avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1063 soluții astăzi
Forum Activitate emiliaa

Activitate emiliaa

Răspuns la discuția INFORMARE ITM
Multumesc!
Discuție INFORMARE ITM
Buna ziua!
Cum face un angajator informare catre ITM ca are o salariata gravida daca salariata nu aduce o dovada de la medic si nici nu informeaza in scris angajatorul?
Daca nu a fost facuta informarea la ITM, concediul prenatal a fost luat cu doua saptamani inainte de nastere si salariata vrea sa se intoarca le serviciu dupa cele 42 de zile de lauzie, in ce conditii poate beneficia de suplimentul lunar de 500 lei acordat de stat?
Buna ziua,
Am un contract individual de munca pe perioada determinata pana la 31.12.2011. Angajatorul doreste prelungirea acestui contract acum. Se poate incheia act aditional de prelungire CIM de acum si sa il transmitem in revisal?:(
Răspuns la discuția perioada de proba
Va multumesc!

Nu cred ca este corect sa se faca decizie deoarece este specificat ,, .....poate inceta exclusiv printr-o notificare scrisa......"
Răspuns la discuția perioada de proba
Buna ziua,

Va rog sa ma ajutati in rezolvarea unei nelamuriri:
1.In baza Art 31 (3) din CM contractul poate inceta printr-o notificare scrisa, la initiativa orcareia dintre parti, fara a fi necesara motivarea acesteia.
Se mai face decizie de incetare sau se poate inregistra in revisal notificarea? Angajatorul trebuie sa faca o evaluare inainte de a emite notificarea? Un referat din partea sefului direct din care sa rezulte ca nu este angajatul de care societatea are nevoie?

Va rog sa ma ajutati sa inteleg acest articol:(
Răspuns la discuția casier incasator elev
Multumesc!
Buna ziua,

Pot angaja un elev de 16 ani pe un post de casier incasator?
freeelis a scris:

elyababau a scris:

Cum va fi platit un salariat care efectueaza munca suplimentara ? 8 ore cat prevede timpul normal de lucru iar munca suplimentara va fi compensata prin ore libere ?


Munca suplimentară se compensează prin ore libere plătitein urmatoarele 60 de zile calendaristice după efectuarea acesteia. În cazul în care compensarea prin ore libere plătite nu este posibilă în termenul de 60 de zile, în luna următoare, munca suplimentară va fi plătită salariatului prin adăugarea unui spor la salariu corespunzător duratei acesteia.

Sporul pentru muncă suplimentară se stabileşte prin negociere, în cadrul contractului colectiv de muncă sau, după caz, al contractului individual de muncă, şi nu poate fi mai mic de 75% din salariul de bază.


daca in acordul de prestare a orelor suplimentare, salariatul solicita compensarea acestor ore prin plata, angajatorul poate aproba plata acestora plus sporul aferent in aceeasi luna sau in luna urmatoare?
cum interpretati abrogarea art. 35 alin(3),, Salariatii care cumuleaza mai multe functii sunt obligati sa declare fiecarui angajator locul unde exercita functia pe care o considera de baza."

cum se aplica deducerea personala la salariu ?
Va rog sa-mi spuneti unde se inregistreaza, sau daca se inregistreaza in Romania, contractele de munca incheiate in strainatate. Un cetatean roman a incheiat un contract de munca in Germania, iar angajatorul i-a spus ca a trimis contractul de munca in Romania pentru inregistrare.