avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 469 soluții astăzi
Forum Activitate Dianet_s

Activitate Dianet_s

Ordonanta s-a publicat in 9 februarie in M.Oficial, dar cf. art 17 din Ordonanta in 15 zile de la publicarea acesteia trebuie sa apara si normele de aplicare.
In ceea ce priveste modalitatea in care se va aplica, aceasta va fi on line, cum dealtfel se aplica pentru majoritatea finantarilor nerambursabile (granturi, sectoriale, minimis).
Cu privire la acest program gasiti mai multe detalii pe siteul d-nei Andreea Vass.
[ link extern ]
In ceea ce priveste partea cu scrisul proiectului, sunt multe persoane care pot scrie un proiect dar nu stiu daca e ok sa le dam datele de contact pe site.
1. Listele cu etnici germani care au renunat la cetatenie inainte de 1989, nu le veti putea gasi.
Listele cu cei care au renuntat dupa 1990, a fost o perioada cand se publicau in Monitorul Oficial.
2. Germania nu a permis dubla cetatenie, pentru a deveni cetatean german trebuia sa renunti voluntar, la vechea cetatenie, si apoi depuneai juramantul fata de noua tara.
3. Numai in Germania veti putea afla aceste date. Dar numai daca faceti dovada ca calitatii de mostenitor legal si numai in conditiile legislatiei landului respectiv.
Nu puteti sa il obligati sa il viziteze puteti doar sa il obligati sa "contribuie" la cresterea si educarea acestuia.
De asemenea nu are nici o importanta daca si-a dorit copilul sau nu, importanta sunteti dumnevoastra in viata copilului si actiunile dumneavoastra.
Si eu sunt mama singura , iar copilul meu are varsta relativ apropiata de cea a fiului dumneavoastra si pot sa va spun ca "dezvoltarea psihica armonioasa" a copilului sta in mainile dumneavoastra, in modul cum va exprimati fata de acesta, cum va proiectati propriile sentimente fata de el.
Incercati sa comunicati cu fostul sot sa il sensibilizati la aceasta nevoie a copilului. De asemenea, daca fiul dumneavoastra simte nevoia unui "barbat" langa el incercati sa va refaceti viata alaturi de altcineva, incercati sa implicati un "bunic" in viata lui.
Avand in vedere varsta lui in mainile dumneavoastra sta "prelucrarea" vietii copilului dumneavoastra.
Ce preferati sa ii spuneti ca are un tata acolo undeva, care il iubeste, dar nu poate fi cu voi sau unul care sa vina sa il vada, dar sa strige la el, sa ii adreseze tot felul de cuvinte urate, eventual sa il si loveasca, sa il traumatizeze psihic.
Nevoia reala a tatalui este a copilului sau a dumneavoastra, iar dumneavoastra o proiectati prin diverse metode asupra lui?
Da, stiu ca e greu sa fi mama singura, dar ganditi pozitiv si astfel va veti putea ajuta si copilul sa treaca mai usor peste piedicile pe care le va intalni in societate fiind copil care provine dintr-o familie monoparentala.
Nu cereti unui om ceva ce nu este capabil sa genereze. Nu puteti obliga pe nimeni sa iubeasca botul de om provenit din el, aceasta iubire este neconditionata.
Răspuns la discuția cum pot lua copilul pe numele meu
Trebuie sa introduceti o actiune de reincredintare a minorului.
Aceasta actiune va trebui bine motivata pentru a vi se incredinta minora.
Care vor fi motivele dumneavoastra? Nu se intereseaza de minora ? Nu plateste pensia de intretinere? E violent cu ea ?
Se va face o noua ancheta sociala care avand in vedere situatia dumneavoastra (financiara si locativa) nu va fi in favoarea dumneavoastra.
Legislatia romana nu recunoaste concubinajul ca forma de convietuire, neexistand semnul egal intre casatorie si concubinaj.
In ceea ce priveste "numele copilului" acesta poate fi schimbat doar prin adoptie sau pe cale administrativa, dar atat timp cat este in viata tatal copilului iar acesta este minor veti avea nevoie de acordul acestuia.
Daca doriti incredintarea minorei va trebui sa faceti dovada ca obtineti veniturile necesare cresterii, intretinerii si educarii minorei, va trebui sa aveti loc de munca stabil (cel putin 5-6 luni inainte de introducerea actiunii), sa faceti dovada ca aveti domiciliu stabil undeva si ca ii puteti oferi un "camin" copilului DUMNEAVOASTRA nu concubinul, altfel nu vad cum veti reusi.
Daca doriti un raspuns competent, precum spunea dl avocat de mai sus, detaliati. Nu se intelege cine unde locuieste. Fostul sot locuieste in alta tara sau dumneavoastra? Este cetatean roman sau nu ? Tara este un UE ? Ce inseamna "acasa" pentru dumneavoastra? ( "de cate ori merg acasa ii fac plangere ,dar pt ca isi permite imi plateste tot din urma si scaba basma curata de fiecare data")

Răspuns la discuția 24 Ianuarie
Anul acesta românii nu vor avea liber pe data de 24 ianuarie, cele doua proiecte de lege privind declararea acestei zile drept zi de sarbatoare nationala initiate nu au fost aprobate inca urmand a fi discutate din nou undeva prin februarie - martie.

De asemenea vicepresedintele Comisiei de munca din Camera Deputatilor a spus intr-un interviu "anul acesta ziua de 24 ianuarie nu va fi libera”.
Va multumesc foarte mult pentru raspunsurile date.
Si .... a fost acceptata de judecator tranzactia.
Răspuns la discuția partaj de comun acord
Varianta cea mai putin costisitoare si legala este tranzactia.
Luati legatura cu un avocat pentru a va putea explica in ce consta si cum se intocmeste.
Tot el va poate consilia avand in vedere faptul ca fiecare caz are particularitatile lui si va fi nevoie de mai multe date iar acestea nu se cade a fi expuse pe un forum.
Sunt intamplari personale din viata omului, care il afecteaza, si imi permit sa spun ca ar trebui ca divorturile si partajele sa se judece in camera de consiliu nu "in sedinta publica".
Mult succes !
Buna ziua,
Eu si sotul meu vom divorta. Pentru discretie (desi nu-i asa) am ales culpa comuna, fara motivare, iar pentru partaj tranzactia.
Avand in vedere faptul ca este vorba si despre un copil sotul meu a fost de acord ca locuinta comuna sa imi revina mie, dar in trannzactie am introdus un pact de preferinta (a fost o conditie) ca in cazul in care voi decide vanzarea lui sa il vand lui la pretul de achizitie (pret mult sub pretul pietei).
Acest pact de preferinta se poate prescrie?
In cazul in care voi decide sa il vand poate introduce actiune in revedicare? poate anula vanzarea si / sau solicita daune ?
Banuiesc faptul ca teoria probabil va spune nu , dar practica ?
Va multumesc.