Multumesc anticipat pentru un sfat in aceasta speta.
In luna iulie am incheiat o promisiune bilaterala de schimb cu termen de finalizare la 16.09.2013, care a fost notata in CF. Promisiunea de schimb a fost facuta la un BNP si prevede la capitolul sanctiuni urmatoarele: "In cazul in care noi, partile coschimbase, vom instraina bunurile imobile altor persoane decat promitentei coschimbase, nu vom respecta vreuna dintre obligatiile asumate in prezenta promisiune si vom refuza sa incheiem contractul de schimb in forma autentica pana cel mai tarziu la data de 16.09.2013, partea in culpa va achita celeilalte parti coschimbase suma de 1000 Euro ca penalitate. Daca contractul de schimb in forma autentica nu se va incheia pana cel mai tarziu la data de 16.09.2013, fiecare dintre noi partile, se poate prezenta la BNP la aceasta data, orele 14.00, pentru obtinerea unei incheieri de certificare, din care va rezulta situatie de fapt la aceasta data si in baza careia se va face radierea prezentei promisiuni din CF"
Tinand cont de aceasta prevedere si pentru a evita eventuale complicatii ulterioare, eu am facut un inscris prin care am denuntat unilateral promisiunea de schimb, inscris care a fost inmanat de un executor judecatoresc atat partii coschimbase, cat si BNP, intelegand sa platesc penalitatea de 1000 euro.
Problema este ca in momentul in care a primit prin executor aceasta denuntare unilaterala, coschimbasul a trecut la amenintari privind blocarea cartii funciare in favoarea sa.
Intrebarea pe care mi-o pun este : dupa ce ma prezint pe data si ora stabilite in actul notarial si platesc penalitatea prevazuta pentru neincheierea tranzactiei, cealalta parte mai poate avea vreun drept sa conteste refuzul meu si sa-mi faca greutati la cartea funciara ?
Multumesc !
Eu am fost in situatia cea mai dificila, intrucat nici cu politia nu a dorit sa predea documentele si atunci am mers in justitie.
Eu am avut aceeasi situatie si am deschis actiune pe "obligatia de a face". Procesul a durat 2 ani trecand prin toate etapele procesuale, dar pana la urma am castigat si am primit documentele care se aflau asupra fostului administrator. Imediat dupa aceea am predat actele unui expert contabil autorizat, pentru o expertiza, existand suspiciuni de fraudare a asociatiei de proprietari.
Suntem o asociatie de proprietari care are trei restantieri si am dori sa deschidem actiuni in instanta, pentru recuperarea datoriilor. Intrucat nu avem pregatirea si timpul necesare acestor actiuni, dorim reprezentare printr-un avocat specializat in acest domeniu.
Asteptam propuneri prin PM.
Multumim !
De cand este in functie, noul presedinte nu m-a contactat in nici un fel, aceasta este prima tentativa de a ma impresiona, dar din pacate pentru ea (pentru ca este o doamna), nu a reusit.
Multumesc pentru sfaturi !
Este vorba de subsolul unui bloc, deci proprietar este asociatia de proprietari. Pana in acest moment, nu mi-au solicitat in nici un fel, eliberarea spatiului inchiriat.
De ce fac acum asta ?....raspunsul este simplu, incearca sa plateasca polite pentru ca pana in 2010 am fost presedinte.
Pe mine ma interesa semnificatia juridica a formularii :"evacuare bunurilor pe cale publica"
Multumesc !
In mod sigur nu este decat o somatie transmisa prin executor. Pe de alta parte, vroiam sa ma asigur ca nu ma trezesc cu lucrurile in strada si apoi sa incep eu actiunea in instanta pentru incalcarea prevederilor contractuale. Sper sa nu faca greseala aceasta.
Imi puteti spune ce inseamna aceasta formulare din somatie ? "...evacuarea bunurilor pe cale publica"
Buna ziua,
Folosesc de mai multi ani un spatiu din subsolul blocului ca si boxa, avand contract de inchiriere si fiind la zi cu platile. Ma trezesc astazi cu o somatie parafata de un executor judecatoresc, prin care sunt somat ca in termen de 5 zile de la primire, sa eliberez spatiul ocupat, pe motiv ca il ocup abuziv si fara contract.
Somatia se incheie asa: "In cazul in care nu veti da curs prezentei somatii, va aducem la cunostinta ca subscrisa vom face demersurile necesare pentru evacuarea bunurilor dvs.pe cale publica, urmand sa fiti actionat in judecata pentru recuperarea cheltuielilor efectuate cu evacuarea"
Ma intereseaza daca pot face evacuarea, chiar daca o sa le raspund ca am contract si sunt cu platile la zi.
1.Am facut precizarea la somatia de plata, privind datoriile acumulate pe perioada procesului, dar nu s-a tinut cont de aceasta precizare.
2.Intocmesc o alta somatie de plata, mai trece un an si constatam ca respectivul debitor are in continuare datorii. Practic, stau numai prin tribunale. Ar trebui sa existe si o alta cale de rezolvare a situatiei.