cu data de 15 mai intentionez sa imi dau demisia dar inainte imi iau concediu de odihna 10 zile.Eu as mai beneficia doar de 4 zile de concediu aferente perioadei lucrate din an,intrebarea este pentru cele 6 zile va trebui sa returnez banii doar daca iau prima de concediu sau trebuie sa returnez bani din salariu aferenti celor 6 zile pt care nu am acoperire?
In calitate de persoana fizica vreau sa vand un mijloc fix unei societati.Problema este ca nu exista un act de proprietate asupra bunului, el a fost cumparat de la o alta persoana si bunul cred ca a fost scos din proprietatea unei firme in urma casarii(desi el este foarte functional). Cum pot sa dovedesc ca bunul este al meu, sa il pot vinde?
este un contract simplu de inchiriere care prevede o chirie lunara de x lei timp de 1 an pentru bunul inchiriat iar singura clauza speciala este trecerea in proprietatea lor dupa plata ultimei chirii..
o intrebare va rog:
am pe firma un contract de inchiriere echipamente de constructii pe 1 an cu clauza de trecere in proprietatea lor dupa plata ultimei facturi.Lunar facturez chiria iar dupa un an,dupa ultima plata bunul trece in proprietatea lor. Cum evidentiez la sfarsitul contractului trecerea in proprietate dpdv contabil?ei nu mai platesc nimic in plus..valoarea bunului este egala cu valoarea chiriilor platite timp de 1 an
multumesc
va rog daca are cineva un model de contract de munca pentru angajare muncitori montatori schela,banuiesc ca sunt niste prevederi mai speciale avand in vedere riscurile jobului...
buna ziua,
Un sfat va rog,am un srl care inchiriaza echipamente de constructii(cifra afaceri 20.000eur/luna) si vreau sa-mi fac un offshore pt a factura lunar(o singura factura) servicii de consultanta/proiectare(sau altceva) pentru a transfera profitul acolo.
-Sunt in principiu diferente mari de costuri intre Delaware si Cipru, care ar fi varianta convenabila pt afacerea mea?
-pot factura(din offshore) si servicii de inchiriere utilaje catre srl-ul din Romania pentru a le inchiria mai departe?mentionez ca utilajele respective nu ar fi in proprietatea offshore, le-as inchiriez de la o persoana fizica..
Multumesc, stiu aceste lucruri, eu caut solutii pentru a ma proteja de clientii rau platnici, exemplu am un client caruia i-am facturat pana acum 80.000 eur,neachitati evident pana in prezent dar pt care eu am platit fiscului TVA si impozit aferent,inca unul ca asta si dau faliment.
Normal ca m-am hotarat sa le fac la toti profome si facturi finale la plata,intrebarea mea este: daca eu lunar ii dau unui client cate o proforma si nu plateste nimic, in instanta ele sunt acceptate?
P.S. firma e in faliment evident...avocatul mi-a spus ca pot sa-mi iau adio de la banii astia
daca as fi girat cu o proprietate personala inteleg sa ma execute dar atunci pentru ce se mai solicita garantii in conditiile in care chiar daca nu girezi cu un bun anume ei au dreptul sa execute tot ce este pe numele tau??
m-am gandit deja la asta dar am inteles ca se face o analiza a datoriilor si daca acestea sunt anterioare vanzarii raspunderea este tot a fostului adm.
in situatia in care un client nu plateste pe motiv ca nu achita proforme??, in instanta sunt acceptate aceste facturi proforme? din cate stiu contractul-cf.noilor reglementari- este suficient pentru a face o plata dar cand e vorba de probe in instanta lucrurile nu stau chiar asa..avocatul vrea facturile cu semnaturi de primire..