Legea 72/2013, contract intre profesionisti !
Sunt transportator de marfa generala pentru diferiti clienti si cred ca nu sunt corecte urmatoarele clauze mentionate pe contractul de transport, iar din acest punct de vedere as dori raspunsuri la aceste intrebari:
1. Plata la 60 zile?
2. Daca nu primesc actele in 5 zile de la din momentul incheierii contractului de transport, nu mai achita factura?
3. Daca nu raspund prin confirmare scrisa si stampilata, ei considera ca accept contractul?
Contract de comodat între persoana fizica și juridică.
Bună ziua, "sunt proprietarul unui camion de 7.5 tone și am încheiat un contract de comodat cu fiul meu ce deține o firma de transport marfa și eu sunt angajat la firma. În urma unei verificări a autorităților îmi cere sa schimb Contractul de comodat în contract de închiriere, ce preț pot menționa pe contract. Mulțumesc "
Vă rog un ajutor cu informații, de când a intrat în vigoare aceasta cerință pentru ca am mai aflat de la alte firme ca s-a cerut acest lucru.
Și ce suma poate fi trecuta pe contract având în vedere ca proprietarul mai plătește și impozit la chiria încasată și care este de 16 % , dacă nu greșesc.
Va mulțumesc.
Bună ziua, pentru o firmă care nu are depuse bilanțul și alte formulare vreo 3-4 ani, nu a avut activitate, am înțeles că trebuie depuse ca firmă să înceapă activitatea, le poate depune administratorul firmei?
Vă mulțumesc.
Condiții numire director general la firmă și autorizare activități multiple.
Bună ziua, am doua întrebări si anume:
- se poate numi director general o persoana care nu are studii superioare, dar are o vechime de 17 ani în această meserie, deține doar școală profesionala?
-se poate autoriza și desfășura mai multe activități comerciale sub o singură denumire de firmă? Ex. Cafenea, centru de socializare, detailing auto și transport marfă, toate acestea desigur cu puncte de lucru diferite și autorizație de rigoare din punct de vedere spațiu și personalul angajat. Vă mulțumesc.
Buna ziua d-na avocat Pascu, va multumesc pentru raspuns, insa cred ca trebuie sa va ofer mei multe detalii pentru un raspuns mai concret....nu sunt din domeniu, dar va relatez cu cuvintele mele...sa pot intelege ce este de facut.
Un prieten are un camion, a incheiat cu o firma de transport un contract de comodat si acum au convenit sa inceteze acest contract, iar prietenul vrea sa incheie cu alta firma tot un astfel de contract.
Intrebarea mea este daca de la firma cu care a avut contract ii trebuie vreun document ca s-a inchis acel contract ?
Va multumesc !
Contract activ pe sediul social, dar vreau sa il mut in alta locatie.
Buna ziua, am sediul social in alta locatie, dar vreau sa il mut in alta locatie, cum se poate efectua aceasta modificare, chiar daca pierd acele luni cat mai este valabil pana la expirarea termenului. Multumesc.
Buna ziua, daca pe un camion este contract de comodat cu o firma de transport marfa, iar contractul se incheie cu acordul partilor, se mai emite vreun document de la firma respectiva ca acel contract s-a incheiat ca sa se poata incheia alt contract de comodat cu alta firma? Multumesc.