avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 863 soluții astăzi
Forum Activitate oanalarisa

Activitate oanalarisa

Buna ziua,

Va rog sa ma ajutati cu un sfat in urmatoarea situatie: parintii mei locuiesc intr-un bloc de 2 scari si 4 etaje si pe scara lor sunt 3 rau platnici care nu mai achita datoriile la intretinere de ceva timp.Desi asociatia de proprietari i-a dat in judecata pe acestia RADET a sistat furnizarea apei calde din luna iunie si acum nu vor avea nici factor termic.Mentionez ca unii proprietari de apartament nu se implic mai mult deoarece au centrale in casa si mai sunt doar cativa care sufera.Intrebarea este urmatoare este legal ca Radet sa nu mai furnizeze aceste servicii doar pentru 3 apartamente desi parintii mei si nu numai eisunt cu plata la zi?
Buna seara!

AS dori sa intreb in ce conditii se poate incheia un contract de prestari servicii sau conventie civila intre mine si un SRL.Intreb aceste lucru deoarece imi lipseste o luna din anul 2013 pentru a beneficia de indemnizatie crestere copil si as vrea sa inchei un astfel de contract bineinteles asumandu-mi platile ce trebuie inregistrate.Dar nu stiu daca se poate si cum ar trebui sa procedez.
Răspuns la discuția Concediu prenatal si postnatal
Nu cred ca mi s-a retinut contributia la FNUASS din ce stiu insa am sa ma interesez ca sa fiu sigura.Insa daca aleg sa intru in concediu prenatal de la 1 iunie si platesc din mana aceasta contributie de 0,85% la FNUASS( pot face acest lucru?) pentru luna mai se vor lua in considerare si aceste venituri din asigurari la calcul? Ar fi doar 1 luna in care platesc aceasta contributie.Multumesc anticipat!
Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea informatie, incepand cu 3 mai urmeaza sa intru in concediu prenatal , si am lucrat in ultimele 6 luni sub contract de mandat in asigurari dar si cu carte de munca pe 2 ore la o societate.Intrebarea mea daca se calculeaza din ambele venituri cei 85% pentru concediu de sarcina.Ar trebui sa depun concediile medicale la ambele societati, cine calculeaza concediul?Multumesc anticipat!
Dar in cazul meu in luna iunie se poate considera fractie de luna si sa se ia ca luna intreaga..daca am fost angajata cu CM de la 15 iunie?
Buna ziua,

Va rog sa ma ajutati sa solutionez urmatoarea problema.In prezent sunt insarcinata in 9 saptamani,insa la actualul loc de munca mi-au facut contract cu data de 15 iunie 2009 iar data aproximativa a nasterii ar trebuii sa fie in a doua jumatate a lunii iunie 2010.

1.Pot beneficia de indemnizatie de crestere copil?
2.Se considera luna iunie,fractie de luna caci asta ar fi in avantajul meu?
3.In prenatal se considera continuitate la CM.

Multumesc anticipat pt niste raspunsuri!
Răspuns la discuția preaviz
Buna seara!

Va rog sa ma ajutati cu niste raspunsuri deoarece sotul meu a fost disponibilizat de la locul de munca pe motiv ca nu mai au bani sa-i plateasca,insa anuntul a fost in aceeasi zi in care a si fost trimis acasa!!

Intrebarea mea este urmatoarea :poate conducerea sa faca acest lucru fara a-l baga in preaviz cum e prevazut legal si daca da in ce conditii!

Va multumesc anticipat pentru un raspuns:sorry:!
Buna ziua,

In prezent sunt angajata la o agentie de turism din luna iunie anul curent,ideea este ca de la fostul loc de munca am plecat pe data 22 mai iar aici sunt incadrata cu contract de munca de 2 ore de pe 15 iunie.

Intrebare : avand in vedere ca am aceasta "intrerupere" daca raman insarcinata mai pot beneficia de indemnizatie crestere copil?

va multumesc pentru un raspuns