avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1592 soluții astăzi
Forum Activitate Cristina Cechi

Activitate Cristina Cechi

Răspuns la discuția prescriptie raspundere penala
daca pedeapsa a fost de 3 ani, reabilitarea poate fi ceruta dupa 4 ani la care se mai adauga jumatate din pedeapsa, in total 5 ani si jumatate
Răspuns la discuția prescriptie raspundere penala
cred ca este vorba de termenul de reabilitare
Răspuns la discuția cand inceteaza contractul?
4) Termenul de preaviz este cel convenit de părţi în contractul individual de muncă sau, după caz, cel prevăzut în contractele colective de muncă aplicabile şi nu poate fi mai mare de 15 zile calendaristice pentru salariaţii cu funcţii de execuţie, respectiv de 30 de zile calendaristice pentru salariaţii care ocupă funcţii de conducere.
Răspuns la discuția cand inceteaza contractul?
calculul este gresit. vorbim de 15 zile calendaristice, nu lucratoare
Răspuns la discuția impartire avere
bunurile dobandite in timpul casatoriei se impart intre soti; e posibil sa se tina cont de contributia fiecaruia; testamentul poate fi atacat in instanta.
Răspuns la discuția refuz despagubire
in acest caz se deschide un alt dosar, de data asta in instanta. din ce spuneti dvs, sunt sanse reale de castig. succes
Răspuns la discuția Divort si custodie copil 4 ani
copilul nu poate fi luat de langa mama decat pentru motive foarte bine intemeiate. din ce scrieti, nu exista acestea. vorbim de abandon, rele tratamente aplicate minorului... comportamentul dvs anterior nu poate influenta o decizie in acest sens.
Răspuns la discuția DENUNT???
asteptati raspunsul oficial, de preferinta un NUP (neinceperea urmaririi penale) si abia dupa acest moment este indicat sa formulati denuntul calomnios.
Răspuns la discuția judecatorie
Cand una din parti are doua rude sau afini pana la gradul al patrulea inclusiv printre magistratii sau asistentii judiciari ai instantei, cealalta parte poate sa ceara stramutarea pricinii la o alta instanta de acelasi grad. Stramutarea pricinii se mai poate cere pentru motive de banuiala legitima sau de siguranta publica. Banuiala se socoteste legitima de cate ori se poate presupune ca nepartinirea judecatorilor ar putea fi stirbita datorita imprejurarii pricinii, calitatii partilor ori vrajmasiilor locale.

Constituie motive de siguranta publica acele imprejurari care creeaza presupunerea ca judecata procesului la instanta competenta ar putea produce tulburarea ordinii publice.

Stramutarea pentru motiv de rudenie sau afinitate trebuie ceruta mai inainte de inceperea oricarei dezbateri; cea intemeiata pe banuiala legitima sau pe siguranta publica se poate cere in orice stare a pricinii. Stramutarea pentru siguranta publica se poate cere numai de catre procurorul de la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie.

Cererea de stramutare se judeca in camera de consiliu. Presedintele instantei va putea cere dosarul pricinii si sa ordone, fara citarea partilor, suspendarea judecarii pricinii, comunicand de urgenta aceasta masura instantei respective. In caz de admitere, pricina se trimite spre judecata unei alte instante de acelasi grad.
Răspuns la discuția Partaj in urma divortului
Puteti dovedi ca ati participat la plata ratelor? A fi codebitor este o plasa de siguranta a bancii.