avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1726 soluții astăzi
Forum Activitate rajaq

Activitate rajaq

din partea stanga. eu conduceam o autoutilitara, si era undeva in dreptul stalpului dintre parbriz si geamul lateral. am incetinit pt ca este o cocoasa langa trecere si abia pornisem de pe loc. ea avea o gluga in cap pt ca ningea si nu s-a mai uitat, eu nu am observat-o si asa s-a intamplat
Buna ziua, Ma numesc Angheleache Andrei, in data de 22 februarie 2013, ma deplasam cu masina de serviciu. vremea era cam urata, ningea viscolit. nu aveam viteza mare 30, 40 km/ h, la o trecere de pietoni de langa o scoala am lovit usor o eleva care s-a angajat in trecerea strazii pe trecere, insa fara sa se asigure, avand o gluga in cap. eu nu am avut timp sa o observ si am acrosat-o cu oglinda din stanga. in urma loviturii s-a ales cu arcada sparta si bineinteles cu sperietura. acum familia ei imi cere despagubiri de 5000 de lei. bineinteles ca am refuzat, am vrut sa le ofer 2000 de lei, insa nu ne-am inteles si prin urmare dosarul a ajuns la parchet. As dori cateva sfaturi in cazul asta si cum ar trebui sa procedez. credezi ca sunt in masura sa imi ceara ceva avand in vedere ca fata a avut pe certificatul medico-legal 12 zile de spitalizare, din care 4 a stat inernata? ce sanse as avea sa castig? Va multumesc anticipat.
[ma numesc eugenia,sint in aceiasi situatie .Am 20 ani in gr. 1 pina in 2001 lucrati ,am implinit 50 ani in ianuarie 2011 si 32 ani cotizati ,mi-a fost refuzat dosarul la casa de penii .deci 20 ani gr.1 s-au transformat ingr.2 si nu mai beneficiezi de10 ani scazuti din virsta limita de pensie ,ci de 5 ani ca la gr .a 2 Dar conform legi date acum mi se da 10 ani cotizabili ceia ce nu ma avantajeaza deloc .deci mai trebuie sa lucrez inca 7 ani.NU este drept pt ca nu se compara ala ce a lucrat in gr.1 cu gr. 2 le-asi servi un aperitiv celor ce au gindit legea asa cu substatele cu care am lucrat [acid azotic ,acid clorhidric ,acid acetic ,hidrocxid de sodiu ,azotit de sodiu ,azotit de potasiu ,soda caustica clorura ferica ]in industria chimica savinesti .
Buna!Pe data de 20 aprilie 2009 am fost oprit in trafic de un echipaj de la politia rutiera si am fost gasit conducand cu o alcoolemie de 0,83 in aer respectiv 1,85 in sange.M-i s-a intocmit dosar penal si am primit o pedeapsa de 4 luni cu suspendare ramasa definitiva pe data de 23 februarie 2010.Acum as dori sa sti ce trebuie sa fac pentru a reintra in posesia permisului de conducere.Am inteles ca la un an de la ramanerea definitiva a hotararii judecatoresti cu pedeapsa cu suspendare as putea sa dau iar de permis, ce as dori sa stiu e care sunt pasii care trebuie facuti in aceasta situatie.Va multumesc.#-o
buna ziua! As dori sa stiu daca as putea sa obtin un atestat pentru conducere de mopede si motoscutere cu, capacitate cilindrica sub 50cmc,in cazul in care am permisul de conducere cat B anulat si dosar penal pentru conducere sub influenta bauturilor alcoolice.
pai din cate am inteles ai stat o ora pana la testarea cu aparatul etilotest,iar rezultatul de la analize e in crestete,deci tu erai bine sub influenta alcoolului,deci nu aveai cum sa ai sub 0.80 nici la momentul accidentului.si chiar daca aveai tot infractiune este.pentru a scapa pe usor trebuie sa ai cel mult 0.40 in aer si sub 0.80 in sange.
in aceeasi situatie sunt si eu,mai putin accidentul.acum di cate am inteles urmeza o condamnare cu suspendare de cca 1 an si permisul anulat.iar pentru a mai putea circula cu autovehicule pe drumurilepublice va trebui sa sustii din nou scoala de soferi pentru toate categoriile pe care le.ai avut.eu aveam doar B dar la tine e pacat.deci cam asta stiu eu si cred ca asta ti.a zis si avocatul.acum daca tot ai infatisare pe 17 as avea o rugaminte, sa imi zici si mie cum a decurs procesul pentru ca eu inca nu stiu termenul procesului meu.multumesc si bafta.
ok am inteles.multumesc.dar mie mia fost retinut permisul pe data de 20.04.09 iar despre sentina finala cine stie cand o fi.acum as vrea sa stiu daca perioada de timp de la retinerea permisului si pana la sentinta se in calcul la ceva.stiu si eu sa pot da scoala de soferi mai repede.si sa zicem ca primesc un an cu suspendare deci o sa pot face scoala dupa un an fi sau o sa pot incepe scoala mai repede si sa o termin la finalul anului de suspendare.
mersi pentru lamuriri.as mai vrea sa mentionet ca nu am cazier pana acum,si am cooperat cu toti de la politisti pana la procuror,nu am obiectat nimic.cat despre pedeapsa cu suspendare chiar nu inteleg in ce consta.imi poate explica cineva?
acum 2 saptamani am fost chemat la audiere la procuror ,iar acesta mia zis ca o sa fiu chemat in instanta si ca cel mai probabil voi primi o pedeapsa cu suspendare.acum as vrea sa stiu ce ar trebui sa fac,daca e necesar un avocat sa ma reprezinte si cel mai important as dori sa stiu ce tarife are un avocat deoarece am o situatie financiara destul de precara.va multumesc