avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 310 soluții astăzi
Forum Activitate CPM17

Activitate CPM17

VA MULTUMESC PENTRU PROMPTITUDINE!

Personalul calificat in recrutarea fortei de munca este reprezentat pe piata muncii din Romania de persoanele calificate ca Inspector de personal?
Eu am urmat o facultate de management financiar, bancar si administrativ, am cursuri de manager in turism, deci calificare, dar si experienta in acest domeniu si consider ca sunt in masura sa apreciez daca o persoana este pregatita sa activeze in industria ospitalitatii, de exemplu.
Va rog sa-mi precizati, daca se poate, cine sunt cei calificati in domeniul recrutarii de personal punctual.

Cu stima
Buna ziua,

As vrea sa stiu care sunt conditiile pentru a infiinta o firma de recrutare de personal.
Va multumesc pentru promptitudine. Trebuie sa mearga la ANAF sa declare situatia in care se afla? Ca nu are acte si nici cunostinta de unde le-ar putea obtine?
Buna ziua,
Sotul meu este asociat cu 10% in cadrul unei firme al carei administrator ( cetatean strain) a fugit din tara. Firma are datorii. Sotul meu nu stiut niciodata unde sunt actele firmei, nu are stampila si nici un act al firmei. Zilele trecute a primit de la ANAF o citatie cum ca trebuie sa prezinte actele societatii ( balanta, bilant, etc), dar nu are cu ce sa mearga. Ce trebuie sa faca?
Buna ziua,

In 2008 am deschis o societate comerciala si am incheiat un contract de comodat cu parintii mei pentru sediul social al acesteia. Spatiul este apartamentul in care locuiam si continui sa locuiesc. In 2009 am cesionat partile mele sociale si m-am retras din societate, dar sediul social a ramas in apartamentul meu. Noua administratora a societatii a fugit efectiv din tara si nu stiu cum sa fac sa reziliez contractul de comodat. Societatea are datorii, au sosit somatii de la executori judecatoresti si sunt ingrijorata de urmarile pe care le-ar putea avea , mai ales ca nu este apartamentul meu, ci al parintilor mei. Ei nu si-au dat acordul pentru ca sediul firmei sa ramana la aceeasi adresa, ci pur si simplu societatea si-a schimbat doar administratorul si obiectul de activitate.
Astept un sfat autorizat si multumesc anticipat pentru bunavointa.
Toate cele bune!
Este legal ca o companie sa ceara in contractul de confidentialitate plata unor sume fabuloase in cazul nerespectarii conditiilor de confidentialitate impuse de contractul respectiv?
Ce obligatii fiscale am in tara ( Romania) daca inchei un contract de munca part-time home based cu o firma din Germania in conditiile in care angajatorul scrie in contract astfel: "salariul va fi de .... net, dupa deducerea tuturor taxelor"? Activitatea o voi desfasura in tara, in Romania.
Răspuns la discuția conventia civila
Ma refeream la o persoana fizica fara identitate juridica ... in calitate de colaborator.
Poate incheia o persoana fizica o conventie civila de prestari servicii fara a fi PFA?
Discuție divort
Tatal meu este co-imprumutat la un credit facut pe numele sotului meu cu care voi intra in procesul de divort peste cateva zile. As vrea sa stiu ce trebuie sa fac pentru a-l scoate pe tatal meu din actele bancare, daca este posibil.
Va multumesc!