avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 936 soluții astăzi
Forum Activitate bernilory

Activitate bernilory

tatal meu doreste,sa-mi faca act [o donatie mai degraba],pt ca nu ma inteleg bine cu mama ,vrea sa ma puna la adapost........,insa mama nu doreste ca acel ap sa intre in posesia mea.poate tatal meu sa mearga la un notar sa sa-mi cedeze mie partea lui de ap,?iar in cazul in care el ar decedea mi-ar reveni jumate mie din apartament in loc de 3/4 si ce act ar trebui facut la notar?dupa moartea tatalui[care este f bolnav]ar mai trebui deschisa succesiunea?eu inca folosesc ap si am facut si imbunatatiri.daca aduc martori si chitante doveditoare,ca am marit valoarea apartamentului,mi-ar reveni si mai mult din ap sau mama trebuie doar sa ma despagubeasca?
deci din cate iminteles de la dvs.daca parintii imi fac donatie cat timp sunt ei in viata,imobilul iese din patrimioniul lor si intra in patriminiul meu,iar in cazul in care unul dintre ei decedeaza,sotul supravietuitor nu mai are ce imparti cu mine,deoarece imibilul nu mai figureaza la ei, deci nu poate contesta donatia!dar in cazul in cazul in care am act de donatie mai trebuie sa deschid succesiunea,dupa desesul unui parinte?
parintii doresc sa-mi faca act pt casa,din cate am inteles preferabil ar fi o donatie[prin contract de vanzare cumparare sotul meu ar deveni si el coproprietar si nu doresc acest lucru]daca parintii in timpul vietii imi fac donatie[fiind si singurul lor copil]in cazul decesului unuia dintre parinti,la dechiderea succesiunii as deveni singura mostenitoare si proprietar?in cazul in care parintele in viata se va razgandi,va putea sa atace actul de donatie?daca va contesta donatia ce drept va avea la casa[avand in vedere ca eu am facut si imbunatatiri in acea casa.]parintele supravietuitor va primi cea mai mare parte si mie imi va reveni 3/8[sau cota asta se calculeaza doar in cazul in care parintii nu-mi fac nici un act si astfel la decesul unui dintre ei as primii 3/8?dar in cazul unei donatii contestate,ce cota parte mi-ar reveni?se vor lua in considerare si imbunatatirile facute de mine,ar fi in folosul meu?
MULTUMESC MULT PT INFORMATIE,DIN CE AM INTELES EU ESTE FAPTUL CA UN CONTRACT DE VANZARE-CUMPARARE CU ABITATIE...,ESTE OARECUM ASEMANATOR CU CONTRACTUL DE VANZ-CUMPR CU UZUFRUCT VIAGER[DECI FOSTII PRORIETARI ISI PASTREAZA DREPTUL UZUFRUCT ,ADICA RAMAN IN CASA PANA LA DECES SI PROPRIETARUL CU CARE AU INCHEIAT CONTRACTUL NU-I VA PUTEA DA AFARA.
referitor la ultimul raspus pe care l-am primit mai devreme cum ca ''sotul poate cere despagubiri''pt imbunatatirile aduse in casa parintilor mei ,am mai citit undeva ca aceste chitante nu reprezinta nimic,deoarece nu l-a obligat nimeni sa faca aceste imbunatatiri in casa altcuiva.CE PARERE AVETI DESPRE ASTA?DACA TOTUSI SOTUL SEMNEAZA CA NU ARE NICIO PRETENTIE LA AP.PARINTII POT SA-M I FACA CONTR.DE VANZARE-CUMPARARE ,FARA CA SOTUL SA AIBA DREPT?EU NU DORESC NICIO DONATIE SI NICI TESTAMENT[DEOARECE NU MA INTELEG PREA BINE CU MAMA SI IMI ESTE TEAMA CA IN CAZUL IN CARE TATAL VA DECEDA ,ACEASTA AR PUTEA CONTESTA DONATIA,DAR PRINT-UN CONTR.DE VANZARE -CUMPARARE NU VA PUTEA FACE ACEST LUCRU !UN CONTRACT DE VANZARE-CUMP.M-AR AJUTA F MULT ,MAMA NU AR MAI PUTEA SA AIBA DREPT LA APARTAMENT ,DAR IN ACELASI TIMP IMI DORESC CA NICI SOTUL MEU SA NU AIBA DREPT IN EVENTUALITATEA UNUI DIVORT.VA ROG FRUMOS SA MA SFATUITI,MENTIONEZ CA SUNT SINGURA LA PARINTI,IMI DORESC APARTAMENTUL CA FIIND PE NUMELE MEU,NEAVAND INCREDERE IN PARINTI ,MAI BINE LAMURESC LUCRURILE CU EI DE LA INCEPUT.
