avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Activitate Eve Genoveva

Activitate Eve Genoveva

Buna ziua.

Inca odata am nevoie de ajutorul dv, si cine stie de cate ori in aceasta viata, dar stiu ca ma pot baza si ca ma puteti ajuta asa cum a-ti facuto si ulterior si ptr asta va multumesc. Pe 27 mai copilasul meu a implinit 2 anisori, si ar fi trebuit sa ma intorc la munca, numai ca firma la care lucram are o alta denumire acum si este insolvabila. Probabil ca sunt obligati sa ma primeasca, numai ca am cazut de comun acord cu D-na .....sa ma bage in somaj, deoarece, chiar daca prin asbsurd ar putea sa ma primeasca cu tot ca nu cred, nu as dori sa fac parte din colectivul care a mai ramas, si nu din cauza colectivului ci a sefilor care nu au fost oamenii...in sfarsit, asta are o prea putina importanta...a ramas sa semnez o cerere de incetare a celor doi ani si revenire la servici urmand pe urma sa mi se faca restructurare de post si pe urma sa ma bage in somaj. Mi sa trimis un model de cerere, dar a altei persoane, fara sa am datele mele complete, nr de contract etc....dar nu asta e problema ci imi este teama sa nu patesc ce au patiti si fostii mei colegii, care i-au pus sa semneze renuntare la post etc si sa ramana pe din-afara....nu imi permit sa nu am macar ptr inceput un somaj deoarece am nevoie de acoperire medicala tinand cont ca intre timp m-am imbolnavit si am dosarul depus ptr tratament la casa de sanatate....sper ca m-ati inteles si ca nu v-am ametit prea tare. Ce mi-as dori, un ajutor, un model de cerere care sa fie clara incetarea celor doi ani si reancepera serviciului sau cum sa scriu corect si clar in asa fel incat sa nu fiu nevoita si sa nu trec prin clipe mai grele decat sunt. Va multumesc din suflet si astept raspunsul dv. Va doresc din suflet numai bine si mai ales Sanatate. Cu respect.
Discuție Prenatal
Buna dimineata, va rog frumos daca ma puteti ajuta cu un raspuns. De la 1 aprilie sunt in prenatal. Stiu ca se calculeaza 85% din brut si ca ar fi neimpozabil. Brutul la mine este 2086 de ron. Dupa socoteala mea ar fi trebuit sa iau 1700, dar cei de la servici mi-au dat mai putin cu 300 si ceva de ron. Va rog, ajutati-ma ca sa le pot cere dreptul meu in cazul in care am eu dreptate, nu este vb de 10 ron, ci de o suma destul de mare. Astept un raspuns. Va multumesc din suflet. O zi buna.
Discuție PRIMA DE PASTE
Hristos a Inviat! Buna ziua. Am revenit si eu cu o intrebare. Este normal daca eu ca angajat fiind in prenatal sa nu mi se dea prima de paste la fel ca toti ceilalti angajati?! Sunt insarcinata in 32 de sapt, luna martie am stat in concediu medical, si de la 1 aprilie am intrat in prenatal, pe data de 2 aprilie la servici sau dat bonuri cadou, cu val de 1 mil, nu este o suma enorma, sau nu vreau sa fac caz ptr niste bonuri, dar vreau sa stiu daca este normal ca eu sa nu primesc acele bonuri. Am sunat la servici, si l-am intrebat pe seful meu si mi-a spus ca prima se da la cine se vrea. Am o amica in situatia mea, era tot in prenatal acasa, si i sa dat prima la fel ca si colegii ei. Va rog sa imi raspundeti si mie. Sunt tare curioasa daca au dreptul sa faca diferente?! Oricum in firma asta nimic nu este normal, dar vreau sa stiu, sa fiu informata, sa nu ii las sa calce in picioare cum vor ei pe toata lumea. Va multumesc frumos. O zi buna. Cu respect.
Răspuns la discuția Program redus gravida
Multumesc frumos pentru raspuns octavia59. Eu i-am anuntat pe angajatori. Le-am trimis intai pe mail scanat, si cu nr de inregistrare instiintare, dovada de la dr si ecografia. Cand am venit la servici, de la resurse mi-a cerut si in original mai mult decat le-am dat si am mai adus o foaie de la dr ginecolog in care spunea in cate sapt sunt, ca fatul este viu etc.
