avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 860 soluții astăzi
Forum Activitate sorina.scurtu

Activitate sorina.scurtu

In contract nu se prevede nimic cu privire la remuneratiile datorate de autorilor, insa nici nu se mentioneaza cine are dreptul de autor cu privire la opera audiovizuala.

Ideea este ca societatea care a filmat evenimentul a postat ulterior un fragment din inregistrare pe youtube ca si cum ar fi o productie a sa, fara acordul organizatorului.

Adica s-a comportat ca un producator prezumat.

Intentia noastra a fost sa dam contractului caracterul de contract de prestari servicii si nu de contract de productie.
Si intrebarea este cum putem sa si dovedim acest lucru, astfel incat sa nu mai apara astfel de filmulete si cu atat mai putin sub numele societatii care a filmat evenimentul.

De asemenea, cum putem arata ca inregistrarea este o opera audiovizuala insa a noastra si nu a persoanei care a filmat evenimentul?

In schimbul filmarii evenimentului noi ne-am obligat sa promovam imaginea societatii care a filmat evenimentul si am si facut acest lucru.

Multumesc anticipat

Buna ziua,

Inregistrarea audiovideo a unui eveniment/spectacol - creatii muzicale ( diferite genuri ) poate fi considerata o opera audiovizuala in sensul legii drepturilor de autor ?

Multumesc
Buna ziua,

Stie cineva sa-mi spuna daca un contract de parteneriat incheiat cu o societatea care se ocupa de inregistrari audiovizuale poate fi interpretat ca fiind un contract de productie si confera dreptul acestei societati de a utiliza opera audiovizuala realizata.

Precizez ca in contract se mentioneaza ca societatea respectiva va suporta cheltuielile de productie legate de inregistrarile video si audio a unui eveniment cultural.

De asemenea, nu se face mentiune cui ii revin drepturile de autor asupra productie.

Fata de lipsa acestor mentiuni, se poate interpreta ca sunt incidente in contract prevederile de la art. 70 alin 1 din Legea 8/1996 in sensul ca in lipsa unor clauze contrare se prezuma ca titularii drepturilor de autor au cedat drepturile exclusive de utilizare a operei audiovizuale in ansamblul ei??

Multumesc
Puteti sa-mi spuneti daca pot solicita instantei sa oblige creditorul la plata unei cautiuni in situatia in care acesta se afla in insolveta?

Mai exact, cererea de deschidere a procedurii de insolventa a fost formulata de creditor prin Administratorul Judiciar.

Multumesc.
Si poate sa dispuna instanta deschiderea procedurii de insolventa doar ca am formulat tardiv contestatia fara sa verifice documentele anexate care probeaza ca nici pe departe nu suntem in insolventa, ci doar refuzam la plata suma solicitata de creditor????
Puteti sa-mi spuneti, va rog daca in situatia formularii unei contestatii la cererea de deschidere a procedurii insolventei ulterior termenului de 10 zile prevazut in Legea 85/2006, instanta poate sa o respinga ca tardiv introdusa si sa dispuna deschiderea procedurii de insolventa fara sa ia act de cele mentionate in contestatie si de inscrisurile anexate?

Precizez ca nu am facut contestatie pentru a cere reorganizarea judiciara si nici nu vrem asta, intrucat societatea nu se afla in insolventa si am anexat contestatiei ( depuse la dosar ulterior termenului prevazut la art 33 ) documente justificative in acest sens.

Termenul de 10 zile prevazut in articolul 33 din Legea 85/2006 este un termen de decadere din dreptul de a mai contesta starea de insolventa care face sa opereze prezumtia de insolventa vadita ?

Multumesc!

Va multumesc!
Poate cineva sa-mi spuna care este termenul de prescriptie a dreptului Transportatorului de a solicita Clientului (partile unui contract de transport feroviar de marfa ) sa achita penalitatile de intarziere la plata facturilor? se aplica dreptul comun (3 ani) sau prevederile Regulamentului privind transporturile pe caile ferate din Romania???
Poate cineva sa-mi spuna cineva daca scrisoarea de trasura poate fi asimilata unui contract de transport ? daca da, in ce conditii si care sunt prevederile legale in acest sens?

Multumesc.
Speta: o persoana juridica formuleaza o cerere scrisa catre sucursala Bancii al carei client este, prin care solicita sa i se comunice copii de pe toate documentele emise de societate si/sau destinate societatii in legatura directa/indirecta cu orice operatiuni bancare efectuate prin intermediul sucursalei (in special actele care insotesc documentele bancare cotidiene...cereri, adrese, mentiuni etc.). Banca nu raspunde solicitarii clientului..

Poate sa-mi indice cineva care este legislatia care prevede obligatia Bancii de a furniza Clientului informatiile privind operatiunile bancare efectuate de acesta, respectiv actele care insotesc documentele bancare cotidiene??

Va multumesc!