E singura actiune pe cale legala ? Stiu ca in principiu, persoana care a semnat e principala vinovata, dar avind in vedere situatia economica generala, nu e de condamnat.
1. persoana X a fost angajata de sc pythia international srl sa munceasca in germania, la baze americane, in IT.
2. pythia international este subcontractoare, in urma unor licitatii
3. actele facute intre pythia si persoana X sint niste contracte standard pe sume derizorii in care nu se specifica nicaieri ca persoana X ar munci in strainatate si nici ciati bani ia de fapt.
Ce se poate face pentru a forta pythia international sa completeze contracte corecte si legale ?
In prima faza, instanta a decis in favoare petentului, dupa care, intimatul a depus ceree in anulare, solicitand depunerea "situatiei de lucrari".
Eu sint administratorul firmei (petentul), si nu am avut ce situatie sa depun, intre firma si client exista un contract in care nu se prevedea depunerea unei situatii de lucrari. Si nu am avut ce sa depun atunci cind intimata a solicitat depunderea la dosar a situatie de lucrari.
Nu am primit inca comunicarea, am vazut solutionare online. Link .. [ link extern ] *
Problema pentru care am nevoie de o lamurire macar, daca nu o solutie, este urmatoarea :
1. Firma X actioneaza in judecata clientul Y pentru recuperarea unor creante, rezultate in urma derularii unui contract de prestari servicii. Clientul Y nu a achitat la timp sumele, fiind vorba de intarzieri mari. Mentionez ca, desi a avut posibilitatea rezilierii contractului, nu a facut-o.
2. Instanta decide in favoarea reclamantului.
3. Clientul Y plateste suma datorata (banuiesc ca de frica executarii), fara a plati, insa, penalitatile (platile au fost facute cu intarziere de 9 luni #-o).
3. Se depunde actiune in anulare de catre clientul Y, in care se motiveaza ca firma X nu a depus "situatia de lucrari". In contract nu se stipula depunerea vreunei documentatii lunare, pentru dovada lucrarilor. Se arata ca "... atunci cind am avut disponibil am achitat ...", de catre client.
4. STUPOAREEEE !!!!:O Aceeasi instanta decide in favoarea clientului Y.
E foarte clar ca "s-a dat dreptul", iar eu am ramas cu intrebarea:
Ce pot face pentru recuperarea debitului ? Care e calea de urmat ?
1. Sint angajat la o companie de mai bine de 2 ani
2. Am o problema medicala serioasa, la coloana.
3. Am anuntat compania ca vreau sa plec din firma din 15 martie anul curent.
4. Firma mi-a propus urmatoarele:
- pot sa plec de acum
- se trece incetarea contractului de comun acord
- mi se plateste salariul pina pe 15 martie anul curent
Aceasta propunere mi-a fost inaintata din cauza problemelor medicale care au inceput sa imi afecteze munca, si din dorinta firmei de a ma inlocui (ceva normal) cu cineva care sa poata face fata volumului de munca si de a nu-mi provoca probleme ulterioare fortindu-ma sa imi dau demisia.
Intrebarea mea este urmatoarea :
Zilele de concediu pentru anul in curs trebuie platite integral sau doar in functie de cat s-a muncit din anul curent ?
Pai da, de acord cu asta, ca exact asta doresc, dar cum ? Adica, ma gindesc eu ca nu pot actiona in judecata fiscul la fel cum pot actiona o persoana sau o companie.
Ce trebuie facut exact pentru a putea declansa actiunea ?
1.Firma "x" a avut dupa depunerea declaratiilor din luna a 9-a, a anului 2009 restante la plata darilor.
2. In data de 3.12.2009 clientul "y" plateste o suma considerabila in contul firmei "x" din trezorerie.
3. In data de 4.12.2009, dupa cum era de asteptat, fiscul pune poprire pe sumele restante datorate. Diferenta o transfera firma "x" si o foloseste in diverse scopuri.
4. In data de 15.01.2010, administratorul firmei "x" primeste o hartie de la fisc, conform careia firma "x" trebuie sa plateasca o datorie de 269 de ron, datorie ramasa din data de 25.09.2009. :O #-o
Cum e posibil ca dupa poprirea din luna decembrie a anului 2009 fiscul sa descopere ca mai e "ceva" de plata din luna septembrie a aceluiasi an, descoperire facuta in luna ianuarie a anului 2010 ?
Personal consider aceste hartii trimise "post mortem" un abuz grosolan fata de contribuabili, mai ales fata de cei platitori, fie ei si putin intarziati.
Doresc sa stiu ce trebuie sa fac pentru a actiona in instanta "organul" fiscal al Romaniei ? Doresc sa fac acestu lucru, pentru ca astfel de hartii si popriri care apar, dupa cum spuneam "post mortem", fac firma sa apara intr-o lumina proasta fata de furnizori si clienti si creeaza numai probleme atunci cind este nevoie de diverse certificate.
Problema este legata de posibilitate continuarii activitatii la locul de munca. Adica, sint angajat la o firma de paza. Locuiesc la aprox. 120 km de locul de munca, deplasarea facandu-se cu mijloace de locomotie oferite in prezent de firma angajatoare. Firma respectiva doreste sa scoata acele mijloace de transport, fara a preciza ce alternative ni se ofera (decontarea transportului, incheierea contractului de munca, etc.).
Ce se intimpla daca din imposibilitatea de a mai continua serviciul imi dau demisia? Mai beneficiez de ajutorul de somaj ? Si ce masuri am putea sa luam impotriva firmei care incearca sa forteze demisia noastra (sintem mai multi in aceasta postura) ?
De acord cu dvs., dar ce se intimpla daca compania nu primeste nici un fel de notificare din partea nimanui, si totusi se trezeste cu domnul X de la firma Y, cu texte de genul: "Am venit sa luam ..bunul...". ?
Sint perfect constient de faptul ca bunul este subiectul unui contract si, implicit, al unor conditii, dar chiar si asa ar trebui ca partile implicate sa se notifice una pe cealalta, conform legilor in vigoare, cel putin asa ma gindesc eu.