Legal sunt pe al post angajata, ilegal, stau intr-un birou improvizat de mine, m-am asezat intr-un birou cu alti colegi ca doar nu puteam sa stau in sala de la receptie, si am explicat mai sus ce conditii, dar nu asta este asa rau cat vad ca in continuare ei cauta motive sa imi faca rau. Prima data au incercat printr-o decizie de micsorare a salariului si schimbare post, pe care nu am semnato stiind tot de la colegii dv de pe avocatnet.ro ca nu este legal. Si de atunci sau tot comportat urat...Nu vreau sa sacrific copilul si nici pe mine. Imi doresc acest copil si nu vreau sa pateasca ceva din cauza lor. Azi am tot stat pe telefoane, sa vad unde trebuie sa ajung atunci cand vor binevoi sa imi aduca medicalul inapoi, si am ajuns pana la urma la casa de sanatate unde astept un raspuns la ora 14.00 sa vad unde trebuie sa ma duc sa vizez acest medical. Se vedem...asa mi sa luat rau de tot, dar nu ii pot lasa asa. Multumesc frumos pentru sprijin. Cu respect.
Răspuns la discuția Program redus gravida
Buna dimineata. Ajutati-ma va rog frumos. Pe data de 13 ianuarie, am adus la firma o cerere tip in care scrie (o sa spun in mare): Cererea se adreseaza Dl Director, incepe cu subsemnata, solicit reducere timpului de lucru de la 8 ore la 6 ore (noi lucram 9 ore, 9 ore si jumatate), la care am dreptul datorita faptului ca sunt gravida, conform OUG 96/2003. Art. 13...Anexez la prezenta cerere scrisoarea medicala eliberata de medicul de familie. Si am anexat concediu medical cu cod 10 unde scrie Reducerea cu 1/4 a duratei normale de lucru .... Fara a depasi 25% din baza de calcul. Ma sunat de la Resurse ca mi-l va trimite inapoi sa ma duc sa il vizez. Cum am mai spus a zis ca a fost la Casa de Pensii ptr ca nu stia cum sa calculeze, tinand cont ca in ianuarie pana pe 13 venisem la program de 9 ore, si acum trebuia sa calculeze cu 6 ore, de pe data de 13 ianuarie pana acum nu au mai zis nimic, iar acum ma trimit sa va atasez ce mi-a scris in e-mail : (Te rog frumos sa-l suni pe doctoral tau de familie si sa-l intrebi unde trebuie sa mergi la Comisia pentru expertiza medicala deoarece imi trebuie avizul medicului expert pe concediul medical .) Ma intreb, ce legatura are medicul expert in toata treaba asta, am depasit cumva zilele. Eu am 82 de zile de medical dar nu in legatura cu sarcina, ci cu problemele care le aveam eu pe coloana, dar nu am ajuns la 90 si nici nu am depasit. Va rog, indrumati-ma si pe mine. Imi este groaza la ce drumuri ma pun sa fac. Ma tot incearca criza de rinichi, stau cu nospa dupa mine...trebuie neaparat sa sangerez, sa pateasca ceva bebe, ca ei sa fie multumiti?! Bebe este sanatos, eu am colul inchis, dar asta nu inseamna ca nu ma simt rau...ca nu am dreptul la program redus. Nu stiu ce sa mai zic. Va multumesc ptr ca a-ti ascultat ce am avut de spus, si va rog din suflet sa imi dati un raspuns. Va multumesc inca odata anticipat. Cu respect.
Răspuns la discuția Program redus gravida
Multumesc frumos ptr raspuns. Acest concediu medical este cu cod 10, special pentru program redus. Nu stiu, sunt data peste cap, o sa vad maine cand mi se va da inapoi concediu medical si adresa unde sa ma duc. Si o sa ma duc sa vad ce vor...oricum ma mai gandesc si daca ei il vor plati tinand cont ca eu l-am dat pe data de 13 ianuarie si ei mi-l dau inapoi acum. Va multumesc inca odata pentru raspuns si va tin la curent cum am un raspuns de la ei. O seara buna! Cu respect.
Răspuns la discuția Program redus gravida
Buna ziua, revin inca odata cu problema mea, nu stiu daca se pot atasa documente, dar o sa dau cu copy - paste sa vedeti cum sa pus problema.
Ordin nr. 125 din 14/03/2006 Publicat in Monitorul Oficial, Partea I nr. 254 din 21/03/2006
Art. 15. - Cod indemnizaţie: pentru codul de diagnostic care a determinat eliberarea certificatului de concediu medical se va înscrie codul corespunzător al indemnizaţiei de asigurări sociale de sănătate (1-15), în cifre şi litere, conform specificaţiilor de pe verso-ul certificatului de concediu medical.
