avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1070 soluții astăzi
Forum Activitate alina1983

Activitate alina1983

Răspuns la discuția Magazin oline
Multumesc pentru raspuns. Ideea e ca vreau sa le combin eu. Nu le vand asa ambalate cum le cumpar.

Valeriu Chirita a scris:

Societate sau PFA. Din cate stiu nu aveti nevoie de nicio certificare.

Discuție Magazin oline
Buna ziua,

Doresc sa vand ceai online. Pot sa vad ca persoana fizica sau trebuie sa am firma/Pfa? Trebuie sa am certificare in domeniul ceaiului?

Multumesc
Buna ziua,

Daca joc jocuri online si la un momentdat castig o suma mare 10.000 de euro, suma fiind virtuala. Care sunt pasii pentru a putea incasa aceasta suma intr-un cont din tara fara a avea probleme cu statul?

Multumesc,
Alina
Discuție cartea de munca
Buna ziua,

Am si eu o intrebare. Firma la care am lucrat nu mi-a platit inca toti banii, insa acum ma cheama sa-mi dea cartea de munca si sa semnez pentru ea. Intrebarea mea este daca semnez imi mai recuperez banii?

Multumesc
Răspuns la discuția modalitate de plata
Dar conventia civila nu ar fii o solutie?
Buna ziua,

Urmeaza sa primesc niste bani din 2 in 2 luni, iar respectiva firma doreste sa-i dau factura, insa sa-mi fac PFA doar pentru asa ceva nu as dori. Se poate face un contract intre mine si firma respectiva, pentru a-si putea justifica banii?


Multumesc,
Alina
Discuție suspendare pfa
Buna ziua,

Am si eu PFA pe sistem real. Cum il pot suspenda, daca in septembrie o sa-mi vina impozitul pe 2009 ? Se poate plati impozitul in septembre daca inchid pfa-ul acum?

Multumesc,
Alina
Buna ziua,

Am o masina in leasing pe firma si doresc sa suspend firma. Se mai pot face plati catre leasing cu firma suspendata.

Multumesc,
Alina
Discuție pfa independent
Buna ziua,

Am si eu PFA pe sistem real si primesc bani pe pfa o data la 3-4 luni. Nu stiu daca am PFA dependent sau independent? Activitatea o desfasor la mine acasa, PFA-ul il am pe adresa de acasa.Daca am sistem real tb sa platesc darile(sanatate, somaj,...) pe toti banii?

Multumesc,
Alina

Buna ziua,

Am si eu pfa pe sistem real si tocmai ce am citit ca au dat legea "Veniturile din activitati independente se impoziteaza precum salariile, din 1 iulie ".Asta inseamna ca platesc CAS 20,8%, Sanatate 5,5% somaj -.5% , impozit 16% lunar pe toti banii care-i incasez? Eu primesc din 3 in 3 luni o suma de bani pe pfa. Cum se calculeaza?


Multumesc,
Alina