Are cineva vreo sugentie pentru un cod cor actual pentru cineva care se ocupa de partea de prezenta si eficienta in cadrul unui companii? avand in vedere ca nu mai este "responsabil administrativ" si nu se doreste "asistent director". Multumesc.
As dori sa stiu daca exista un temei legal in ceea ce priveste obligativitatea societatii de a viza la ITM adeverintele de vechime eliberate fostilor angajati?
Avem un salariat care a fost in concediu fara plata o luna de zile, iar cand a trebuit sa revina la lucru a venit cu demisia. Nu i s-au intocmit actele deoarece are luata in plus o zi de concediu de odihna pe care nu doreste sa o plateasca. Ce masuri se pot lua in acest caz?
Angajatul are contract pe perioada determinata pana la jumatatea lunii iulie. Intre timp si-a facut o cerere de CFP pana la sfarsitul lunii august, cerere care i-a fost aprobata si i s-a intocmit Actul Aditional pentru suspendare. Nu s-a luat in vedere ca persoana respectiva are contractul pe perioada determinata. In acest caz, cum se procedeaza? Contractul de munca de fapt expira in perioada cand acesta e suspendat.
Avem un salariat cu contract pe perioadat determinata, urmand ca acesta sa expire in luna iulie. El si-a facut cerere pentru concediu fara plata pana in luna august, aceasta fiindu-i aprobata de seful de sectie. Pe baza acestei cererii i sa suspendat contractul de munca pana in luna august. Angajatul fiind plecat din tara pentru a putea fi contactat. Ce se poate face in acest caz? II desfacem contractul cand acesta va expira la termen, desi avem cererea de CFP aprobata si Actul Aditional semnat?
Am o nelamurire la completarea Revisalului privind incetarea unui contract de munca. Ultima zi de munca ar fi astazi, de luni incepand lucru in alta parte si nu doresc sa fie cu pauze. Astfel, pot sa trec la "Data incetare contract" data de azi 06.05.2011 si la "Data la care se produce modificarea" data de luni, adica 09.05.2011?
As avea o problema urgenta. Administratorul societatii doreste sa desfaca contractul de munca unui angajat cu art.61 lit.d. Mentionez ca angajatul nu s-a prezentat la servici de cateva luni, pe motivul neprimirii salariului. Acesta nu are semnat nici Fisa postului sau Regulamentul de Ordine Interioara, nu a adus nici Dosarul Medical. As dori sa stiu daca se poate trimite asa Revisalul la Itm, fara sa avem o semnatura a angajatului pe Actul Aditional dintre societate si angajat, sau sunt alte etape de parcurs?
as dori sa stiu daca pot incadra pe cineva pe functia de Lacatus mecanic, insa are doar diploma de sudor? Daca nu se poate se poate face calificarea la locul de munca si care e procedura?