalui. Doresc sa stim dupa lege cat trebuie platita partea lui la notar? daca trebuie sa plateasca el?? Suprafata ar fi cam de 1600 mp ai sotului. Daca doreste poate cere sa fie despagubit de unul din matusile lui daca vor partea lui??
Va multumesc anticipat.
Răspuns la discuția sa pornesti o afacere
in sfarsit ne-am hotarat sa deschidem afacerea, dorim un magazin de haine si legume-fructe si daca este posibil si ceva aranjamente florale. Dorim sa va intrebam daca este nevoie de ceva specializare sa pornim afacerea. Daca deschidem I.I poate lucra si mama mea la acel magazin sau numai eu si sotul meu??
doresc sa ma interesez ca acte si unde trebuie depuse pentru a deveni organizator de evenimente(botez, nunta ) de la A la Z tot tacamul???
Ma interesez pentru o cunostinta care doreste sa porneasca o afacere in acest domeniu.
Credeti ca merita in aceasta criza
Ma interesez pentru socrul meu daca poate iesi la pensie cu limita de varsta:
numele lui este Stefan, Nascut in data de 30 martie 1955,
are vechime in munca de 29 ani si 8 luni ca electrician. A lucrat intr-un singur loc si pe vremea comunistilor la Comat in judetul Dambovita. Momentan este pensionar pe caz de boala.
Intrebarea este daca poate iesi la pensie anticipata partiala sau cu limita de varsta din pensie de boala in cea normala???. Eu nu ma pricep la legile astea cu articole.
Astept raspuns. Multumesc anticipat