Eu ca persoana juridica dupa instiintarile Soc de televiziune am primit o instiintare de la o firma de recuperare creante din Bucuresti, Calea Rahovei priviind obligatii de plata pentru perioada 2006-2008 pt taxa TV evident cu majorari (taxa 585.00 lei majorari 287.11 lei). Doresc sa stiu ce pasi se mai pot intreprinde sa evit sau macar sa amin plata . Stiu ca teoretic taxa s-a anulat prin hot. judecatoreasca dar practic sint urmarit pt aceste sume. Dupa cit se prescriu aceste obligatii ?
Revin cu legalitatea taxei radio TV
Cum pot scapa ca SRL de plata taxei, Avocatnet a afirmat ca taxa este ilegala, pe facturile mele de energie apar taxele in continoare , mai mult am primit instiintare pentru plata penalitatilor pe perioada de la aparitia legii pina in 2009 altfel se va trece actionarea in judecata pt recuperarea taxelor. Ce inseamna asta ? Citi pasi mai exista pina apare cineva la usa mea si imi ia calculatorul pt a recupera o parte din taxele neplatite. Eu ce pot sa fac, inca NIMENI nu a putut sa-mi dea un sfat viabil, cine este in capabil sa-mi descrie pasii de urmat pentru a scapa de aceasta taxa. Din moment ce pe factura mea apar taxele inseamna ca sint legale cel putin nimeni nu a afirmat ca legile referitoare la aceste taxe s-au abrogat sau modificat. Daca Avocatnet considera ca prin afirmatia pe forum ca legea este ilegala aceasta NU insemna ca si juridic este asa. Adica singura modalitate este sa dau in judecata statul sau societatile care incaseaza aceste taxe, atunci raspundeti clar DA ESTE SINGURA MODALITATE. Astept un raspuns , pe care probabil nici acuma nu o sa-l primesc.
Multumesc celor care au avut rabdarea sa citeasca aceasta discutie.
Sa auzim numai de bine !
Desi in forumul avocatnet se spune ca taxa radio-tv este anulata pentru firme, eu primesc in continuaore facturile pt energie electrica cu taxa radio-tv, inclusiv anexe cu restante la aceasta taxa. Ce sa cred ?X-(
A-si dori sfatul Dvs referitor la urmatoarea problema : Detin un SRL cu un punct de lucru in Cluj-Napoca, o ghereta comerciala amplasata cu toate actele in regula (certificate de urbanism, aut. de constructie, am contract de inchiriere si abonament pe care il reinnoiesc trimestrial, semestrial sau anual conform cerintelor cu primaria Cluj) de mai mult de zece ani. Anul acesta prin Hotarare a Consiliul Local Cluj-Napoca cu nr.120/30.03.2010 s-a decis ca locurile care vor fi stabilite de administratia patrimoniului sa fie scoase la licitatie, (prin licitatie cu strigare) modul de desfasurare al licitatiei urmind a fi stabilita printr-o alta hotarire de consiliu, detinatorul actual nebeneficiind de nici un avantaj. Nu doresc sa comentez moralitatea acestei decizii, doresc in schimb sa stiu legalitatea acestei hotariri si ce posibilitati de atac am in vederea inlaturarii acestei situatii. Eu practic pe o bucata de trotuar in decursul a peste 10 ani de munca am creat un vad comercial care in urma acestei decizii poate fi preluat de catre oricine, practic se liciteaza munca mea de peste 10 ani. *** Hotararea 120/2010 poate fi consultat in intregime pe site-ul primariei la adresa :www.primariaclujnapoca.ro la consiliul local/hotarari de consiliu local. La ce foruri pot sa ma adresez cu aceasta problema .
Astept cu interes raspunsurile Dvs. Cu stima .
#-o
:">Parerea mea : veniturile mele personale sint doar dividendele (care cu siguranta nu depasesc ajutorul de somaj), ca veniturile firmei sint mai mari este cu totul altceva .
Veniturile firmei sint mari insa cistigul firmei este infim, firma de comert cu adaosuri ff mici. Eu consider ca veniturile mele personale conteaza si nu veniturile firmei.
ultima zi de lucru 12.03.2010 desfacere contract cf CM art.65. Am gasit un job si patronul vrea sa ma angajeze la o casa de amanet fara sa depun dosar pentru somaj. Conditii:perioada de proba 3 luni. Dupa cite stiu eu perioada de proba este maxim 1 luna, in plus eu pierd cei 30% din ajutorul de somaj daca ma angajez inaintea expirarii somajului. Daca in aceasta perioada de 3 luni el imi spuna ca nu sunt capabil, cum trebuie sau cum nu trebuie sa-mi desfaca contactul de munca (aliniat, articol) ca eu sa pot beneficia de ajutor de somaj ?
Astept raspunsuri urgente, TIMPUL MA PRESEAZA.
Care este sfatul vostru ?
Sunt unic asociat la o firma cu activitate (A), avind un angajat, totodata sunt angajat al altei firme (B). In caz ca sunt disponibilizat de la firma (B) unde am contribuit tot timpul cit a functionat firma (A) al carei patron sunt am sau nu dreptul la somaj ?
Daca nu de ce am platit somajul ca angajat al firmei (B) , si daca exista o modalitate de-a obtine ajutor de somaj sau cel putin recuperarea contributiilor, actualizate la nivelul inflatiei
COMPLETARE
La AJOFM Cluj mi se spune ca nu am dreptul la somaj.
Precizari : firma A al carui asociat unic sint are activitate si are si venit, (venitul = cifra de afaceri al firmei) este mai mic decit cheltuielile, adica firma este in pierdere. Cum se interpreteaza prevederile pentru obtinerea somajului ?
Firma A are venituri dar asociatul unic nu are venituri. Eu cred ca persoana mea nu trebuie sa aiba venituri sau veniturile sa fie sub 500 ron/luna ca eu sa beneficiez de somaj. Ce legatura au veniturile firmei (incasarile firmei) care este peste 500 ron, cu venitul asociatului unic care este nul.
Astept raspuns in cel mai scurt timp, ceasul ticaie, si daca nu am dreptul la somaj ce solutii de contestare am. Multumesc !