avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 741 soluții astăzi
Forum Activitate iullian

Activitate iullian

Pentru a "fura ochiul clientului", doresc ca intregul contract sa-l fac printr-o firma externa (din Italia). In acest caz, eu facturez fara TVA firmei din Italia care face acelasi lucru catre clientul meu din Romania. Plecand de la considerentul ca am bani pentru a astepta rambursarea mea de TVA (eu platesc toate materialele din tara cu TVA), ce am de pierdut in aceasta modalitate de lucru?
As dori sa stiu ce documente sunt necesare obtinerii unei autorizatii de functionare pentru infiintarea unui PFA. Im mod explicit si individual: am absolvit o universitate publica cu profilul "Tehnologia si Controlul Calitatii Produselor Alimentare". Nu am activat in domeniul respectiv niciun minut, ci activez in domeniul constructiilor, ca angajat, de peste 5 ani. Pe cartea de munca am fost mentionat 4,5 ani cu functia de merceolog si, de jumatate de an, cu functia de director comercial. Intrucat doresc sa scad cheltuielile companiei la care lucrea prin infiintarea unui PFA in cazul meu si sa continui colaborarea sub forma de contract, va rog sa ma sfatuiti daca si cum pot obtine autorizatia de functionare. Mentionez ca, in cadrul universitati respective, cat si dupa absolvire, nu am urmat vreun curs prin care sa obtin aceasta autorizatie.
Intrucat nu am reusit sa identific de pe internet o sursa sanatoasa de informatii, va rog sa ma ajutati cu urmatorul calcul. Vreau ca, in calitate de P.F.A. sa inchei un contract de colaborare cu o societate comerciala. Pentru a ramane cu o suma fixa, exacta, net (putem emite un exemplu rotund: 4000 ron), pe ce valoare trebuie incheiat contractul, astfel incat, dupa plata tuturor taxelor si impozitelor, a contributiilor la sanatate, pensie, somaj, etc.... sa raman cu suma respectiva in mana? Multumesc.:sorry:
Pe terenul si in numele socrilor (numele lor apare pe toata documentatia aferenta constructiei) am construit o casa in regim duplex 4 persoane: doi copii ai socrilor, fiecare impreuna cu sotul/sotia. Aportul la aceasta constructie a fost astfel: fiecare dintre cele doua cupluri au participat proportional cu cota parte din constructie, casa nefiind impartita 50-50% (ca si constructie), raportul fiind undeva pe la 52-48% ca raport al suprafetelor construite de catre fiecare in parte. In perioada imediat urmatoare se va purcede la receptia finala si intabularea constructiei. Intrebarea mea este urmatoarea: ce optiuni de transfer de proprietate exista, astfel incat fiecare cuplu sa devina proprietar pe partea de casa construita si pe terenul aferent? De retinut un aspect: socrii mei au 4 copii, dintre care doar cei doi copii implicati au participat efectiv (financiar, etc.) la aceasta constructie.
Cazul este, in realitate, mult mai incalcit. Sa raspund concis: da, investitia este facuta 100% de catre mine si sotie. Casa este terminata, ramanand sa facem actele de receptie finala a lucrarilor, intabulare, etc. Vroiam doar sa stiu ce varianta de transfer de proprietate este mai buna. Voi continuacu o alta intrebare deschizand un nou topic, datorita faptului ca, in mare, am inteles care ar fi varianta potrivita de transfer de proprietate. Multumesc de raspunsurile aferente prezentei intrebari.
In timpul casatoriei, am construit o casa (pe banii mei si a sotiei) pe terenul socrilor si titularii proiectului si a viitoarei case sunt, de asemenea, socrii mei. Va urma transferul de proprietate de la socrii catre familia mea (eu cu sotia). Care este cea mai sigura metoda de transfer de proprietate, avand in vedere ca socrii mei au si alti copii, in afara de sotia mea? Nu vreau sa fiu inteles gresit: ma inteleg de minune cu sotia. Intreb doar pentru a evita eventuale viitoare sicane. (vanzare-cumparare, donatie, etc.)
Sunt din Arad si, de vreun an au inceput lucrarile de canalizare in cartierul in care locuiesc si, dupa aceea, de asfaltare a strazilor care intra sub incidenta acestor lucrari. Problema este ca societatea constructoare a finalizat de vreo cateva luni lucrarile de canalizare si a reacoperit cu pamant excavatiile efectuate. In aceasta perioada de toamna ploioasa, accesul auto la proprietatile noastre este imposibil (inclusiv accesul Salvarii, Pompierilor, Politiei, etc.). Cu siguranta nu va asfalta nimeni strazile in cauza pana cel mai curand primavara viitoare, situatia devenind ridicola pentru anul 2009 (2010). Exista ceva reglementari juridice care sa ma apere de astfel de situatii? Pe cine ar trebui sa trag de maneca? Multumesc.