avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 744 soluții astăzi
Forum Activitate elena steff

Activitate elena steff

Buna ziua! Sunt profesor ,am un copil pentru care am primit prima de nastere din partea scolii, vreau sa intreb pentru al doilea copil care se va naste in luna martie mai beneficiez de aceasta prima platita de angajator?
Conform noilor reglementari mai trebuie sa optam de la inceput pentru un concediu de crestere copil de 1 an sau de 2 ani? In anul al doilea poate sta tatal in concediu?
Multumesc pentru raspunsuri!
Sunt profesor şi am participat la concursurile din anii 2009 şi 2011 unde am obt.9,20 si 9,55.Conform Legii Educaţiei Naţionale din 1/2011 si a metodologiei de aplicare a acesteia ar trebui sa beneficiez de prevederile art.253 din legea educaţiei si ale art.62 din metodologia de aplicare ,privind titularizarea in şcoala.
Cu toate acestea directorii şcolii unde profesez in prezent deşi sunt peste 29-30 de ore disponibile pe saptamana ,refuza sa dea postul ca fiind viabil cel puţin 4 ani, ascunzandu-se sub decizia Cons.de administratie care a dat postul ca fiind valabil doar 1 an, membrii sai votând doar ce le-a prezentat conducerea scolii fara a privi in detaliu problemele existe. Menţionez ca în învătământ avem nevoie de cca.18-19 ore sapt. pentru a primi o catedra viabila cel putin un an scolar.
Totodata precizez ca s-au savarsit numeroase vicii de procedura cat si de incadrare deoarece acesta conducere este cunoscuta in zona pentru abuzurile sale si mai ales pentru faptul ca are interese personale in alegerea prof. care trebuie sa predea in scoala.
Deasemenea anul trecut şcolar, aceasta catedra a fost supusa unei ilegalitati comise de conducerea scolii care a acordat o continuitate pe post unei pesoane care nu intrunea conditiile legale si care culmea era ruda cu directoarea prima.
In urma sesizarilor mele si ale luării de atitudine in sedinţa publică de repartizare pe posturi cu sustinerea Inspectoratului ªcolar situatia a fost indreptata.
Anul acesta conducerea şcolii incerca din nou incalcarea flagranta a legii si dosirea postului pentru fina directoarei care nu are nici un drept legal.
In urma acestor evidente abuzuri si faradelegi din partea conducerii scolii , doresc sa actionez in judecata conducerea scolii,Consiliul de administratie deoarece detin dovezi audio si martori in acest sens.
Totodata doresc sa depun plângeri la toate institutiile statului abilitate: D.N.A.,Parchet,Politie,Avocatul Poporului etc si eventual CEDO.
Nu mai pot tolera încălcarea flagrantă a legii si numeroasele abuzuri ale conducerii acestei scoli care nu sa afla la primele abateri in acest sens.
Astept cu interes soluţiile dumneavoastră.
Buna ziua! Sunt profesorla o scoala din mediul rural. Incepand de pe 15 ian. 2010, parintele unui elev face presiuni si amenintari la adresa mea pentru a-i promova copilul. A facut diverse reclamatii la conducerea scolii,inspectorat ca ii discriminez copilul, ca am ceva personal cu el si ca nu vreau sa-l promovez. Initial conducerea scolii si inspectoratul mi-au dat dreptate, insa parintele nemultumit de raspunsurile primite ameninta cu Ministerul si protectia copilului iar conducerea scolii a inceput deja sa faca un pas inapoi si sa ma convinga sa promovez elevul pentru a pune capat scandalului.Eu nu vreau sa cedez acestor presiuni si refuz sa mai predau la acea clasa.Este legal sa refuz sa mai intru la acea clasa si in locul meu sa predea alt profesor, de ex. un pensionar, deoarece in scoala nu este un alt profesor de aceeasi specialitate cu a mea?
Va multumesc!
buna ziua!
sunt in concediu de crestere a copilului care implineste 2 ani pe 22 octombrie.Eu lucrez in invatamant si ma voi intoarce la scoala pe 1 septembrie. Vreau sa stiu daca pt. lunile septembrie si octombrie, pe langa salariu voi mai primi o suma de bani din indemnizatia care mi s-ar cuveni pana pe 22 oct. Va multumesc.
Buna ziua!
Am o nelamurire legata de durata concediului de crestere a copilului. Eu am intrat in concediu prenatal la 1 septembrie 2008 pana la 1 ianuarie 2009, data de la care am intrat in concediu de crestere a copilului primind indemnizatia cuvenita.Am nascut pe 22 octombrie 2008. Intrebarea este, cand trebuie sa ma intorc la serviciu, la 1 ianuarie 2011 sau cand implineste copilul 2 ani, respectiv 22 octombrie 2010. Va multumesc.
Buna ziua!
Anul trecut in februarie am cumparat un apartament cu 3 camere pe care am dat 54000 E. Acum am vrea sa-l vindem cu cca 48000.E. Cat trebuie sa platim impozit la tranzactie? Va multumesc.