avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 662 soluții astăzi
Forum Activitate ANESCU MARIA

Activitate ANESCU MARIA

O societate pune la dispozitia unei persoane fizice un apartament cu titlu gratuit( un contract de comodat). In contractul incheiat se mentionaza ca persoana fizica are dreptul sa- l inchirieze altor persoane fizice sau societate.
Intreb daca este corect acest lucru si ce obligatii fiscare genereaza pentru fiecare din parti.
O societate care are incheiate contracte pentru vanzare produse petroliere (benzina , motorina ) cu mai multe primarii, este obligata sa emita factura electronica din SPV incepind cu 1 iulie 2022?
Factura electronica este obligatorie din 11 noiembrie 2021 in relatia societate comerciala - institutii ale statului?
Va multumesc pentru raspuns.
Procedura imi este cunoscuta, problema este cu privire la raporturile de munca in ultimii 2 ani ?!!
A lucrat ca zilier .


Va multumesc pentru raspuns.
Cu respect,
M.Anescu
Se poate incheia cu AJOFM = CONVENTIE pentru subventii -incadrare persoane peste 45 de ani =in situatia in care in ultimi 2 ani persoana respectiva a lucrat ca zilier la societatea care acum l-a angajat cu contract de munca pe periada nedeterminata?
Data de -sfirsit suspendare- este ultima zi in care salariatul nu merge la munca, iar data de- incetare suspendare - este prima zi de munca, de dupa perioada de suspendare. Deci ,daca ultima zi de suspendare este 11,05,.2020, vom trasmite in REVISAL data de incetare suspendare 12,05,2020. Incetare suspendare se opereaza in REVISAL cel putin cu o zi mai inainte( in cazul nostru in data de 11,05,2020)
firmele din domenii alte domenii de activitate decit cele mentionate in ordonanta cu situatia de urgenta pot trimite angajatii in somaj tehnic?
In situatia in care au decis suspendarea activitatii in aceasta perioada va trebui sa declare acest lucru la Registrul Comertului?
re este termenul de a opera in REVISAL decizia de suspendare cim pentru somaj tehnic?
CAS PLATIT DE AVOCATI IN SISTEMUL PROPRIU, ESTE DEDUCTIBIL LA CALCULUL IMPOZITULUI PE VENIT?
O firma inregistrata in scopuri de TVA doreste sa vinda in 2020 catre o alta firma inregistrata in scopuri de TVA o cladire .
Cladirea a fost intrata in patrimoniu(regie proprie) in 2013 cu o valoare de 228222 lei la care s-au facut modernizari in 30,11,2015 in valoare de 182978 lei si in dec.2019 de 242532 lei.

Intrebare

Daca fac notificare pentru vanzare cu TVA - factura de vanzare o fac cu specificatia de taxare inversa?

In aceste conditii mai fac ajustare de TVA?

Care ar fi cea mai buna solutie in cazul acestei vanzari?

Cu respect,
M.Anescu