in cazul in care parintii doresc sa-mi faca act pe casa cu contract de abitatie ,ce ar presupune?ar putea contesta acutl in cazul in care s-ar razgandi?
locuiesc de multi ani intr-un apartament,impreuna cu copii si sotul[parintii locuiesc la tara]insa ei vor sa-mi faca act pe apartament ,dar nu doresc ca sotul sa aiba dreptul la apartam.[desi el a bagat toti banii in imbunatairile apartam.]am inteles ca imbunatatirile aduse apartamentului[cu chitante doveditoare]nu au nicio importanta ,deoarece am facut aceste imbunatatiri fara ca acest apart. sa fie al nostru si fara sa avem vreun act facut prin care sa reiasa ca in caz de ceva neantelegeri intre noi si parintii,ei nu vor fi obligati sa ne despagubeasca.Asadar,ei doresc sa-mi lase doar mie apartam.insa nu stiu ce fel de act este mai sigur[din ce m-am mai informat,am inteles ca testamentul si donatia nu este chiar atat de sigura si poate fi oricand contestata in cazul in care unul dintre parinti se razgandeste]As opta pt contractul de vanzare-cumparare[este cel mai sigur ,iar in cazul in care unul dintre parinti se razgandeste ,nu poate sa mai dea actul jos,dar am inteles ca dupa cativa ani sotul ar avea dreptul la ap...cu ar veni apartamentul ''a fost cumparat in timpul casatoriei noastre''iar in caz de divort sotului ii revine o parte din apartament[desi el mi-a promis ca nu are nicio pretentie si ca este dispus ca dea renunt in mom.cand parintii imi dau apartamenul]SE POATE ACEST LUCRU,CA SOTUL SA DEA DECLARATIE LA NOTARIAT CA NU ARE NICIUN DREPT LA APARTAMENT?DUPA DECESUL UNUI DINTRE PARINTI,PARINTELE SUPRAVIETUITOR ,POATE SA-MI DEA ACTUL DE VANZARE-CUMPARARE JOS?
AM uitat #-o sa intreb ,referitor la ultimul raspuns care l-ati trimis;in cazul decesului unui parinte imi revine 3/4 sau 3/8?m-am mai linistit putin in sensul ca parintele in viata nu va putea sa ma dea afara din casa in cazul in care mostenesc pe parintele decedat!dar in cazul in care nu am suficienti bani pt a despagubi parintele care este in viata trebuie sa locuiasca cu mine sub acelasi acoperis?eu ,devenind mostenitoarea parintelui decedat ,mentionez ca locuiesc impreuna cu sotul si copii in casa,va putea fi posibil acest lucru,am voie sa-i tin si pe ei in putinul locusior mostenit de 3/4 si daca parintele care este in viata imi va interzice acest lucru?sau in cel mai rau caz daca va trebui sa vina cu vreun concubin pot sa interzic acest lucru?nu s-ar putea trai intr-un asemenea fel![spun asta deoarece parintele in viata ar dori in mod insistent sa ramana in casa sa-mi faca viata un chin!o alta varianta la care m-am gandit ,dar nu stiu sigur daca se poate;DACA DECEDEAZA UN PARINTE[DE EX TATAL]MIE IMI REVINE 3/4,MAMEI III REVINE MAI MU,.PE NUMELE CUI VA RAMANE CASA?TATL MEU AVAND UN FRATE AR PUTEA CERE SI EL VREUN DREPT,DACA AR AVEA DREPT AR PUTEA RENUNTA IN FAVOAREA MEA SI ASTFEL MI-AR REVENI O COTA PARTE MAI MARICICA!VA MULTUMESC AS FI FOARTE RECUNOSCATOARE DACA MI-ATI RASPUNDE LA ACESTE ULTIME INTREBARI.
multumesc f f mult pt ultimul mesaj=D>
multumesc pt raspunsuri,dar as fi vrut o explicatie mai pe intelesul meu,daca puteti dvs.sa-mi raspunde-ti la intrebarile care ma ingrioreaza as fi super multumita!cu ajutorul chitantelor pe care le pastrez pot dovedi ca s-au facut imbunatatiri multiple in apartament,sunt luate in considerare sau le pastrez degeaba?daca parintii imi cedeaza ap.dupa moartea unuia dintre ei[dandu-si amandoi acordul prin notariat]mai poate fi contestat acest lucru,in cazul in care unul dintre ei supravietuieste?si ce act trebuie intocmit la notariat pt a fi definitiv acest lucru[exclus contract de vanzare -cumparare]as dorii o alta varianta prin care sa devin imediat mostenitoare dupa decesul unuia dintre ei.