avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 685 soluții astăzi
Forum Activitate kisisisi

Activitate kisisisi

Multumesc pentru raspuns...notarul meu cere tot felul de hartii de la proprietari. As mai dori sa va intreb, in ce caz se considera un contract de vanzare-cumparare nul? (notarul mi-a zis, ca de ex. daca firma intra in faliment in cel mult 120 de zile dupa semnarea contractului, se declara contractul nul, parca nici n-ar fi existat; este adevarat, sau exista vreo lege privitoare la problema asta?). Multumesc anticipat!
Buna ziua,

as dori sa va intreb urmatoarea: la incheierea unui contract de vanzare-cumparare, in care vanzatorii (2 pers. juridice) vand un apartament unei pers. fizice, ce acte trebuie sa prezinta la notar? Trebuie cumva justificat ca vanzatorii -firmele lor- nu au datorii la consiliul local sau la finante? In ceea ce priveste apartamentul trebuie un atestat?
Multumesc mult, si va rog sa-mi raspundeti daca pot sa semnam cvc daca firmele au datorii la stat...
Buna ziua,

in legatura cu "dovada donatiei"...se pare ca de la fond nu dovada a donatiei au cerut, ci dovada destinatiei unui teren intravilan. Acest teren intravilan este de fapt parcare, si dreptul de proprietate revine celui care cumpara apartamentul.
Aici oare ce dovada vor? Trebuie cerut de undeva, sau e de ajuns un document scris de proprietarul apartamentului, precizand ca de fapt acest teren este o zona verde/parcare?
Ajutati va rog frumos, ca nimeni nu stie numic...nici de la banca, nici de la fond, nici notarul meu:(
Răspuns la discuția act aditional la antecontract
Deci problema este ca terenul intravilan apare in antecontract, si asta nu le place celor de la fond (prima casa da credit numai pentru locuinte, si la mine din antecontract reiese ca eu de fapt cumpar apartamentul si inca un teren). Le trebuie dovada donatiei acestui teren - ca sa fie sigure ca numai apartamentul cumpar, pt apartament se da creditul. Asta cum se poate redacta? Ca si act aditional? Si ce sa precizam in actul aditional? Ca terenul care apare in antecvc este donatie din parte vanzatorilor dupa semnarea cvc?
Răspuns la discuția act aditional la antecontract
Nu se poate fara alt antecontract? Ceva act aditional, prin care modificam antecontractul curent? Si oare cum sa procedam la redactare? Ca platesc altfel pt. terenul respectiv, sau este bonus/donatie...?
Buna ziua,

as dori sa va intreb ceva: cei de la fond au cerut completari la dosar, din care unul era: dovada donatiei unui teren intravilan.
Cand am semnat antecontractul nu eram destul de atent la asta, ca apara si terenul intravilan (pe care de fapt este o parcare, dar in cf apare ca si teren intravilan). Pe asta nu pot sa-mi cumpar cu prima casa. Au cerut o dovada a donatiei acesteia.
Notarul nu prea intelege situatia, si as avea urmatoarea intrebare: la antecontractul respectiv, se poate adauga un act aditional/act de donatie, pe care sa mentionam ca dupa semnarea contractului de v-c, primesc ca si "bonus" sau "donatie" terenul intravilan din cf, in pretul scris pe antecontract nu este inclus terenul?
Sau daca nu, cum se poate proceda?
Va rog frumos sa veniti cu idei cum putem proceda.
Multumesc.
Buna ziua,

am urmatoarele nelamurir:
- pentru cumpararea unui apartament in valoare de 60.000 euro, care sunt taxele care trebuie platite la notar pentru incheierea contractului de vanzare-cumparare + inscrierea ipotecii + intabularea pe numele noului proprietar?
- daca apartamentul a fost construit in 2007, si vandut acum, atunci tva este de 19 sau de 5% - vanzatorii fiind persoane juridice? (aici puteti sa-mi explicati la care locuinte se aplica tva de 5%?)

Multumesc!
Buna ziua,

puteti sa ma ajutat in legatura cu contract pentru prima casa: cumpar un apartament de 3 camere in Cluj la pretul de 60 000 euro, de la 2 proprietari (persoane juridice, 2 firme). Eu sunt persoana fizica. La incheierea contractului, eu platesc taxele notariale, si ce fel de costuri mai sunt. Pe mine nu ma intereseaza numai partea mea, ci si suma pe care trebuie sa plateasca vanzatorii (de ex. platesc ei impozit sau tva? daca da, tva de 19 sau de 5%?) Multumesc anticipat. Iar in legatura cu antecontract, trebuie un termen. De exemplu, numarul de zile pe care scriem ar trebui zile lucratoare sau nu?
Multumesc anticipat.