avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 932 soluții astăzi
Forum Activitate fpamfile

Activitate fpamfile

Va multumesc si va doresc in noul an multa sanatate si frumoase realizari.
Dupa pensionare, am avut continuitate la acelasi loc de munca, printr-un contract pe perioada determinata de 10 luni. Pot solicita recalcularea pensiei? Cum pot face aceasta solicitare?
Va multumesc
Conform noii legi a pensiilor, indeplinesc conditiile de pensionare la limita de varsta pe data de 16 mai 2011. Eu am facut cererea de pensionare, iar cand am inaintat-o, mi s-a propus continuarea activitatii pe o perioada determinata (1 an), pana la formarea unui inlocuitor. V-as ruga sa-mi sugerati care ar fi modalitatile prin care pot face acest lucru, mai ales ca, sunt implicata intr-un proiect drag mie si ca, dupa ce mi-am facut o simulare de calcul al pensiei, doresc acest lucru. Va multumesc.
Va rog sa-mi spuneti daca poate obtine pensie de urmas in urma decesului tatalui sau, un tanar de 40 de ani care are o pensie de boala nerevizuibila (schizofrenie). Sau daca poate renunta la pensia de boala care este foarte mica (deoarece timpul cat a fost in activitate a fost redus) in favoarea celei de urmas.
Va multumesc
Buna ziua,
Fiul meu care beneficiaza de pensie de urmas (dupa tatal decedat),a absolvit anul acesta Ciclul I Bologna si dupa examenul de licenta isi continua studiile, master (Ciclul II Bologna). Primeste in continuare pensia de urmas ?
Va multumesc
In cadrul unei emisiuni TV, Ministrul Muncii vorbea despre o hotarare a Curtii Supreme de Justitie privind generalizarea luarii in calcul a acordului global in calculul pensiei, fara o decizie judecatoreasca individuala.
Ma puteti ajuta cu indicatii privind demersurile pe care trebuie sa le fac pentru a beneficia de aceasta hotarare?
Mentionez ca la incercarea de a obtine recalcularea direct la Casa de pensii, anul trecut, mi se spusese ca aceste drepturi se pot obtine doar in urma unei hotarari judecaresti individuale.
Multumesc.
Cum pot obtine un nou "Certificat de nastere international", daca l-am pierdut (furat) ?
Care sunt pasii pe care trebuie sa-i parcurg ?
Multumesc mult.
F. Pamfile
Beneficiez de o pensie de urmas pentru cei 2 copii. Anul acesta fiica mea a terminat facultatea de medicina. Cum trebuie sa procedez pentru recalcularea pensiei de urmas pentru fiul meu, inca student. Am adeverinta lui de la facultate. Cum sa procedez pentru a solicita recalcularea pensiei si deschiderea unui nou cont in banca pentru aceasta?
Va multumesc.