Dupa pensionare, am avut continuitate la acelasi loc de munca, printr-un contract pe perioada determinata de 10 luni. Pot solicita recalcularea pensiei? Cum pot face aceasta solicitare?
Va multumesc
Conform noii legi a pensiilor, indeplinesc conditiile de pensionare la limita de varsta pe data de 16 mai 2011. Eu am facut cererea de pensionare, iar cand am inaintat-o, mi s-a propus continuarea activitatii pe o perioada determinata (1 an), pana la formarea unui inlocuitor. V-as ruga sa-mi sugerati care ar fi modalitatile prin care pot face acest lucru, mai ales ca, sunt implicata intr-un proiect drag mie si ca, dupa ce mi-am facut o simulare de calcul al pensiei, doresc acest lucru. Va multumesc.
Va rog sa-mi spuneti daca poate obtine pensie de urmas in urma decesului tatalui sau, un tanar de 40 de ani care are o pensie de boala nerevizuibila (schizofrenie). Sau daca poate renunta la pensia de boala care este foarte mica (deoarece timpul cat a fost in activitate a fost redus) in favoarea celei de urmas.
Va multumesc
Buna ziua,
Fiul meu care beneficiaza de pensie de urmas (dupa tatal decedat),a absolvit anul acesta Ciclul I Bologna si dupa examenul de licenta isi continua studiile, master (Ciclul II Bologna). Primeste in continuare pensia de urmas ?
Va multumesc
In cadrul unei emisiuni TV, Ministrul Muncii vorbea despre o hotarare a Curtii Supreme de Justitie privind generalizarea luarii in calcul a acordului global in calculul pensiei, fara o decizie judecatoreasca individuala.
Ma puteti ajuta cu indicatii privind demersurile pe care trebuie sa le fac pentru a beneficia de aceasta hotarare?
Mentionez ca la incercarea de a obtine recalcularea direct la Casa de pensii, anul trecut, mi se spusese ca aceste drepturi se pot obtine doar in urma unei hotarari judecaresti individuale.
Multumesc.
Beneficiez de o pensie de urmas pentru cei 2 copii. Anul acesta fiica mea a terminat facultatea de medicina. Cum trebuie sa procedez pentru recalcularea pensiei de urmas pentru fiul meu, inca student. Am adeverinta lui de la facultate. Cum sa procedez pentru a solicita recalcularea pensiei si deschiderea unui nou cont in banca pentru aceasta?
Va multumesc.