Se completează cu cod 08 - Sarcină şi lăuzie - numai pentru concediul de maternitate de 126 de zile calendaristice, nu şi pentru alte afecţiuni apărute până în luna a 7-a de sarcină sau, după caz, luna a 6-a de sarcină, pentru persoanele cu handicap care se codifică corespunzător cauzei incapacităţii temporare de muncă.
Se completează cu cod 15 - Risc maternal - în cazul acordării concediului de risc maternal, conform prevederilor Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 96/2003 privind protecţia maternităţii la locurile de muncă, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 25/2004, cu modificările ulterioare.
În cazul completării codului 07 - Carantină -, medicul curant care eliberează certificatul de concediu medical va înscrie în rubrica "Observaţii" de pe verso-ul formularului numărul certificatului eliberat de organele de specialitate ale direcţiilor de sănătate publică judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti, şi durata perioadei de carantină.
În cazul completării codului 10 - Reducerea cu 1/4 a duratei normale de lucru -, în scopul prevenirii îmbolnăvirilor şi recuperării capacităţii de muncă medicul curant care eliberează certificatul de concediu medical va înscrie în rubrica "Avizul medicului expert" numărul şi data avizului dat de medicul expert al asigurărilor sociale. Totodată, se vor menţiona şi numele, prenumele şi codul de parafă al medicului expert care a avizat. .
V-am pus tot articolul poate ma puteti ajuta, indruma, unde scrie ca sunt obligata sa ma duc pana undeva pe la Cutitul de Argint, cand eu nu sunt in stare sa merg foarte mult fara sa am dureri, sa obosesc. Trebuie sa sangerez, sau sa se intample ceva, Doamne fereste copilului ca sa nu te mai puna pe drumuri. Tipa de la resurse umane, ma tot lua ca ea nu a stiut cum sa calculeze ptr ca aveam cateva zile care le lucrasem norma intreaga, adica 9 ore, 9 ore jumatate, si sa dus la Casa de Pensii la o amica si ia spus ca trebuie vizat, nu stiu ce legatura are vizatul cu calculatia...o sa vad, maine a spus ca o sa imi trimita inapoi medicalul, tinand cont ca eu l-am dat la servici, cred ca mai are putin si face o luna. A stiut sa imi raspunda ca ea la primit saptamana trecuta, ce vina am eu ca nu se dau actele la timp. Se pune problema sa nu il plateasca daca dupa atata timp il dau inapoi....bine, daca ne mai putem gandi la salariul ca nici ala nu sa dat din data de 25 feb tot asteptam. Va multumesc frumos si astept un raspuns, si scuzati ca va tot zapacesc, dar sfaturile dv imi sunt foarte utila. O seara buna!
Răspuns la discuția Program redus gravida
Va multumesc frumos pentru raspuns.
Buna ziua, am o mare rugaminte daca ma puteti ajuta cu un raspuns, dar cu siguranta da, pentru ca m-ati mai ajutat odata si va multumesc foarte mult pentru acest lucru.
Sunt insarcinata in 23 de saptamani, in urma cu aproximativ 3 saptamani, am dus la servici cererea tip in care le aduc la cunostiinta " nr legii in care este specificata reducerea de program" si atasat Concediul Medical cu codul 10 dat de medicul de familie. Acum au venit cu alta idee: sa mi-l dea inapoi, asta undeva sapt viitoare pe marti, si sa ma duc cu el la un medic de medicina muncii ca sa mi-l vizeze. Nu stiu ce legatura are, daca este corect, pers care mi-a spus, a pornit de la ideea ca nu a stiut cum sa il calculeze si ca a fost cu el la casa de pensii si ia spus ca eu trebuie sa ma duc sa il vizez. Tinand cont ca sunt insarcinata in 23 de saptamani, nu pot merge pe jos mult deoarece ma taie mijlocul si ma doare in josul burtii, si unde ma mai doare atunci cand obosesc, nu pot depune efort. Am probleme la coloana: (Scolioza dextroconvexa, Artroze interapofizare L 5 - S 1, Spina bifida oculta). Nu lucrez pe postul pe care eu am fost angajata, stau intr-un birou improvizat tot de mine dupa ce am venit din concediu medical, trec printr-o hala de masini in care se folosesc solutii: vopseluri si alte solutii care miros ingrozitor, dar toate astea din urma sunt neoficiale. Sunt multe de spus...Va rog sa ma ajutati cu un raspuns, este legal ce vor sa faca? sa ma puna pe drumuri pentru vizarea acestui concediu medical? Am o cunostiinta care nu i sa impus acest lucru. Dar astept raspunsul dv. Va multumesc frumos! O seara buna! Cu respect.
Răspuns la discuția Maternitatea si Serviciul
Multumesc frumos ptr raspuns. Cu respect.