avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 990 soluții astăzi
Forum Activitate florenzza

Activitate florenzza

Buna ziua,
Va rog sa-mi spuneti daca exista vreun contract care sa aibe atributii asemanatoare cu cele ale unui asociat.
Am fost nevoita sa renunt la calitatea de asociat deoarece am accesat un proiect start-up, iar pentru ca mai detin o societate am fi fost depunctati din start. Problema este ca a trebuit sa cedez aportul meu administratorului. Vreau sa stiu daca exista vreo cale legala de a recupera contributia mea...eventual printr-un contract.
Va multumesc!
Buna ziua,
Am o cunoștință care se confrunta cu următoarea problema:
A plecat în vacanță pe cont propriu și în timpul călătoriei, pe teritoriul Columbiei a fost jefuit de tot ce avea și împușcat. A scăpat cu viață, însă acum este internat la un spital în zona Cali și i se solicita plata serviciilor medicale,
Cei de la ambasada nu cooperează, i-au comunicat doar faptul că îi poate oferi o foaie de călătorie, în condițiile în care victima și-a pierdut vederea și nu se descurca singur pentru deplasarea în tara de reședință.
Nu înțeleg cum funcționează legislatia in afara UE, dar pare de neînțeles faptul că un om este deposedat de tot ce are, aproape omorât și i se aduce la cunoștință că are cheltuieli cu spitalizarea de 20.000 euro.
Va rog sa mi spuneți dacă se poate folosi de anumite drepturi în acesta situație și dacă se poate încadra la tratament umanitar având în vedere contextul.
Răspuns la discuția Problema AWB-URI
Da, exista firma de curierat.
Buna ziua,
Cum procedez in situatia in care am expediat un colet in anul 2011, iar destinatarul m-a instiintat in anul 2013 ca nu a primit acel colet si nu vrea sa trimita factura de minus pe produsele expediate?.Problema este ca nu mai detin acel awb. A trecut ceva timp,si nu stiu cum as putea sa-l recuperez.Am e-mailuri care dovedesc ca am pregatit coletul si ca astept sa se ridice, dar nu e suficient. Intrebarea mea este: Este legal sa se sesizeze dupa doi ani lipsa coletului? Am dreptul sa solicit catre firma de curierat o copie a acelui awb, avand in vedere periada de timp?
Astept raspunsul dvs.
Va multumesc!
Buna ziua!

Va rog sa ma ajutati cu un raspuns.Daca s-a incheiat un contract de comodat pe o perioada de 5 ani,iar comodantul doreste sa inceteze acest contract dupa 4 ani,desi comodatorul nu este de acord,se va putea incheia acest contract fara a se ajunge in instanta?

Va multumesc!
Răspuns la discuția contract de inchiriere
Va multumesc pentru ajutorul acordat.
Buna ziua!

Va rog din suflet sa ma ajutati cu niste raspunsuri.
Bunica mea a semnat un contract de inchiriere pe un spatiu pe termen de 5 ani cu o persoana,desi nu s-au implinit 5 ani bunica mea in calitate de proprietara nu este multumita de chirias deoarece nu respecta regulile pe care proprietara le-a impus de la inceputul contractului.Problema este ca proprietara fiind mai in varsta si nestiind exact regulile a realizat impreuna cu chiriasul un contract de mana,fara ca proprietara sa aibe un martor si nici macar o copie dupa acel contract,de aceea nu stie nimeni ce scrie in acel contract.Cert este ca acum cand i-am dat un preaviz chiriasului si am cerut sfatul unui politist iar acesta mi-a raspuns ca doar prin instanta se poate rezolva ceva.
Va rog sa ma ajutati cu un sfat,chiar este nevoie de judecata pentru a reusi sa scapam de acest chirias?
Va multumesc!