Buna ziua!
in urma cu 5 ani institutia in care lucrez a organizat un concurs de promovare intr-o functie de conducere - sef serviciu. la momentul respectiv au fost indeplinite toate procedurile pt organizarea concursului mai putin publicarea in monitorul oficial, anuntul de organizare a concursului a fost afisat doar la sediul institutiei. concursul s-a organizat, a fost emisa dispozitia de numire in functie, functionarul respectiv ocupa si in prezent functia de sef serviciu. recent, in urma unor sesizari cei de la ANFP au efectuat un control si bineinteles ca au constatat ca nu au fost indeplinite procedurile de publicitate. intrebarea mea este - ce s-ar putea intampla dupa 5 ani, poate fi anulat acel concurs si implicit dispozitia primarului?
Va multumesc!
600 lei x 15%, adica 690 lei.
ce nu inteleg eu este cum de aveti doar 600 lei cu o vechime de 30 ani ... cred ca s-a produs o eroare la reincadrarea din 2010.
in ian 2010 sal minim era 705 lei la care se adauga si sporul de vechime, in cazul dv 25%, adica salariul de baza din ianuarie 2010 treuia sa fie 705+176(sporul de vechime)=881. din iulie, de cand s-au aplicat reducerile de 25%, brutul dv trebuia sa fie 881-25%, adica 881-220=661 lei, la acesta trebuia aplicata majorarea cu 15% incepand cu ianuarie 2011, adica, incepand cu 1 ian 2011 sal dv trebuia sa fie 661+15%=661+99=760 lei
intrebarea mea este daca la calculul indemnizatiei pentru cresterea copilului, dupa reducerea cu 15%, in cazul bugetarilor se vor lua in calcul veniturile nete reduse sau veniturile nete calculate fara reducerea de 25%?
daca se vor lua in calcul veniturile nete reduse si se mai aplica si reducere de 15% a indemnizatiei ... nu inseamna ca aceasta va fi diminuata de 2 ori?
drepturile salariale restante (realizate anterior celor 6 luni) castigate prin hotarare judecatoreasca si platite in timpul celor 6 luni se iau in considerare la calculul concediului medical?
Legea 448/2006 privind protectia si promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, la art. 37 alin (1) - drepturile asistentilor personali, la lit a) prevede "salariu de baza potrivit dispozitiilor legale privind salarizarea asistentului social cu studii medii din unitatile de asistenta sociala ..."
HG 427/2001 pt aprobarea normelor metodologice privind conditiile de incadrare, drepturile si obligatiile asistentului personal al persoanei cu handicap, actualizata, la art. 3 alin (1) prevede "asistentul personal are dreptul ... la un salariu lunar, stabilit potrivit dispozitiilor legale privind salarizarea asistentului social debutant cu studii medii din unitatile de asistenta sociala ..."
Intrebarea mea este ... asistentul personal al persoanei cu handicap este salarizat la nivelul asistentului social cu studii medii (pct 25 al anexei IV/11b din OG10/2008) sau la nivelul asistentului social debutant cu studii medii (pct 26 al anexei IV/11b din OG 10/2008)?
va multumesc!
Multumesc!
asa am inteles si eu studiind legea nr. 19, dar pentru ca pensionarul respectiv a mentionat ca ma va actiona in instanta (pe mine nu angajatorul, acesta considera ca eu nu trebuia sa-i fac dosarul de angajare) voiam sa stiu daca se mai face referire intr-o alta lege la aceasta situatie, daca mai exista vreo prevedere legala care sa traga la raspundere angajatorul.
ma ocup de resurse umane la o primarie. in anul 2007 a fost angajat ca asistent personal un pensionar de urmas,
- acesta nu a anuntat CJP,
- angajatorul a depus lunar declaratiile nominale la CJP
- in urma cu cateva luni CJP a descoperit aceasta situatie si a dispus recuperarea sumelor datorate de la pensionarul angajat.
- dupa ce a primit decizia, pensionarul a solicitat incetarea contractului de munca. intrebarea mea este ... in ce masura angajatorul poate fi tras la raspundere pentru faptul ca a angajat un pensionar de urmas?