avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 597 soluții astăzi
Forum Activitate Grigorescu Nelutu

Activitate Grigorescu Nelutu

Sa vina și zilele lucrătoare, deocamdată aceste lucruri se petrec în zilele de sărbătoare a Crăciunului. Pe de altă parte nici nu sunt sigur că ITM ul poate interveni într-un conflict a unui salariat cu o instituție de apărare și ordine publica cum sunt MAI, MJ, ANP, etc

Cornel Vasile a scris:

De ce nu sesizati, mai intai, ITM-ul?

Bună ziua , vreau să mă ajutați într-o problema și anume. Am avut la începutul lunii decembrie 3 zile de concediu de odihnă (cerere aprobată), concediu efectuat. Acum la final conducerea mi-a anulat zilele de concediu , mi-a modificat și pontajul in sensul că am fost repontat neplanificat in servici ( lucrez le ture și fac multe ore suplimentare ). Au făcut asta să aibă posibilitatea la final de luna să mă cheme la munca , daca nu o făceau eu la final trebuia să fac ore suplimentare ( eu nu am acceptat să fac ore suplimentare pentru că nu mi se plătesc ). Am o bază legală sa merg in instanta? Daca da care ?
Multumesc mult pentru raspuns;
O zi buna
Nelutu
Buna,

Am si eu o rugaminte legat de modul de completare al registrului de casa si anume;
In data de 20.04.2012 am rezervat la ORC numele societatii;
Apoi la date ulterior diferite am avut cheltuielile cu infiintarea societatii, infiintarea punctului de lucru, stampila, registre tipizate, aprovizionare marfa, facturi pt achizitionare rafturi, autorizatie functionare, plata chirie, aprovizionare marfa, casa marcat, sistem alarma, etc;
In data de 21.05.2012 am inceput efectiv activitatea;

Eu am inceput sa-l completez din data de 20.04.2012 cand am prima chitanta, am inceput prin a face o dispozitie de incasare din partea asociatului unic pentru a acoperii cheltuieielile enumerate mai sus ( pe langa dispozitia de incasare am facut si un contract de imprumut intre societate si Administrator / Asociat uni - e aceesi persoana si e singura );

Mai departe trebuie sa completez in registru zilnic pana la deschiderea punctului de lucru chiar daca nu am avut activitate (incasari sau plati)? trebuie sa completezi si duminica daca nu am activitate? ( incasari si plati )?

Iar legat de raporul de gestiune zilnic trebuie sa-l completez incepand cu prima receptie de marfa?

La un exemplar din registrul de casa care ajunge la contabila ce trebuie sa atasez? dar pe o pagina (fila) din registrul de casa pot trece mai multe zile? e ok? trebuie sa completez o pagina obligatoriu pentru fiecare zi? chiar daca nu am avut activitate sau daca am avut a fost putina (doar vanzarile pt o zi - se trece monetarul sau raportul Z);

Multumesc mult
Nelutu

La cele spuse in acest topic imi puteti spune va rog si care este baza legala ( ce articol si ce lege ) de care un administrator/asociat unic este acoperit in cazul unui control de la ITM ? multumesc
De la ORC se face autorizarea punctului de lucru (se depun ceva acte printre care si o hotararea a administratorului care doreste sa deschida punctul de lucru respectiv - aceasta hotarare + anexa trebuie facuta cu contor de cuvine - se face in word); dupa ce ORC elibereaza certificatul constatator pt punctul de lucru se obtine de la primarie autorizatia de functionare si orarul de functionare.
Nu trebuie neaparat sa mergi cu acte; concilierea trebuie facuta inainte ca service-ul sa actioneze asiguratorul si pe d-voastra in instanta; este un pas care trebuie facut inainte de a da pe cineva in judecata, sa se faca dovada ca au incercat amiabil sa stinga conflictul (sper ca nu ma insel ). Parerea mea este sa ii reclamati la CSA, nu mai asteptati. Pr orice eventualitate luati un avocat bun in speta asta sa va reprezinte, cred ca e mai bine. Bafta!!!
Buna,

Ma intereseaza pentru a deschide un magazin cu haine si incaltaminte second hand dar si noi; ce imi recomandati? SRL vreau din start... sa-l fac neplatitor de TVA? sa aleg varianta cu impozit pe profit de 16% sau impozit pe venit de 3% ? (am inteles ca astea sunt cele mai ok pt o microintreprindere); am in proprietate apartamentul unde as vrea sa fac sediu social, punctul de lucru o sa fie intr-un spatiu inchiriat dar, as vrea sa pot sa vand si in puncte mobile (gen piete, targuri, etc). Legat de cele spuse mai sus va rog sa imi dati cateva info cu ce ar trebui sa fac, de ce acte am nevoie penru a indeplini conditiile de mai sus si ce trebuie facut incepand de la zero (acte ORC), am vb deja cu un avocat si ma ajuta cu infiintarea societatii; cel mai mult ma intereseaza daca pot sa vand atat haine noi cat si second, daca pot sa vand atat la punctul de lucru fix dar si la cel mobil. Cu actele pentru infiintare cred ca ma descurc daca merg la registru comertului (o sa am toate info de acolo). Daca eu cu sotia suntem asociati si unul dintre noi va fi si administrator mai trebuie sa ne facem si carte de munca sa putem vinde? Multumesc mult
Inca ceva, cand am facut intampinarea am depus la dosar si constatul amiabil prin care se vede ca nu sunt vinovat, am depus si confirmarea prin care asiguratorul a fost de acord sa ma trimita la service-ul respectiv sa repar masina. Restul erau depuse la dosar de service.
In mod normal nu trebuia sa pierdeti, parerea mea este ca avocatul nu si-a facut treaba calumea. Eu inainte de primul termen de judecata am reclamat scris asiguratorul la CSA ( comisia de supraveghere al asigurarilor ), am primit de la acestia un raspuns scris ca au fost in control, i-au amendat si obligat sa faca plata facturii. Dupa ce plata a fost facuta mi-au comunicat ca asiguratorul a platit la service. De aici a fost simplu in instanta, m-am reprezentat singur ( de fapt nu au mai venit nici avocatul service-ului nici avocatul asiguratorului). Luna asta mai am inca un termen de judecata, judecatoarea mi-a spus doar sa vin cu dovada de la service ca plata s-a facut ( nu era suficienta informatia de la CSA ). Service-ul nici macar nu a timbrat actiunea, asta e si motivul principal pentru care nu am terminat judecata la primul termen. In mod normal aveti dreptul sa faceti recurs ( in timpul legal de la pronuntarea / instiintarea instantei ). Este strigator la cer daca ati pierdut acest proces... din pacate instantele nu isi fac intotdeauna treaba, avocatii la fel ( doar iau banii degeaba ).