avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1090 soluții astăzi
Forum Activitate adi_lazar

Activitate adi_lazar

Am aceasi problema si f probabil cu aceasi firma de curierat, doar suma de recuperat e mai mica => daca stiti vreun avocat sau executor din Bucuresti/Ilfov care a recuperat rambursuri, va rog sa ma contacteze in privat. Multumesc
Răspuns la discuția Poprire CNADNR
Multumesc tuturor de ajutor.
Acum imi este clar ce trebuie sa fac.
M-am pierdut in raspunsuri.

Am inteles ca trebuie sa fac o contestatie la executare in care solicit anularea executarii, invoc nulitatea titlului executoriu si restabilirea situatiei anterioare, daca imi popresc banii.
Plus o plangere contraventionala impotriva PVCC.
Dar trebuie facute separat sau impreuna la judecatoria unde am domiciliul ?
OK, multumesc.
Contest si PVCC-ul in cadrul contestatiei la executarea silita sau il contest separat ca am aflat de el doar ieri ?
Discuție Poprire CNADNR
Buna ziua,

Am primit ieri in cutia postala o poprire efectuate de un executor cf unui dosar de executare nr.3564/21.03.2014 (Judecatoria Sector 3) bazat pe un PVCC din 30.03.2011. De abia acum am aflat si de executarea din 2014, si de PV din 2011. Nimic nu mi-a fost comunicat despre executarea silita din 2014, iar PVCC-ul cica mi-ar fi fost lipit de usa domiciliului in 03.04.2011 de un agent CNADNR cu un martor din localitatea Ilfov.
Am avut si am domiciliul in Sectorul 2.
Ce trebuie sa contest, unde si in cat timp, va rog ? Un link ar fi foarte de ajutor.
Contest PVCC-ul din 2011 la Judecatoria sector 2 unde am domiciliul sau la Cornetu unde cica s-a savarsit contraventia in 2010 ?
Contest executarea silita din 2014 la Judecatoria Sector 3 unde s-a si incuviintat sau la Sector 2 unde am domiciliul ?
Unde contest si cheltuielile cu executarea silita ale executorului ce are sediul in Sector 3, va rog ?

Mentionez ca am anulat in justitie alt PVCC cam din aceasi perioada, dar care l-am primit acasa - masina a fost cumparata in 2010 dar avea rovinieta valabila de la vanzator.

Multumesc de ajutor

OK, multumesc de confirmare.

O mica nelamurire mai am: cand trimit contestatia contraventiei prin posta, ce tr sa atasez:
1. Chitanta in original sau in copie la plata in numerar a taxei de timbru judiciar ?
2. La plata online, prin internet banking: OP-ul tiparit din aplicatia internet banking sau un extras de cont semnat si stampilat de banca ?

Multumesc de ajutor
Buna ziua,

In ce cont se platesc cei 20 RON ca taxa judiciara de timbru ?
1. In contul de trezorerie al instantei din localitatea Focsani, jud. Vrancea ([ link extern ] )
sau
2. In contul primariei sectorului 2 unde are contravenientul domiciliul ?

Multumesc
Buna ziua,

Am primit pe 10 aprilie 2013 o decizie de impunere din oficiu emisa in 13.12.2012 pentru impozitele, taxele si contributiile cu regim de stabilire prin autoimpunere sau retinere la sursa pentru luna Ianuarie din 2007.
ANAF n-a inregistrat un D010 de la inceputul lui 2007 trimis prin posta, cand am optat pt declaratii trimestriale, in loc de lunare. Am contestat decizia de impunere la ANAF in termenul legal de 30 de zile => am obtinut o decizie de desfiintare a deciziei de impunere din oficiu in 16.05.2013 pe toate sumele.

Dar, surpriza mare ieri: am primit o somatie + titlu executoriu emise in 02.06.2013 pe aceasi decizie de impunere din oficiu!!!
Am verificat si este acelasi numar de decizie + aceleasi sume de plata, doar data deciziei difera: 13.12.2012 initial si 28.12.2012 in titlu executoriu (13+15=28 zile).

Ce ar mai trebui sa fac si unde ?

Multumesc de ajutor
Buna ziua,

Singura salariata a intrat in CIC pt 2 ani => contractul de munca e suspendat 2 ani.

1. Sa depun D112 pe zero in continuare cu datele salariatei respective?
2. Depun D100 unde declar ca nu mai am salariati si nu mai depun D112 ?

Multumesc de ajutor
Răspuns la discuția Contract magazin online
Am gasit singur raspunsul la intrebaree mea: contract de curtaj = Contract de intermediere prin efectul caruia o persoana numita curtier se obliga, in schimbul unei sume de bani, numita curtaj, sa procure persoanei pe care o reprezinta (adica reprezentantului) un contractant.

In toate cazurile, curtierul este un comerciant independent care (de obicei) isi face profesie de intermediere; rolul sau este de a pune in legatura doi subiecti de drept in vederea incheierii unui contract.

Inlesnind afaceri, dar neintervenind in contract, curtierul nu este responsabil de executarea necorespunzatoare sau de neexecutarea contractului a carui incheiere a intermediat-o. Lui ii revine doar obligatia de a garanta identitatea partilor pe care le pune in contact si de a le furniza acestora toate informatiile referitoare la afacerea ce urmeaza sa fie perfectata.

In conformitate cu dispozitiile art. 3 pct. 12, 374-391 din Codul comercial, art. 942 si urmatoarele si art. 1532 si urmatoarele din vechiul Cod civil.

La ce articole gasesc aceleasi dispozitii in NOUL cod civil valabil in 2013 ??

Multumesc de ajutor

adi_lazar a scris:

Buna ziua,

Am un SRL si un magazin online prin care vreau sa vand materiale de constructii ale unui furnizor - SRL, cu un mic adaos fata de preturile lui de lista.
Prin magazinul meu online, clientii finali fac o serie de comenzi si o sa ridice produsele de la sediul furnizorului sau furnizorul le va transporta la adresa de livrare aleasa de client, furnizorul emitand bonuri fiscale sau facturi direct pe numele clientului. Vreau sa evit ca furnizorul sa-mi vanda produsele si eu mai apoi clientului final, mai ales ca nu intru deloc in contact cu marfa, neavand spatiu de depozitare. Doar la sfarsitul lunii o sa facturez furnizorul cu suma adaosurilor pt comenzile din luna respectiva.

Ce tip de contract e cel mai potrivit intre SRLul meu si furnizor pt a incasa legal adaosul comercial ? Contract de mandat / comision / intermediere / agentie ?

Multumesc de ajutor