Se aplica si daca marturia lor mincinoasa nu a fost efectuata la politie/parchet/instanta, ci doar in acel proces verbal de constatare a incidentului care a declansat evenimentele ulterioare?
Multumesc inca o data pentru informatii. V-as ramane indatorat daca mi-ati putea recomanda un avocat serios din Bucuresti care sa formuleze actiunea si ma reprezinte in instanta.
Buna ziua,
Doresc sa intentez un proces pentru calomnie bazata pe marturie mincinoasa si prejudiciere de imagine.
Caut un avocat cu experienta in acest domeniu care sa formuleze actiunea si ulterior sa ma reprezinte in instanta.
Multumesc.
Multumesc pentru informatii.
Daca domiciliul meu din actul de identitate este Brasov, al celor pe care doresc sa-i actionez in judecata este Bucuresti, iar evenimentele s-au petrecut in Bucuresti, unde trebuie sa intentez actiunea?
Datele de identificare ale paratilor inseamna nume si adresa sau este nevoie si de CNP?
Multumesc.
Buna ziua,
As dori sa stiu care sunt pasii pe care trebuie sa-i urmez atunci cand doresc sa initiez o actiune in instanta impotriva unor persoane fizice pe baza Codului Civil si care sunt documentele pe care trebuie sa le completez/furnizez.
Multumesc.
In cazul in care 3 martori sustin ca ai infaptuit a infractiune/contraventie, dar aduci probe indubitabile ca nu ai fost prezent la locul faptei la momentul la care acestia sustin ca te-au vazut, ce va avea castig de cauza in instanta martorii sau probele? Multumesc.
Va multumesc pentru informatiile prezentate.
Din pacate background-ul meu juridic este extrem de limitat si as aprecia daca mi-ati putea furniza cateva elemente in plus:
- As putea obtine in baza art. 206 Cod Penal amendarea administrativa a celor implicati in aceasta calomnie in conditiile in care afirmati ca sansele de trimitere in judecata sunt nule? Daca da, cum se decide aceasta amenda daca acestia nu sunt trimisi in judecata?
- In baza art. 998, 999 Cod Civil care ar fi sanctiunile posibile pentru cei implicati? In acest caz are loc trimiterea in judecata?
- Articolele din cele 2 coduri sus-mentionate se aplica atat persoanelor implicate (persoane fizice) cat si angajatorului lor (persoane juridice)?
Va multumesc.
Buna ziua,
Un angajat al societatii care administreaza cladirea de birouri unde lucrez, a redactat un proces verbal de constatare in baza caruia societatea la care sunt angajat este obligata sa plateasca o suma importanta de bani cu titlu de despagubiri ca urmare a unor presupuse pagube create de mine. Procesul verbal este semnat de inca 2 persoane in calitate de martori.
Am fost supus unui proces intern de investigare pentru comportament neadecvat, in urma caruia am demonstrat cu probe ca marturia respectivilor si procesul verbal sunt mincinoase. Cei trei au facut front comun pentru a evita plata sumei respective care le-ar fi fost imputata.
Doresc sa intentez actiune in instanta impotriva celor 3 mincinosi, cat si a angajatorului lor care a coordonat actiunile acestora, pentru prejudiciile de imagine create fata de angajatorul meu actual.
Va multumesc.
Va multumesc pentru raspuns.
Denuntul calomnios nu a fost facut la politie/procuratura.
In fapt, un angajat al societatii care administreaza cladirea de birouri unde lucrez, a redactat un PV de constatare in baza caruia societatea la care sunt angajat este obligata sa plateasca o suma importanta de bani cu titlu de despagubiri ca urmare a unor presupuse pagube create de mine.
Am fost supus unui proces intern de investigare pentru comportament neadecvat, in urma caruia am demonstrat ca marturia respectivului si procesul verbal sunt mincinoase.
Regret sa constat ca legislatia actuala nu imi permite nici o actiune de pedepsire a prejudiciului moral de imagine creat fata de angajatorul meu / colegii mei.
As dori sa stiu daca actuala legislatie penala/civila in vigoare incrimineaza denuntarea calomnioasa/calomnia. Care este demersul prin care se poate intenta actiune in justitie impotriva acestor fapte? Multumesc