avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 767 soluții astăzi
Forum Activitate caledana

Activitate caledana

Da! Este unul dintre moștenitori. Singurul care a îngrijit casa și a plătit impozitele. Un notar i-a spus că după 20 de ani, poate deveni proprietar pentru că nu a fost tulburare de posesie in toată această perioadă și că primăria îi eliberează anexa 1 și 2 și cu ele poate vinde. Eu nu știu cât este de adevărat și nu vreau să intru în discuții care nu mă privesc. Mulțumesc mult pentru răspuns!
Bună ziua,
Doresc să cumpăr in mediul rural un teren pe care se află o casă bătrânească. Proprietarii au decedat de mai mult de 20 de ani. Nu s-a făcut succesiune. Impozitele și întreținerea gospodăriei a fost făcută în toată această perioadă de una dintre rudele moștenitoare. Restul nu au fost interesați și se pare că nu sunt. Persoana care a întreținut gospodăria dorește să vândă și eu să cumpăr. Nu are titlu de proprietate și nici cadastru făcut. In ce condiții legale pot achiziționa acest teren? Este posibil?
În urma căsătoriei cu un cetățean german, am dreptul la asigurare medicala germana. Problema este că, vin în România pt perioade de timp de cca 1-2 luni. Am beneficiat de asigurări servicii medicale ca salariat și acum ca pensionar pe motive medicale. Boală cronică. Medicul curant este în România și nu vreau să renunț la el. Ce pot face astfel încât dacă am o urgenta și sunt în Germania să pot merge la medic acolo și în situația în care sunt în România sa ajung la medic.
Buna seara
in anul 1982 tatal meu a vandut un imobil- casa familiala- in Timisoara. Dispun de o notificare notariala in care se specifica ca se vinde imobilul si 100mp teren in folosinta cumparatorului, diferenta de 750mp fiind fiind trecuta in proprietatea statului.

doresc sa stiu daca este posibila recuperarea acestui teren sau despagubiri avand in vedere ca pe acest teren s-au construit blocuri.

va multumesc
Buna ziua,

doresc sa deschid un cabinet de recuperare medicala si kinetoterapie. Am infiintat un SRL cu CAEN specific.
pentru a funstiona am nevoie de avize de la diverse institutii si autorizatii. De unde pot afla ce avize imi sunt necesare pentru functionare?
Mi se pare firesc ca functie de activitatea pe care urmeaza sa o desfasoare un agent economic, sa poata consulta lista cu avizele necesare, conditiile pe care trebuie sa le indeplineasca si sa se asigure ca respecta toate cerintele pentru o buna functionare.
Riscam sa ne trezim cu diversi factori de control care...inventaza pe loc diverse cerinte si deci abuzurile vor fi la ordinea zilei.
va multumesc!
Răspuns la discuția solicitare daune
cum va pot contacta. eu sunt din Craiova.
buna dimineata,

in urma cu 6 luni am suferit o interventie chirurgicala in regim de urgenta, starea in care am ajuns in spital fiind apreciata ca, grava. Am avut sansa sa scap si sa ma refac. interventia mi-a salvat viata dar intregul meu echilibru si metabolism este dat peste cap iar capacitatea de munca este diminuata. Acum iau tratament pentru a reusi sa imi asigur un echilibru, dar au inceput sa apara starile depresive.
Am ajuns in aceasta situatie in urma unor abuzuri constante din partea unor angajati ai statului. mai exact am implementat un proiect din fonduri europene, iar in toata aceasta perioeda, angajatii statului care ar fi trebuit sa imi acorde srijin si consultanta nu au facut decat sa ma supusa la un stres continuu.
Primele probleme de sanatate au aparut la 6 luni dupa ce am inceput acest proiect , dar am reusit sa le controlez prin tratamente. Am depus plangere penala impotriva functionarilor respectivi, dar politia a uitat dosarul intr-un sertar si la toate incercarile mele de a afla si de a avea un raspuns primesc numai raspunsuri generice. Dupa finalizarea proiectului am chemat respectiva institutie in instanta pentru a-mi recupera banii pe care trebuiau sa mi-i returneze. Intre timp reprezentantii acestei institutii au trimis catre ANAF o decizie prin care solicitau bani de la mine.... ANAF a emis titlu executoriu...si la un moment dat aveam 4 procese pe rol.
In acel moment starea mea de sanatate s-a prabusit.
Am pierdut un contract important in perioada in care am avut probleme de sanatate si in care banii imi sunt blocati.
intrebarea mea este daca ma pot cere despagubiri statului pentru ca viata mi-a fost pusa in pericol, pentru traumele pe care le am in prezent si care au aparut in urma stresului la care am fost supusa, pentru faptul ca nu mai sunt omul de dinainte, etc.
Daca pot face acest lucru unde pot depune o solicitare si ce acte ar trebui sa contina dosarul.
sa inteleg ca numai asa pot recupera bunurile...prin judecatorie.
am proces verba de predare primire, notificarea pentru predare, documente postale care atesta faptul ca au primit aceste notificari.
as dori informatii despre cum pot recuperabnurile predate pe baza de proces verbal.
primitorii refuza sa aduca bunurile primite, desi au rimit o adresa scrisa in care era precizata data la are se face predarea.
Adresa a fost trimisa cu conformare de primire.
am fost la politie si am solictat sprijinul lor pentru a recupera aceste bunuri si mi s-a spus ca nu este de competenta lor si ca va rebui sa ma adresez justitiei.

aceatsa este singura cale?